Elindult a teniszszezon
2017. május 23., Ă–lveti LászlĂł

Május elsõ hétvégéjén rendezte meg a Debreceni Utánpótlás Sportegyesület a DEAC sporttelep teniszpályáin a FARMMIX Kupa országos mini tenisz versenyét.

A play &stay versenyek a 8-11 éves korú gyerekek részére megalkotott versenysorozat, amely háromméretĂ» pályán és speciális- könnyített labdákkal és számolási módszerrel kerül megrendezésre. A legkisebbek úgy nevezett piros 5 x 11 m-es pályán játszanak az erre kialakított hálón és könnyített puha labdával. A 9 évesek már a szabályos teniszpályán, de még mindig kisebb 9 x 18 m-es re szĂ»kített pályán versenyeznek, szintén könnyített labdával. A 10-11 évesek már a „nagy” teniszpályán játszanak a tenisz szabályai szerint, csupán a labda 25%-al puhább a hagyományos teniszlabdánál. Az ország számos pontjáról Budapest, Gyula, Szeged, Sarkad, Nyíregyháza érkezett közel negyven versenyzõ. A kellemes idõben és a jó hangulatú versenyen az alábbi eredmények születtek (a gyõztes és a DUSE-DEAC versenyzõk):

Piros pályán, fiúk és lányok összevont versenye:
1.    Mokán István Békéscsaba 3. Pete Zsombor DUSE, 6. Varga Adél DUSE
Narancs pályán, lányok:
1.    Csukás Réka Gyula
Narancs pályán fiúk:
1.    Kovács Barnabás Szeged, 5. Salánki Levente DUSE
Zöld pályán lányok:
1.    Péter Lili DUSE, 4. Bányai Boglárka DUSE
Zöld pályán fiúk:
1.    Patai Dominik Vasas, 4. Bányai Benedek DUSE

Az idei év elején rendezték meg Budapesten a 14 évesek fedett pályás Magyar Bajnokságát. A DUSE-DEAC versenyzõje, Matkó Réka egyéniben harmadik, párosban pedig második helyezést ért el. Április 23-án volt az elsõ hazai szabadtéri verseny a DEAC pályán, minden korosztályban hazai siker született: lány 12-ben Kerekes Lilla, fiú 12-ben Varga Ákos, fiú 14-ben Gödri István gyõzött. Az egyesület június 24-26. között rendezi meg az Ötvös Aranyékszer Kupát, amely a lány 14 éves korosztályban kiemelt verseny lesz, remélhetõleg a hazai élmezõny részvételével. A Tenisztábor június 19 – július 14-ig várja napközis jelleggel a teniszezõ fiatalokat. A szabadtéri szezont pedig októberben 8-9 és 15-16-án zárja az egyesület két korosztályos és felnõtt versennyel.