HR startup
2015. június 23.,

Új szolgáltatás a hazai munkaerõ piacon. Gyakorlati tapasztalatra váró gyakornok jelöltek és friss munkaerõt keresõ vállalatok szerencsés találkozását segíti elõ a nyugat-európai mintákon alapuló, itthon még egyedülálló kezdeményezés, a Colibri Intership Awards.

A HR szakmába is megérkezett egy startup, egy fiatal, egyetemista csapat új szolgáltatást hozott létre a hazai munkaerõ piacon. A Colibri Intership programjának célja, hogy a céltudatos fiatalokhoz eljuttassa a gyakornoki lehetõségeket kínáló cégeket, s hogy a fiatalok láthassák: itthon is lehet karriert építeni. A vállalatokat a számukra leginkább releváns szempontok alapján – bejutási esélyek, munkakörnyezet, gyakornoki férõhelyek száma, karrier építési lehetõségek, kompenzációk, valamint hiteles személyeken keresztül mutatják be. A szervezõk három szemszögbõl kívánnak átfogó képet adni egy adott gyakornoki pozíció adta fejlõdési lehetõségekrõl, segítségül hívva a cégtõl egy jelenlegi gyakornokot, egy korábbi gyakornoki programból állandó pozícióba lépett munkatársat és egy területi vezetõt. A velük készült videó interjúkon keresztül az érdeklõdõk megtudhatják, hogyan veszi ki a részét egy gyakornok a cég mindennapi mĂ»ködésébõl. Az interjúkon túl az interaktív felületen képriport formájában bemutatásra kerül az egyes cégek irodai légköre is a tárgyalóktól, a konyhán át a munkaállomásokig. A program idén három ágazattal részletesebben is foglalkozik Tech (IT, elektronika, telekommunikáció), Finance (bank, pénzügyi tanácsadó, SSC, biztosító) és Creative (kreatív, marketing, pr ügynökségek).

Amellett, hogy a Colibri Interhip Awards részletesen megismerteti a legjobb gyakornoki pozíciókat, lehetõséget is ad azok pontozására is. Az egyes kategóriák legkiemelkedõbb képviselõit objektív és szubjektív szempontok figyelembevételével jelöli ki a tizenkét tagú zsĂ»ri, amely a HR szakma neves képviselõibõl és egyetemi diákszervezetek vezetõibõl áll. A mérlegelt szempontok közé tartozik a gyakornokok kiválasztási folyamatának értékelése, a programban résztvevõk elégedettsége, illetve a hosszútávú fejlõdési potenciál. A zsĂ»ri döntése mellett a gyõztesek megválasztásában szerepet kap a közönség is, vagyis a gyakornoki lehetõségekre pályázó fiatalok. Az elsõ jelentkezési folyamat május közepén zárult, így a közönség mostantól megismerkedhet a résztvevõ cégek profiljaival, illetve véleményt formálhat szavazás útján, vagy akár az adott gyakornoki programra való jelentkezéssel.

 A Colibri csapata a nyáron sem pihen, forgatócsoportjával újabb cégeket és ágazatokat térképez fel, hogy az õsszel induló második felvonásban még több lehetõséggel ismerkedhetjenek meg a diákok. A bemutatott profilok és a pályaválasztással, karrier építéssel kapcsolatos elengedhetetlen információk mostantól kezdve folyamatosan várják a pályakezdõket.

További információ: awards.joincolibri.com