Felsőoktatás
Bronzérmes az Egyetemi Élet
2016. június 21., Szabó László

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete huszonharmadik alkalommal rendezte meg május végén a Sajtófesztiválját Budapesten a Várkert bazárban, amelyen átadták az év diáklapja és diákújságírója díjakat is.
A Debreceni Egyetem kéthetente megjelenő, szeptemberben az ötvenötödik évfolyamába lépett újságját, az Egyetemi Életet Az év diáklapja kategória felsőoktatási szekciójában harmadik díjjal ismerték el.

Az Egyetemi Életet az elmúlt két évtizedben több díjjal is kitüntették: 1998-ban az év diáklapja, 1999-ben az EFOTT hivatalos lapja címeket érdemelte ki, 2004-ben a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület a Pro Sperare különdíjjal tüntette ki, amit az a hallgatói lap érdemelhetett ki, melynek munkatársai a legtöbbet tették azért, hogy környezetükben és így országosan is növekedjen a hallgatói újságírás szerepe.

Ölveti László főszerkesztő a díjátadó után elmondta: az elismerés mellett a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete által szervezett nyári médiatáborra nyolcvanezer forintos részvételi támogatást is kapott a szerkesztőség, amit a Debreceni Egyetem Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziuma és Általános Iskolája média iránt érdeklődő diákjainak ajánlanak fel.

A díjátadón a Debreceni Egyetem Műszaki Karának hallgatóját, Szikora Tamást az év zenei diákrádiósának választották, Az év tematikus diákrádiósa kategóriában pedig harmadik helyezést ért el. A Debreceni Egyetem hallgatói által szerkesztett salakmotoros portál, a Salakpor Az év online diákmédiuma versenyben lett bronzérmes
 A szerző további cikkei
A sámánnak a dob is drog Nemcsak tanulmányozta a sámánokat Hoppál Mihály professzor.
I shot the target Első alkalommal bukkant fel a testnevelés órák között.
Méltó helyen a Tisza István-szobor A DE Főépülete előtt állították fel az intézmény egykori névadójának szobrát.
Új magyar ötletek a világhírnév kapujában Magyar, cseh, lengyel és szlovák innovatív megoldások versenyeznek a Brainfactory ötletverseny nemzetközi fordulójában.
A pálinkától félreütök A nagyerdei mulatságon huszonötezren töltötték az arcukba a kolbászokat.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei