Interjú
Vígh Éva
Főúr, egy presszó rendel!
Hazánkban talán nincs is olyan város vagy falu, ahol ne találnánk Éva nevű presszót. Debrecenben is van, ám azt szintén egyre többen tudják, hogy létezik egy Éva Presszó nevű zenekar, akik tavaly sikeresen indultak a Cseh Tamás Program induló bandákat támogató pályázatán. Az évről és a jövőről beszélgettünk a csapat névadójával, Vígh Éva énekesnővel.
Somlai Tamás
„Debrecenben szeretnék tervezni”
A Debreceni Egyetem sportszervező szakos hallgatója, Somlai Tamás az egyetem mellett profi vízilabdázó, jelenleg a Debreceni Vízilabda Sportegyesület (DVSE) élvonalbeli csapatát erősíti. Interjúnkban a fiatal sportoló megosztotta velünk jövőbeni terveit és arról is beszámolt hogyan tudja összeegyeztetni a sportot a tanulással.
Iain Lindsay
„Mindig is fontos marad számomra a város”
Az Egyesült Királyság budapesti nagykövete, Iain Lindsay 2016 márciusban magasra tette a diplomaták cukiságfaktor-lécét: videóüzenetében magyarul is bemutatkozott, és azt sem felejtette elárulni, hogy a pécsi mellett a Debreceni Egyetemen is tanulta a nyelvet. Iain Lindsay harmincöt éve dolgozik diplomataként, szolgált Európában, Ázsiában, legutóbb Bahreinben volt brit nagykövet. Felesége szintén diplomata, családjával többször járt már Budapesten. Tavaly augusztus óta barátkozik a magyarral, de nemcsak a nyelvet tanulja óriási örömmel, de a hozzá kapcsolódó gazdag történelem és kultúra, illetve a magyar emberek is érdeklik. Járt már a villányi és mádi borospincékben, nyáron még a Sziget fesztiválról is YouTube-videóban tudósított. A nagykövettel a város és az egyetem British Telecommal kötött együttműködésének aláírásakor találkoztunk – Iain Lindsay természetesen néhány magyar mondattal is válaszolt kérdéseinkre.
Halott Pénz
„Az álmainkat éljük”
A Halott Pénz mára az egyik legnépszerűbb magyar zenekarrá nőtte ki magát, a hazai fesztiválok állandó fellépői, a legújabb lemezük hallatán - Ülni Örülni Megőrülni címmel -, garantáltan összeforrtak a darabokra tört szívek.
Sas István
Na mi van? Mégis szeretjük a reklámokat?
Sas István, reklámfilm készítő, reklámpszichológus a Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék, valamint a Hatvani István Szakkollégium közös szervezésében megvalósuló Szakkollégiumi Disputák rendezvénysorozat egyik meghívott előadójaként vezetett be minket a reklámok izgalmas világába és a legújabb trendekbe, amelyek már meghódították a világot.
Mihály Kata
Sportolók egyeteme
Mihály Katát nem kell bemutatni a cívisvárosban,a DHSE-PMD női párbajtőrözője számtalan rangos hazai és nemzetközi díj birtokosa egyéni és csapatmérkőzésekben egyaránt. Kata a 2015-ös év végén sporttörténelmet írt: a debreceni felnőtt vívók közül elsőként szerzett Magyar Bajnoki címet. Azt azonban kevesen tudják róla, hogy sportolói karrierje mellett aktív tudományos munkát folytat, s idén felvételt nyert a Kerpely Kálmán Doktori Iskolába. Hogyan egyeztethető össze ez a két pálya? Kata elmondása szerint az alma mater elismerése, valamint klubjának és tanszékének támogatása együttesen adja ezt az erőt.
Áfra János
A legtehetségesebb fiatal költő
Áfra János, egyetemünk Irodalomtudományok Doktori Iskolájának PhD-hallgatója, de valószínű, sokan ismerik költőként, szerkesztőként, kultúraszervező személyiségként. Ebben az évben a Két akarat című kötetével elnyerte a Horváth Péter Irodalmi Ösztöndíjat, amelyet a legtehetségesebb pályakezdők kaphatnak meg.
Herczeg András
”Már most sok hasznos dolgot sikerült beépíteni…”
Lezárult az első fejezet a Debreceni Futballegyetem életében, hiszen Maurizio Viscidi személyében az utolsó sportszakember is megtartotta előadását, elmondta labdarúgással kapcsolatos elképzeléseit a hazai futballtársadalomnak. A kilenc héten át tartó programsorozatról, a labdarúgás és a Debreceni Egyetem kapcsolatáról a Debreceni Labdarúgó Akadémia ügyvezető igazgatóját, a DVSC-t Bajnokok Ligája csoportkörbe repítő Herczeg Andrást kérdeztük.
Rúzsa Magdi
„Highway to Heaven”
Brains
„Szívesen lemennénk bulizni a közönséghez”
A Brains, az egyik legnépszerűbb zenekar ma Magyarországon, nincs olyan rendezvény, ahol néhány perc alatt ne varázsolnának fergeteges – megőrülős -partyhangulatot. Nem volt ez másképp a Debrecenben sem. A koncert előtt a zenekar frontemberével, MC Columboval, valamint dobosával, Ujj Zoltánnal beszélgettünk, és megtudhattuk többek között azt, hogy miért sikerült emlékezetesre a Campus Fesztivál és hogyan is kezdődött az együttműködés a Halott Pénzzel.
Grecsó Krisztián
„Nem lehet megjósolni, kiből mi lesz”
A Debreceni Irodalmi Napok keretein belül illusztris vendéget köszönthettünk az egyetemen október 20-án, Grecsó Krisztián személyében, ez alkalomból készítettem vele interjút, amiből többek közt az is kiderül, hogyan fogadta és kezelte a pályája során elé gördülő akadályokat.
Ferenczi Csilla
A DE-Alumni Díj 2015 nyertese
Kurzusok, gyakorlat, diplomamunka, karrier – mindez egy csomagban. A Debreceni Egyetem Alumni Központja idén alapított kitüntetésével azt a szervezetet kereste, mely az egyetemmel szoros tudományos és szakmai kapcsolatot ápolva támogatja annak céljait és kiemelt foglalkoztatónak bizonyul az itt végzett hallgatók számára. Az elismerésről, illetve a két intézmény együttműködéséről Ferenczi Csilla, a TEVA PR menedzsere nyilatkozott.
1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...  
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Hirdetés
Blog TOP5
1. Művészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedről szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa bicikliből Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyő vagy műfenyő lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már bicikliből is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidőszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idők egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.