Kulturális
Japán nap
2016. április 11., forrás:Egyetemi Élet

Kimonó-öltöztetés, édességek, teák kóstolója és bemutató nyelvóra egyaránt várta a látogatókat a Debreceni Egyetemen ötödik alkalommal megszervezett Japán napon.

A Bölcsészettudományi Karon több mint két évtizedes hagyománya van a japán nyelv és kultúra oktatásának, félévente több mint ötven diák tanulhat japánul. Bartha Elek rektorhelyettes a megnyitón emlékeztetett arra, hogy már huszonöt éve megtörtént a kapcsolatfelvétel japán partneregyetemekkel, jelenleg négy intézménnyel van a DE-nek oktatási és kutatási együttműködése, ráadásul a 90-es években Debrecenben hozták létre az ország legnagyobb japán könyvtárát. Jelenleg hetven japán hallgató tanul, elsősorban az orvos képzéseken egyetemünkön– mondta Bartha Elek.

A japán tájakat és életvitelt bemutató fotókiállítás mellett a látogatók élményszerűen is belekóstolhattak a távol-keleti ország kultúrájába: a hallgatók a japán sakkot, a sógit és eredeti társasjátékokat is kipróbálhattak, illetve megtanulhattak köszönni, számolni és bemutatkozni japánul.A szerző további cikkei
Délibábszínház Ha van örömteli visszakapaszkodás az életbe, akkor az Bérczesi Róberté.
Sörforradalom a konyhában Sok gyakorlással otthon is finom sör készíthető.
Nemzetközi konfliktusok Új formái, és gazdasági következményei.
Társasjáték Sokan próbálták ki a DE óriás társasjátékát, amelynek bábui maguk a résztvevők.
Campus Sportfesztivál Siess, Nevezz!
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei