Interjú
Csernoch László
Interjú Dr. Csernoch Lászlóval, az ODT régi-új elnökével.
Interjú Dr. Csernoch Lászlóval,
a Debreceni Egyetem tudományos rektorhelyettesével,
az ODT régi-új elnökével.
Gál András
Medix – Szoboszlótól az államokig
Interjú Gál Andrással.
Dr. Pintér Ákos
Egyetemi kutatások akadémiai támogatással
Interjú Dr. Pintér Ákossal, a Természettudományi és Technológiai Kar dékánjával.
Körösparti Péter
Lehetőség a tapasztalatok átadására az új nemzedéknek
Beszélgetés Körösparti Péterrel, a Debreceni Egyetem Hallgatói és Doktorandusz Képviselet elnökével.

Papp Csilla
Papp Csilla: nem írónak készültem…
Sikeres üzletasszonyként, immár második kötetes írónőként, két gyermekes családanyaként lehet sokoldalúnak jellemezni.
ByeAlex
„Debrecenben érzem magam igazán otthonosan”
ByeAlex és a Slepp a Víztoronyban koncertezett. Márta Alex, művésznevén ByeAlex zenei pályafutása korántsem mondható szokványosnak, és ahogy a története, úgy a karaktere sem mindennapi. A koncert előtt beszélgettünk vele az iskolás évekről, a bölcsészlétről, az „áttörésről”, a zenekarról, az X-Faktorról és a három legfontosabb városról az életében.
Vígh Éva
Főúr, egy presszó rendel!
Hazánkban talán nincs is olyan város vagy falu, ahol ne találnánk Éva nevű presszót. Debrecenben is van, ám azt szintén egyre többen tudják, hogy létezik egy Éva Presszó nevű zenekar, akik tavaly sikeresen indultak a Cseh Tamás Program induló bandákat támogató pályázatán. Az évről és a jövőről beszélgettünk a csapat névadójával, Vígh Éva énekesnővel.
Somlai Tamás
„Debrecenben szeretnék tervezni”
A Debreceni Egyetem sportszervező szakos hallgatója, Somlai Tamás az egyetem mellett profi vízilabdázó, jelenleg a Debreceni Vízilabda Sportegyesület (DVSE) élvonalbeli csapatát erősíti. Interjúnkban a fiatal sportoló megosztotta velünk jövőbeni terveit és arról is beszámolt hogyan tudja összeegyeztetni a sportot a tanulással.
Iain Lindsay
„Mindig is fontos marad számomra a város”
Az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, Iain Lindsay 2016 márciusban magasra tette a diplomaták cukiságfaktor-lécét: videóüzenetében magyarul is bemutatkozott, és azt sem felejtette elárulni, hogy a pécsi mellett a Debreceni Egyetemen is tanulta a nyelvet. Iain Lindsay harmincöt éve dolgozik diplomataként, szolgált Európában, Ázsiában, legutóbb Bahreinben volt brit nagykövet. Felesége szintén diplomata, családjával többször járt már Budapesten. Tavaly augusztus óta barátkozik a magyarral, de nemcsak a nyelvet tanulja óriási örömmel, de a hozzá kapcsolódó gazdag történelem és kultúra, illetve a magyar emberek is érdeklik. Járt már a villányi és mádi borospincékben, nyáron még a Sziget fesztiválról is YouTube-videóban tudósított. A nagykövettel a város és az egyetem British Telecommal kötött együttműködésének aláírásakor találkoztunk – Iain Lindsay természetesen néhány magyar mondattal is válaszolt kérdéseinkre.
Halott Pénz
„Az álmainkat éljük”
A Halott Pénz mára az egyik legnépszerűbb magyar zenekarrá nőtte ki magát, a hazai fesztiválok állandó fellépői, a legújabb lemezük hallatán - Ülni Örülni Megőrülni címmel -, garantáltan összeforrtak a darabokra tört szívek.
Sas István
Na mi van? Mégis szeretjük a reklámokat?
Sas István, reklámfilm készítő, reklámpszichológus a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék, valamint a Hatvani István Szakkollégium közös szervezésében megvalósuló Szakkollégiumi Disputák rendezvénysorozat egyik meghívott előadójaként vezetett be minket a reklámok izgalmas világába és a legújabb trendekbe, amelyek már meghódították a világot.
Mihály Kata
Sportolók egyeteme
Mihály Katát nem kell bemutatni a cívisvárosban,a DHSE-PMD női párbajtőrözője számtalan rangos hazai és nemzetközi díj birtokosa egyéni és csapatmérkőzésekben egyaránt. Kata a 2015-ös év végén sporttörténelmet írt: a debreceni felnőtt vívók közül elsőként szerzett Magyar Bajnoki címet. Azt azonban kevesen tudják róla, hogy sportolói karrierje mellett aktív tudományos munkát folytat, s idén felvételt nyert a Kerpely Kálmán Doktori Iskolába. Hogyan egyeztethető össze ez a két pálya? Kata elmondása szerint az alma mater elismerése, valamint klubjának és tanszékének támogatása együttesen adja ezt az erőt.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...  
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Hirdetés
Blog TOP5
1. Művészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedről szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa bicikliből Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyő vagy műfenyő lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már bicikliből is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidőszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idők egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.