Élménybeszámoló
Menjen, és lásson világot!
Endresz Brigitta, magyar-finn szakos hallgató egy félévet Jyväskylä-ben, Debrecen finn testvérvárosában töltött. Az ottani és a Debreceni Egyetem közötti kapcsolat nagyon jó, a magyar diákok rengeteg plusz kedvezményt kapnak, ha odamennek tanulni cserediákként. Ottani élményeiről, tapasztalatairól kérdeztem Brigit.
Kint váltam igazán felnőtté
Ruszki Péter a debreceni közgáz hallgatója Erasmus ösztöndíjjal egy félévet Nünneburgban töltött. Élményeiről mesél.
Az oroszok vérpezsdítően töltik szabadidejüket
Vass Annamária, magyar- szlavisztika szakos hallgató tavaly négy hónapot töltött Moszkvában. Elmondása szerint nem is volt olyan hideg (kivéve azt a két hetet, mikor –20! fok volt), tehát simán ki lehet bírni!
A fájdalom és a serpenyő Szlovéniában
Az egyetemi éveink egyik nagy lehetősége az Erasmus ösztöndíj, mely során fél vagy egy évig egy európai országban folytathatjuk tanulmányainkat. Sokan viszont nem veszik észre az ebben rejlő lehetőséget, némely tanszéken úgy kell „összezavarni” a hallgatókat, hogy ugyan, jelentkezzenek már. Egy kis kedvcsinálóként ajánlom ezt az interjút, amit Sárközy Istvánnal készítettem kinti élményeiről.
Egy katalán sráccal laktam...
Bacsa Balázs Antal az Erasmus program keretein belül jutott ki a spanyolországi Universitat de Barcelona nevű egyetemre, ahol fél évig tanult történelmet. Ha kíváncsiak vagytok, hogy érezte Balázs magát az országban, és mit tudnak a spanyolok, amit mi nem, nézzetek bele a vele készült interjúba.
„Denmark happiest place on Earth”
Czomba Barnabás, a Debreceni Egyetem Agrár- és Műszaki Tudományok Centrumának harmadéves élelmiszermérnök hallgatója, egy szemesztert a koppenhágai egyetem, Facuty of Life Sciences karán végzett az Erasmus program keretein belül. A kint töltött idő alatt rengeteg tapasztalatot szerzett. Ezekről olvashattok az alábbi interjúban.

<<   1 2

CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Hirdetés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Hirdetés
Blog TOP5
1. Művészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedről szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa bicikliből Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyő vagy műfenyő lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már bicikliből is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidőszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idők egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.