Sport
Bajnoki fonákok
2015. december 9.,

\r\n A Balatonbogláron június végén megrendezett vidékbajnokság L12-es korosztályának csapatbajnokságán a Matkó Réka, Körősi Enikő és Ölveti Natália hármassal felálló DUSE  a győri GYAC és a helyi BBTC SE legyőzésével került a döntőbe, ahol szoros játszmák után kaptak ki 3-1-re a Sarkadi Lendület csapatától. A csapatezüst után, a DUSE első számú játékosa Matkó Réka egyéniben a dobogó legfelső fokára állhatott fel. Női párosban is az első helyen végzett, partnerével Körősi Enikővel.
\r\n A fiú 18 évesek csapatversenyében Vinnai Gyula és Barabás Bence második helyezést ért el, egyéniben Gyula harmadik, párosban Bencével szintén harmadik helyezést értek el.
\r\n A fiú 12 éves és a 14 éves csapat a legjobb nyolcig jutott.
\r\n
\r\n Réka a nemzetközi mezőnyben is jól szerepelt a június eleji romániai utánpótlásversenyen Aradon, egyéniben és párosban is elődöntőt játszhatott. Az U12-es korosztályos válogatott tagjaként az év eleji csehországi Winter Cup - mely a téli fedett pályás Európa bajnokság- selejtezőjében nyolc országból a második helyen végeztek és bejutottak az angliai Winter Cup döntőjébe, ahol hetedik helyen zártak a magyar lányok. Januárban a fedett pályás Magyar bajnokságon egyéniben második helyezést ért el, párosban Magyar bajnoki címet szerzett. A tavaszi tízek bajnokságán szintén második lett.
\r\n
\r\n Augusztusban, Szegeden rendezték meg a Korosztályos egyéni és csapat Magyar Bajnokságot, a DUSE L12-es csapatához negyedik játékosként csatlakozott Dankó Vanessza is. A debreceni születésű, de évek óta Spanyolországban élő játékos a nyár elején a horvátországi Pulában megrendezett U10-es nem hivatalos világbajnokságon egyedüli magyarként képviselte országunkat, egyéniben a legjobb 16-ba sikerült eljutnia.
\r\n Vanessza egyéni és páros győzelmeivel nagyban hozzájárult a csapat végső sikeréhez, a debreceni lányokat egy csapat sem tudta megállítani, az országos döntőben a budapesti Fortuna SE -t legyőzve lettek az idei év legjobb L12-es csapata az országban.
\r\n A csapatverseny után következtek az egyéni küzdelmek, Dankó Vanessza ott is szépen helyt állt a nála két évvel idősebbek között, egyéniben csak a magyar ranglista harmadik helyezettje tudta megállítani az elődöntőbe jutásért vívott mérkőzésen. Matkó Réka itt is kiválóan szerepelt, egyéniben és párosban is ezüstérmet nyert.
\r\n
\r\n Augusztus 15-17-én hazai környezetben bizonyítottak a lányok, Ötvös Aranyékszer kupa kiemelt korosztályos versenyt rendezett a DUSE az egyetemi sporttelep teniszpályáin.
\r\n Matkó Réka győzött az egyéni versenyszámban, párosban pedig Kőrösi Enikővel állhatott a dobogó legmagasabb fokára.
\r\n  

\r\nA szerző további cikkei
Zöld út a hallgatók szívéhez A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság valódi zöld folt a Debreceni Egyetemen.
Boldog sárgulók Közösségi programok, felvonulás és bál.
Utazni szeretne? El?ször ide kell jönnie! 27. alkalommal szervezik meg az Utazási Vásár és Autókiállítást március 24-26. között.
HORTOBÁGY NÉPTÁNCEGYÜTTES Hagyomány, sport, szórakozás és barátság.
Magyar siker Véget ért a BrainFactory online ötletverseny.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei