Élménybeszámoló
Tavasz, RemĂŠnyek, Szakhetek
2013. május 16.
Április vÊgÊn mindig felpezsdßl az amúgy is mindig mozgalmas egyetemi Êlet.

 

A Kossuth Kollégiumoknál a TEK Szakhetet, az Agrártudományi Centrumban Sárgulási-, az OEC-en pedig Medikus Hetet rendeztek. Jó programokban nem volt hiány és most nem csak az esti fergeteges koncertekre, bulikra gondolok, hanem a napközbeni szabadidĂľ eltöltési lehetĂľségekre, programokra.

 
 
 
A kavalkádból mindenki kiválaszthatta a számára megfelelĂľ kikapcsolódási formát. 
Kangoo Jump óra, RealitáSOCK Futball Kupa, DÖFI sátor, TĂťzzsonglĂľr show, Bölcsész Futás, Radics Tamás elĂľadása. Csak néhány lehetĂľség a nyitó napról. A Kolis Szakhét keretein belül a délelĂľtt folyamán malacsütésen is részt vehettek a kollégisták, este pedig már a Kossuth Kollégiumoknál található sörsátorba gyĂťlt össze minden TEK-es hallgató. Janklovics Péter nevettetett, Majka és Curtis, Andro, Juhász Laci pedig megalapozták a hangulatot az elkövetkezendĂľ napokra. Majka és Curtis a TEK-es fellépése után, már sietett is tovább, hiszen a medikus hallgatóknak is koncertet adtak az este során. A DETEKtor TV-nek adott interjúból az is kiderült, hogy azért szeretnek Debrecenbe jönni, mert ahogy Majka fogalmazott, Debrecen egy „igazi világváros” és akárhányszor megfogadják, hogy nem jönnek ide többet, mindig hívják Ăľket. Ezt valószínĂť senki nem bánja, és bár az költĂľi túlzás, hogy Debrecen egy világváros, de az talán ténynek tekinthetĂľ, hogy nagyon jó itt egyetemistának lenni.
 
A keddi nap sem telt unalmasan. ÉlĂľ társasjáték, RealitáSOCK Kosárlabda Kupa, RealitáSOCK KocsmaViadal. A délután egyik különleges programja pedig a Bölcsész Tehetségkutató volt. Közel húsz produkciót láthattak a sörsátorban a nézĂľk. FĂľleg zenés, énekes produkciókkal léptek a színpadra a bölcsész hallgatók, de volt slam poetry és hip-hop is. A zsĂťrinek nehéz dolga volt a legjobb produkciók kiválasztása során, mert minden elĂľadásnak meg volt a maga szépsége és mindegyik elĂľadó törekedett a legjobb teljesítményre. Végül a következĂľképp alakult a verseny: 1. helyezett – Radics Péter, 2. helyezett – Varga Máté és zenekara (Adele Park), 3. helyezett – SzĂťcs Soma és zenekara, közönség díj - Szabó-Zsoldos Balázs és Szabó Nándor, Egyetemi Élet különdíj (egy dobozos KĂľbányai) - Asbóth Balázs. A tehetségkutató „házi gazdája” Rekop György volt, aki már mĂťsorvezetés közben is igazi stand up-osként viselkedett, mindenki nagy örömére. Pár órával késĂľbb HĂľsökre, majd Brainsre tomboltak a hallgatók. Kicsit mindenki úgy érezhette, mintha valamelyik nyári fesztiválon szórakozna gondtalanul…
 
Szerdán már egyre kevesebben jelentek meg a délelĂľtti órákon. Persze az is lehet, hogy az Állásbörzén töltötték az idejüket a hallgatók, de valószínĂťbbnek gondolom, hogy a TEK Szakhét záró estéjére gyĂťjtötték az energiát, vagy valamelyik délutáni programra, például számháborúra, Koli Túrára, RealitáSOCK ErĂľemelĂľ versenyre. Akik szellemi megmérettetésre vágytak, részt vehettek RealitáSOCK Poker Open, RealitáSOCK Közéleti Kvíz vetélkedĂľjén. Este azonban ismét a zenekaroké és énekeseké volt a fĂľszerep. A mindig jó kedélyĂť Vis Maior zenekar után az Animals Cannibals lépett színpadra. A srácok a DETEKtor TV-n keresztül a következĂľket üzeni az egyetemistáknak: „Tessék sokat tanulni, vigyázzatok az alkohollal, mértékkel igyatok, csak annyit amennyi a boltban van és mindenki vigyázzon a másikra és magára is!” – Kell ennél jobb útravaló?! A kannibálok után a Kozmix volt a házban, pontosabban a sörsátorban. Lányi Lala, aki jelenleg szintén egyetemre jár, elmondta, jó látni, hogy itt Debrecenben egy külön kis városrész van az egyetemistáknak fenntartva, szinte külön infrastruktúrával, mert így a hallgatók igazán otthon érezhetik magukat és Ăľk is mindig szívesen jönnek ide. A Kozmix után Dj Olasz Gábor pörgette a lemezeket egészen hajnalig, mondhatni reggelig, amíg a villanyokat fel nem kapcsolták és haza nem küldték pihenni a bulizókat, akiknek még másnap volt lehetĂľségük egy kellemes hangulatú bölcsész fĂľzésen befejezni a TEK Szakhetet és megbeszélni az eseményeket. Rotyogtak a (bab)gulyások, fĂľttek a slambucok, fogyott a fröccs, szállt a füst, olykor felharsant egy-egy nevetés. Ha le kellene írni, hogy milyen egy idilli egyetemi fĂľzés, valószínĂť hasonlóképp ábrázolnám. Akinek még sok energiája maradt délután 6 órától meghallgathatta Vujity Tvrtko Pokoli történetek - Angyali történetek címĂť elĂľadását, amelyen megismerhették a hallgatók a világ legmulatságosabb diktatúráját, Csernobil valóságát, Fekete- Afrika misztikumát, Észak- Korea hétpecsétes titkait.
 
