Sport
Megvannak az idei Bajnokcsapatok!
2015. március 6., Kovács Mikós

Véget értek a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa 2014/15-ös őszi idényének helyosztó mérkőzései, a korábbiakkal ellentétben, idén két nap alatt, két helyszínen lett lebonyolítva a döntő. A fináléig eljutó csapatok ezúttal is óriási utat tettek meg, hiszen a Divízió 3-ban negyvenöt, a Divízió 2-ben huszonnégy, míg a Divízió 1-ben tíz csapat állt rajthoz.

A Nagydöntő első felvonására az AGTC Kecskeméti János Tornacsarnokban került sor, ahol nyitómérkőzésként a harmadosztály döntőjét, azaz a DRHE FC – Stroke City összecsapást izgulhatta végig a népes publikum. A találkozón világoskék mezben játszó vendégek szereztek vezetést még az első félidő elején, ám nem sokkal Gáll Ferenc lőtt látványos gólt a hazai hálóba, így 1-1-es félidővel fordultak a csapatok. A folytatásban is kiegyenlített maradt a játékképe, ám gólokat csak a fekete mezes DRHE játékosok tudtak szerezni, így hatékony második félidei játékuknak köszönhetően 4-1-es győzelmet arattak riválisukkal szemben.

Drámai csatát hozott a Sinter FC – De Mentorok találkozó a Div. 2 bajnoki címéért, melyen már korán háromgólos hátrányba került a házigazda alakulat. A Sinterek azonban nem adták fel, s az első játékrész végén elkezdték a felzárkózást. Az 1-3-as félidőt követően a kék mezben játszó hazaiak mindent egy lapra feltéve rohamoztak, s erőfeszítéseiket siker koronázta, hiszen a mesterhármast szerző Imre Zsolt vezérletével, végül 5-3-ra diadalmaskodtak. A szív, s az akarat diadala volt ez a mérkőzés, melyre igazán büszkék lehetnek a Sinter FC játékosai, kik jövőre az első osztályban bizonyíthatják rátermettségüket. 

Jóval kevesebb izgalmat hozott a Botafogó – FC FiladelFila párosítás mely az első osztályú bajnokság bronzérméért zajlott volna… Azért csak volna, hiszen az alapszakaszban, az A csoport harmadik helyén záró Filások nem tudtak kiállni a kedd délutáni találkozón, így automatikusan a Jóna Gáborék fémjelezte, Botafogósok örülhettek a harmadik helyért járó elismerésnek. 

Az első nap utolsó találkozóját a Kozma Mihály Futsal Kupa harmadik helyéért vívta az első osztályú Wadafak, valamint az előző mérkőzésen is szereplő DE Mentorok gárdája. Az ólomlábakon járó DE Mentorok ezúttal nem csak az ellenféllel, hanem magukkal is óriási harcot vívtak, melyből ezúttal is vesztesen jöttek ki. A közönségszórakoztató mérkőzésen Gyenes Zoltán együttese 7-5-ös győzelmet aratott, elhódítva ezzel a harmadik legjobb egyetemi futsal csapatnak járó díjat. 

Másnap került sor a két leginkább várt összecsapásra a Hódos Imre Rendezvénycsarnokban.

Először a Kozma Mihály Futsal Kupa döntőjének lehettünk szemtanúi, ahol a külföldi hallgatókból álló Strikaz FC nézett farkasszemet a több nagypályás futballistát is a soraiban tudó Sportkomm FC-vel. A legutóbbi idényben ”csak” ezüstérem jött össze Tóth Tamáséknak a kupában, ám idén felértek a csúcsra, ugyanis 5-2 arányban legyőzték riválisukat. A mindig nagy elánnal küzdő Strikazosok most sem hazudtolták meg önmagukat, becsülettel mentek előre még a legreménytelenebb helyzetekben is, ám ezen a napon fejet kellett hajtaniuk a nagyobb tudással rendelkező Sportkomm-os fiúk előtt. 

A kupadöntőt követő gálamérkőzések után, a Divízió 1 döntője következhetett, melyen az imént vereséget szenvedő Strikaz FC, valamint a címvédő Made in Italy meccseltek. A részvevő csapatok már jól ismerhetik egymást, ugyanis fél évvel ezelőtt ugyanez a két együttes csatázott az aranyéremért, akkor Jeney Domokosék, azaz az Italy nyert 4-2-re. A mostani mérkőzés kicsit egyoldalúban alakult, hiszen a nem éppen fitt állapotban lévő Strikaz 7-2-es verést szenvedett a Made in Italy-tól, akik ezzel megvédték bajnoki címüket, s így egy félévig még biztosan elmondhatják magukról, hogy ők a Debreceni Egyetem legjobb kispályás csapata.

 

Kozma Mihály Futsal Kupa:

1. Sportkomm FC

2. FC Strikaz

3. WADAFAK Super Dry

4. De Mentorok

A döntő legjobb játékosa: Pallai Zsolt (Sportkomm FC)

 Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa:

Divízió III.:

1. DRHE FC

2. Stroke City

3. ÚSE

4. Crystal Paraszt

 Divízió II.:

1. Sinter FC

2. DE Mentorok

3. Black Steed’s Land

4. Kispályások

 Divízió I.:

1. Made in Italy

2. FC Strikaz

3. Botafogo

4. FC FilafeldFila

A divízió I. döntőjének legjobb kapusa: Vajda Szilárd (Made in Italy)

A divízió I. döntőjének legjobb játékosa: Precious Adiele (FC Strikaz)

A Buzánszky Kupa Nagy Gábor Fair-Play díját kapta: WADAFAK Super Dry

A Buzánszky Kupa legkreatívabb csapatneve díját kapta: Sivatagi RohamcA szerző további cikkei
A jelen és a jövő reménységei A férfiak mellett egyre inkább érdemes figyelni női labdarúgóink teljesítményére.
Nemzetköz Sportnap Nagy sikerrel zárult az először megrendezett Nemzetközi Egyetemi Sportnap.
Idén is nagy siker a Buzánszky! Az idei viadalra 69 alakulat adta le a nevezését három divízióba sorsolva.
Az utánpótlás biztosított A jövő nemzedékéről lesz most szó.
Megvannak az idei bajnokok! Nagyszabású gálaműsor és bemutató mérkőzés kíséretében rendezték meg a BJLEK nagydöntőjét.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei