Szubjektív
HR startup
2015. június 23.,

Új szolgáltatás a hazai munkaerő piacon. Gyakorlati tapasztalatra váró gyakornok jelöltek és friss munkaerőt kereső vállalatok szerencsés találkozását segíti elő a nyugat-európai mintákon alapuló, itthon még egyedülálló kezdeményezés, a Colibri Intership Awards.

A HR szakmába is megérkezett egy startup, egy fiatal, egyetemista csapat új szolgáltatást hozott létre a hazai munkaerő piacon. A Colibri Intership programjának célja, hogy a céltudatos fiatalokhoz eljuttassa a gyakornoki lehetőségeket kínáló cégeket, s hogy a fiatalok láthassák: itthon is lehet karriert építeni. A vállalatokat a számukra leginkább releváns szempontok alapján – bejutási esélyek, munkakörnyezet, gyakornoki férőhelyek száma, karrier építési lehetőségek, kompenzációk, valamint hiteles személyeken keresztül mutatják be. A szervezők három szemszögből kívánnak átfogó képet adni egy adott gyakornoki pozíció adta fejlődési lehetőségekről, segítségül hívva a cégtől egy jelenlegi gyakornokot, egy korábbi gyakornoki programból állandó pozícióba lépett munkatársat és egy területi vezetőt. A velük készült videó interjúkon keresztül az érdeklődők megtudhatják, hogyan veszi ki a részét egy gyakornok a cég mindennapi működéséből. Az interjúkon túl az interaktív felületen képriport formájában bemutatásra kerül az egyes cégek irodai légköre is a tárgyalóktól, a konyhán át a munkaállomásokig. A program idén három ágazattal részletesebben is foglalkozik Tech (IT, elektronika, telekommunikáció), Finance (bank, pénzügyi tanácsadó, SSC, biztosító) és Creative (kreatív, marketing, pr ügynökségek).

Amellett, hogy a Colibri Interhip Awards részletesen megismerteti a legjobb gyakornoki pozíciókat, lehetőséget is ad azok pontozására is. Az egyes kategóriák legkiemelkedőbb képviselőit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsűri, amely a HR szakma neves képviselőiből és egyetemi diákszervezetek vezetőiből áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevők elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlődési potenciál. A zsűri döntése mellett a győztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetőségekre pályázó fiatalok. Az első jelentkezési folyamat május közepén zárult, így a közönség mostantól megismerkedhet a résztvevő cégek profiljaival, illetve véleményt formálhat szavazás útján, vagy akár az adott gyakornoki programra való jelentkezéssel.

 A Colibri csapata a nyáron sem pihen, forgatócsoportjával újabb cégeket és ágazatokat térképez fel, hogy az ősszel induló második felvonásban még több lehetőséggel ismerkedhetjenek meg a diákok. A bemutatott profilok és a pályaválasztással, karrier építéssel kapcsolatos elengedhetetlen információk mostantól kezdve folyamatosan várják a pályakezdőket.

További információ: awards.joincolibri.com

A szerző további cikkei
Zöld út a hallgatók szívéhez A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság valódi zöld folt a Debreceni Egyetemen.
Boldog sárgulók Közösségi programok, felvonulás és bál.
Utazni szeretne? El?ször ide kell jönnie! 27. alkalommal szervezik meg az Utazási Vásár és Autókiállítást március 24-26. között.
HORTOBÁGY NÉPTÁNCEGYÜTTES Hagyomány, sport, szórakozás és barátság.
Magyar siker Véget ért a BrainFactory online ötletverseny.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei