Élménybeszámoló
Tavasz, Remények, Szakhetek
Április végén mindig felpezsdül az amúgy is mindig mozgalmas egyetemi élet.
Itt mindig áll a bál és te vagy a sztár
Kedves Gólya! Gratulálunk sikeres felvételidhez a Debreceni Egyetemre!
Újévi fogadalom volt
Nákó Zsejke komunikáció- és médiatudomány szakos MA-s hallgatóként töltött kint egy félévet a Sierrea Nevada lábainál fekvő Granadában. Az andalúz város Európa legnagyobb Erasmus fogadó települése. Az élményekről, tapasztalatokról, kalandokról és kihívásokról Zsejke örömmel számolt be.
Paris, je t’aime!
Kun Tímea a Debreceni Egyetem általános orvos szakának ötödéves hallgatója. Az Erasmus ösztöndíj számára is elhozta a külföldön való továbbtanulás lehetőségét, egy teljes tanévet tölthet Párizs egyik egyetemén. Megragadva a lehetőséget, hogy az ünnepek alkalmából hazalátogatott, a szerelem és a divat fővárosáról, valamint az ott szerzett tapasztalatokról kérdeztem Tímeát.
A németek pontosak, precízek...
Egy nemzeti parkban dolgozni minden biológus számára óriási kihívás, de egyben szakmailag is nagyon hasznos munka. Hogy mi a helyzet akkor, ha ezt egy másik országban, más emberek között kell megtenni, arról Török Tamás másodéves biológus mester szakos hallgatót kérdeztem.
Go Styria!
Balajthy Ágnes (magyar- anglisztika MA szakos egyetemista) az őszi félévet a graz-i Karl-Frazens Universität angol szakán töltötte. Ági igyekezett maximálisan kihasználni az ösztöndíj adta lehetőségeket, illetve megismerni az országot, ahol élt, így az alábbi interjú által valóban betekinthettek egy osztrák egyetemista mindennapjaiba.
A mediterrán Portugália
Deli Ágnes jelenleg a Debreceni Egyetem szociálpolitika mesterszak hallgatója. Azon szerencsés diákok egyike, aki az Erasmus program segítségével néhány hónapot külföldön tölthetett el. Féléven keresztül élvezhette a portugál nép vendégszeretetét, a meseszép Lamegóban.
A takarítónő is négyféleképpen köszön!
Juhász Anett a Debreceni Egyetem magyar mesterképzésének I. évfolyamos hallgatója egy évet tölt a Luxembourgi Egyetemen. Az alábbi interjúban arról mesél, hogy milyen, ha az ember olyan helyen él, ahol a minimálbér több mint ezer euró, vagy ahol a BA-s diploma megszerzése után az állam körülbelül ugyanennyi pénzzel támogatja a frissdiplomásokat.
Egy emlékezetes félév Franciaországban
Losonczi Ádám, a Debreceni Egyetem Közgazdaságtudományi karának végzős hallgatója, aki a 2009/2010-es év őszi félévében töltött el öt emlékezetes hónapot Franciaországban, Troyes városában.
Kihagyhatatlan spanyol élmények
Horváth Krisztina a Debreceni Egyetem Bölcsészettudományi karának végzős szociálpolitika szakos hallgatója, aki a 2007/2008. évi tanév második felében töltött el három csodás hónapot Spanyolországban, Pamplonában, a navarrai állami egyetemen.
A megtalált Atlantisz
Az Atlantis csereprogram kifejezetten pszichológushallgatók háromoldalú cseréjére irányul. Három egyetem vesz részt a megállapodásban, az amerikai Marshall egyetem, a Varsói egyetem és természetesen a Debreceni Egyetem.
Közelebb volt a tengerpart, mint Debrecenhez Buda
A közgázos Terjék András egy év spanyoltanulás után vágott bele ERASMUS-os évébe. Miután mindhárom spanyolországi lehetőséget megpályázta, a cordobai egyetem helyét nyerte el.

1 2   >>

CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Hirdetés
Blog TOP5
1. Művészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedről szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa bicikliből Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyő vagy műfenyő lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már bicikliből is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidőszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idők egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.