DE
Gyere EGY-KÖRre!
2014. janur 15., Dr. Ráthonyi-Odor Kinga

2014 márciusa és júniusa között kerül megrendezésre az EGY-KÖR – egyetemisták és fõiskolások zöld (környezeti) esettanulmány versenye, melynek elsõdleges célja, hogy 15 felsõoktatási intézményben, így a Debreceni Egyetemen is, a Hallgatókat közelebb vigye a környezettudatos mindennapi élethez. A szakmai megvalósításában az Iparfejlesztési Közalapítvány (IFKA) a Budapesti Corvinus Egyetem Tisztább Termelés Magyarországi Központjával mûködik együtt. 

A verseny elõkészítéseként, március 12.-én megrendezésre kerülõ roadshow célja (a pontos idõpontról és helyszínrõl a neptunon kapnak tájékoztatást a Hallgatók hamarosan), hogy a Hallgatók interaktív elõadások, és filmvetítések segítségével gyakorlati tanácsokat kapjanak a fenntartható egyetemista élethez, közelebb kerüljenek a környezeti konfliktusokhoz, azok kezeléséhez, továbbá tájékoztatást kapjanak magáról a versenyrõl is. 

A roadshowt megelõzõen, már február 15-tõl várjuk 3 fõs csapatok jelentkezését az esettanulmány versenyre, a www.gyereegykorre.hu oldalon. A verseny 3 fordulóban kerül megrendezésre, az elsõ feladat március 13-án lesz elérhetõ. Az egyes fordulókban az alábbiakra lehet számítani:

 1-2. forduló (online): a Hallgatók saját (lakóhely vagy felsõoktatási intézmény) környezetében tapasztalt konfliktusokkal foglalkoznak:

1. 3-4 oldal: helyi konfliktus feltérképezése (a témaválasztás indoklása, helyzet, szereplõk bemutatása, stb.), 50 csapat jut tovább.

2. 8-10 oldal: az elsõ fordulóban beadott téma részletes elemzése (stakeholderek, a konfliktus okai, megoldási módok részletes bemutatása), 10 csapat jut a döntõbe.

 3. forduló (személyes): egy adott környezeti konfliktus elemzését kívánja meg az összes döntõbe jutott csapattól, a 2. fordulót követõen minden döntõbe jutott csapat tiszta lappal indul.

Szálljatok versenybe Ti is az alábbi nyereményekért:

1. forduló után az elsõ 10 csapat kap 30.000 Ft/fõ értékben túrabolt-utalványt.

2. forduló után az elsõ 3 továbbjutó csapat kap szakmai alapon 25.000 Ft/ fõ értékben túrabolt-utalványt.

Fõdíj:

1. helyezett:

Fejenként 130.000 Ft értékû biciklivásárlási utalvány (összesen 390.000 Ft)

2. helyezett:

Fejenként 100.000 Ft-os utalvány ökoszállás vagy kalandpark igénybe vételére (összesen 300.000 Ft)

3. helyezett:

Fejenként 35.000 Ft-os biocsomag-utalvány (összesen 105.000 Ft)

 

Jelentkezés, és további információ a verseny honlapján (www.gyereegykorre.hu) érhetõ el februártól, illetve érdeklõdni lehet a helyi szervezõknél, Dr. Ráthonyi-Odor Kingánál (odor@agr.unideb.hu) és Ráthonyi Gergelynél (rathonyi@agr.unideb.hu).

Szeretettel várunk minden Hallgatót a roadshown és a versenyen is!A szerz tovbbi cikkei
CAMPUS PONT - SZOLGLTATSOK
Bejelentkezs
A ht legolvasottabb cikkei
Keress
A rovat legolvasottabb cikkei
A hnap legolvasottabb cikkei