Ez a pár nap, valamikor a gólyatáboros pillanatokat, bulikat juttatta eszembe, máskor pedig a nyári fesztiválok hangulatát. Sajnos az egyik már, a másik még nem esedékes, hiszen elĂľttünk van egy zh-kal, beadandók sokaságával teli idĂľszak, nem beszélve a vizsgaidĂľszakról, de mindenképp jobb érzés úgy neki vágni ezeknek a kihívásoknak, hogy elĂľtte eleget szórakoztunk, kibuliztuk magunkat és egy élményekben gazdag, tartalmas szemesztert tudhatunk magunk mögött. 
 
Agrár- és Gazdálkodástudományok Centrumának hallgatói sem unatkoztak április 21-27. között. A hagyományokhoz híven idén is Sárgulási héttel köszöntötték a tavaszt és a közelgĂľ szemeszter végét. A programok között volt fĂľzés a kollégium elĂľtti téren, retro és karaoke party, Stand Up Comedy, éjszakai túra az Agrár Campus területén, malacsütés és cigányzene és az elmaradhatatlan táncos-zenés felvonulás, amellyel a várostól és az egyetemtĂľl búcsúztak a végzĂľsök. A hetet a szombati Sárgulási Bál zárta, amelyen együtt mulattak a diákok és tanáraik.
 
A Medikus héten is zajlott az élet. A koncertek, elĂľadók terén voltak átfedések a TEK Szakhét programjaival, így minden bizonnyal ott sem lehetett panasz a hangulatra. Majka, Kozmix, Vis Maior és Paddy And The Rats – amely megbízható információforrásom szerint igazi ugrálós, tombolós koncert volt. Napközben pedig zumbázhattak a hallgatók, vagy részt vehettek tanár-diák kosármeccsen, bort kóstolhattak, a pénteki záró programon pedig International Food Day „napon”. 
 
Ez a pár nap, az egyetemisták ünnepe volt. Ki lehetett használni a reggeli szemináriumokon a megmaradt hiányzásokat (legalábbis az elĂľre gondolkodók, jobb esetben belekalkulálták a féléves menetrendbe ezt a pár napot). Mindenki megtalálhatta a számára érdekes, értékes programot és ez valószínĂť sokak számára mást-mást jelentett, de mindenki jól érezhette magát a közelgĂľ megmérettetések elĂľtt.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Hirdetés
Blog TOP5
1. MĂťvĂŠszet ĂŠs dizĂĄjn: bĂĄtran, szabadon, innovatĂ­van Ha kĂ­vĂĄncsi vagy a modern XXI. szĂĄzad legĂśtletesebb alkotĂĄsaira ĂŠs innovatĂ­v megoldĂĄsaira, kĂśvesd figyelemmel a manzardcafe kreatĂ­v blogjĂĄt!
2. Tippek olvasĂĄshoz Ha nem vagy tisztĂĄban vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedrĂľl szeretnĂŠl kritikĂĄt olvasni, lĂĄtogasd meg az ajĂĄnlott oldalt.
3. KarĂĄcsonyfa biciklibĂľl Azt hiszed, a karĂĄcsonyfa csak feldĂ­szĂ­tett fenyĂľ vagy mĂťfenyĂľ lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma mĂĄr biciklibĂľl is lehet karĂĄcsonyfĂĄt ĂŠpĂ­teni.
4. A kĂĄvĂŠ ĂşjratĂśltve Lassan Ăşjra itt a vizsgaidĂľszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kellĂŠke a kĂĄvĂŠ. De vajon mi is ez az ital, hogyan kĂŠszĂźl, honnan szĂĄrmazik ĂŠs hogyan kerĂźlt hozzĂĄnk?
5. Minden idĂľk egyik kampĂĄnya Most semmikĂŠppen sem egy olcsĂł, hatĂŠkony digitĂĄlis PR vagy webkettes megoldĂĄsrĂłl lesz szĂł, ellenben egy zseniĂĄlis Ăśtlet kivĂĄlĂł megvalĂłsĂ­tĂĄsĂĄrĂłl.