Élménybeszámoló
Itt mindig áll a bál és te vagy a sztár
2012. október 10.
Kedves Gólya! Gratulálunk sikeres felvételidhez a Debreceni Egyetemre!

Ezennel meghívunk Téged a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának gólyatáborába, amelyet 2012. szeptember 2-6. között rendezünk meg Debrecenben, az egyetem területén. Itt köttetnek az életre szóló barátságok, innen indul az egyetemi élet, ez a kezdetek kezdete!

 
A BTK, GYFK, IK, GVK, MÉK, TTK, ZK, ÁJK és KTK elsőéves hallgatóinak rendezett négynapos gólyatábor idén az egyetemi centenárium jegyében bővült ekkorára, a közgázosok és jogászok nem vidéken rendezték a „Nincsen hangotok!” kiáltásokban bővelkedő eseményt, így közel kétezer fiatal kalandozott éjjel-nappal az Egyetem téri és Kassai úti campusokon, a Nagyerdőn és környezetében. 
 
Jönnek rénszarvasok és ellepik a kerted
 
Beköltözni a gólyatáborba örömteli esemény, még anya-apa vigyázó szemeinek kíséretében is, különösen, hogy jó alakú felsőéves lányok várnak a megállókban, a bejáratoknál, akik még az olyan öregdiákot is készséggel igazítják útba, aki tetteti, hogy elsős lesz. A GT, hasonlóan a nagy nyári fesztiválokhoz, szintén a találkozásokról szól, azzal a plusz, egyáltalán nem elhanyagolható hozadékkal, hogy a leendő csoporttársakkal megismerkedve egyszerűsíteni lehet az egyetemi éveket. Ez az információáramlás mellett jegyzetek cseréjét jelenti. A nagy taktikusok sok lány ismerőst szereznek, mert ők szebben írnak. Tőlem például senki nem kért egész egyetem alatt egy előadásjegyzetet sem, mert azt a már-már rejtjelesnek tűnő kézírást kibogarászni hetekig tartott volna, nem lett volna rá elég az egy-két napos felkészülési idő. Az augusztus 20-a után rendezett gólyatáborok meglepetésszerű (fény)pontja lehet még a debreceni virágkarneváli forgatagban egymást felfedező, egymásba gabalyodó majd szétváló fiatalok összetalálkozása – ennek már-már filmes jelenete, amikor az üres menzán, a reggeli idő utolsó perceiben épp egy ilyen páros tagjai ülnek össze véletlenül egyazon asztalhoz kettéreszelni a műanyag késsel a zsömléjüket az oviból még halvány ízélményként visszaköszönő, félig kihűlt tea társaságában. Majd elindulnak közösen meghallgatni az egyik tájékoztató előadást, amelyek éppúgy hozzátartoznak a gólyatáborokhoz, mint a csapatépítő játékok és az esti bulik.
 
Beindul a banzáj, ha majd éjfélt üt az óra
 
A gólyalétet az esti bulik koronázták meg minden éjjel, ahol a napi fáradtság még annyiban halványan látszott, hogy kellett idő, míg mindenki összeszedte magát és csak késő este indult el a buliba, így a The Carbonfools vagy a Bëlga nem érezhette meg a hatalmas elsőéves hallgatói létszámot, ellenben Julia Carpenter két bulit is pörgetett egy este hatalmas hangulatban. Kiemelkedő volt a Vis Maior és a Kerozin koncertje is, Axel és csapata a kismalacos, mocskos lelkű rockjával alaposan lezúzott mindenkit a gólyatábor záróakkordjaként szerda este az Egyetem téren. Soerii&Poolek hihetetlen show műsorral készült, volt a színpadon csirke és vetkőző nő is, és alacsonyan szálltak a felfújható kalapácsok. A második sorban a buli közepén odahajolt hozzám egy lány, aki azt mondta, hogy „azért nézem a prostit, mert biszex vagyok és régen voltam nővel”. Valahogy úgy gondolta, ezt meg kell osztania valakivel, én meg pont ott voltam lelki szemetesnek. 
Feledhetetlen élmény minden gólyatáborban a hajnalig tartó éjszakai túra, ahol számos furfangos feladatot kell a versenyző csapatoknak teljesíteni. Az Egyetemi Élet ezúttal a rendőrségi állomáson teljesített megfigyelő szolgálatot, ahol többek között szondát kellett fújni a vállalkozó szellemű gólyafiúknak és gólyalányoknak. A hihetetlen jó hangulatú állomáshelyen – meglepetésünkre – igen sokan mondták a rendőröknek, hogy még nem tettek le arról, hogy felszerelnek. Jelezték nekem is, mivel ott álltam az egyenruhások mellett, így azt gondolták sokan, én is szolgálok és védek a piros pulóveremben. Plusz pontot érdemelt az állomáson a „Hol van a szondász?” kérdés, s üzenjük is a Gyermeknevelési és Felnőttképzési Kar elsőéves szociálpedagógia szakos hallgatójának, Dinának, hogy dinoszaurusz. 
 
Lesz egy kis tűz meg egy kis zaj
 
Hagyományosan tűzijáték zárja a gólyatáborokat, ezt most a főépület előtt és a Kassai campuson borkóstolással, cigányzenével is megfűszerezte a szervező hallgatói önkormányzat, így kellő hangulatban fogadhatta mindenki a két táborhelyszínen égbe lőtt rakétákat. Az augusztus 20-i debreceni pirotechnikát ezúttal is megszégyenítő módon maga mögé utasító egyetemi tűzijáték – megérdemelten – elsöprő tapsot kapott. Másnap a megyei napilapot a környék felbátorodott lakók felháborodott levelekkel bombázták, állítólag nem tudtak aludni – lehet nem voltak elég álmosak. 
 
A kilin’cs itt maradt a kezembe
 
A csütörtöki délelőtt a kiköltözés szomorú pillanataival telt, mintha lassított felvételen figyeltük volna a gólyamozgást, olyannyira nem volt kedve senkinek elhagyni a campusokat, ahol az előző napokon meglapozták az előttük álló egyetemi évek kapcsolati hálóját. A villamosmegállóban még alkalmi csoportok szisszentették az utolsó alumínium dobozokat, falatozták a végső bajor kiflit, a búcsúzó hamburgert. A gólyák végül kiröpültek a kollégiumokból, s azóta nekivágtak a nagybetűs egyetemista életnek, ami persze a szorgalmi időszak közben is bővelkedik majd olyan rendezvényekben, ahol újra egymásra lehet találni – akár egy üres teremben, reggeli közben is.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Hirdetés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Hirdetés
Blog TOP5
1. Művészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedről szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa bicikliből Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyő vagy műfenyő lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már bicikliből is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidőszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idők egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.