DE
Gyere EGY-KÖRre!
2014. január 15., Dr. Ráthonyi-Odor Kinga

2014 márciusa és júniusa között kerül megrendezésre az EGY-KÖR – egyetemisták és főiskolások zöld (környezeti) esettanulmány versenye, melynek elsődleges célja, hogy 15 felsőoktatási intézményben, így a Debreceni Egyetemen is, a Hallgatókat közelebb vigye a környezettudatos mindennapi élethez. A szakmai megvalósításában az Iparfejlesztési Közalapítvány (IFKA) a Budapesti Corvinus Egyetem Tisztább Termelés Magyarországi Központjával működik együtt. 

A verseny előkészítéseként, március 12.-én megrendezésre kerülő roadshow célja (a pontos időpontról és helyszínről a neptunon kapnak tájékoztatást a Hallgatók hamarosan), hogy a Hallgatók interaktív előadások, és filmvetítések segítségével gyakorlati tanácsokat kapjanak a fenntartható egyetemista élethez, közelebb kerüljenek a környezeti konfliktusokhoz, azok kezeléséhez, továbbá tájékoztatást kapjanak magáról a versenyről is. 

A roadshowt megelőzően, már február 15-től várjuk 3 fős csapatok jelentkezését az esettanulmány versenyre, a www.gyereegykorre.hu oldalon. A verseny 3 fordulóban kerül megrendezésre, az első feladat március 13-án lesz elérhető. Az egyes fordulókban az alábbiakra lehet számítani:

 1-2. forduló (online): a Hallgatók saját (lakóhely vagy felsőoktatási intézmény) környezetében tapasztalt konfliktusokkal foglalkoznak:

1. 3-4 oldal: helyi konfliktus feltérképezése (a témaválasztás indoklása, helyzet, szereplők bemutatása, stb.), 50 csapat jut tovább.

2. 8-10 oldal: az első fordulóban beadott téma részletes elemzése (stakeholderek, a konfliktus okai, megoldási módok részletes bemutatása), 10 csapat jut a döntőbe.

 3. forduló (személyes): egy adott környezeti konfliktus elemzését kívánja meg az összes döntőbe jutott csapattól, a 2. fordulót követően minden döntőbe jutott csapat tiszta lappal indul.

Szálljatok versenybe Ti is az alábbi nyereményekért:

1. forduló után az első 10 csapat kap 30.000 Ft/fő értékben túrabolt-utalványt.

2. forduló után az első 3 továbbjutó csapat kap szakmai alapon 25.000 Ft/ fő értékben túrabolt-utalványt.

Fődíj:

1. helyezett:

Fejenként 130.000 Ft értékű biciklivásárlási utalvány (összesen 390.000 Ft)

2. helyezett:

Fejenként 100.000 Ft-os utalvány ökoszállás vagy kalandpark igénybe vételére (összesen 300.000 Ft)

3. helyezett:

Fejenként 35.000 Ft-os biocsomag-utalvány (összesen 105.000 Ft)

 

Jelentkezés, és további információ a verseny honlapján (www.gyereegykorre.hu) érhető el februártól, illetve érdeklődni lehet a helyi szervezőknél, Dr. Ráthonyi-Odor Kingánál (odor@agr.unideb.hu) és Ráthonyi Gergelynél (rathonyi@agr.unideb.hu).

Szeretettel várunk minden Hallgatót a roadshown és a versenyen is!A szerző további cikkei
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei