Interjú
Dr. Husi Géza
Közösen próbálunk fellépni a tudás piacán
Dr. Husi Géza okleveles gépészmérnök, számítógépes tervező szakmérnök, főiskolai docens. Kutatási területe: a mechatronika és ezen belül a robottechnika, az intelligens épületek, elektromos járművek. 2008-tól a DE Műszaki Kar Villamosmérnöki és Mechatronikai Tanszékének vezetője.
Kovács Kornél
„Ha valamit elkezdünk, azt megcsináljuk”
Akik gerjednek Johnny Cash zenéjére és a jófajta rockabillys cuccokra, biztosan ismerik a Nyughatatlan zenekart. A banda kiötlőjét és alapítóját, Kovács Kornélt kérdeztük az indulásról és a csapatról.
Marsalkó Dávid
Zene és zene
„A koncert olyan, mint egy nagy interjú. Mindenki arra kíváncsi, hogy mit mondasz.” – így kezdődött a beszélgetés a Halott Pénz frontemberével, Marsalkó Dáviddal, s ennek tudatában már nem is tűnt olyan soknak, hogy egy egész zenekar figyeli a kérdéseket és a válaszokat. Dávid mesélt a zenekar múltjáról, jelenéről és jövőjéről, továbbá az általuk képviselt stílusról, kettősségről és mindenről ami "halott pénzes” lehet.
Hugo Gajus Scheltema holland nagykövet
“A Sziget Fesztivál is bizonyítja, hogy kiválóak a holland-magyar kapcsolatok”
A holland nagykövet, Hugo Gajus Scheltema tavaly augusztus közepe óta képviseli hazáját Magyarországon. Korábbi állomáshelye Pakisztán volt. “Most már szerettem volna egy európai országban dolgozni, és Magyarország, minden különbség ellenére is, hasonlít Hollandiához.”
Zólyomi Zsolt
Cristiano Ronaldo és az egyetem illata
Zólyomi Zsolt, Magyarország egyetlen parfümőre egyetemünkön járt. A versailles-i világhírű ISPCA luxuskozmetikai iskolájának Fragrance Academy parfümkészítő mesterkurzusának volt hallgatóját kérdeztük az illatok világáról.
Körösparti Péter
Másodszor a HÖOK élén
Október 19-én Győrben, a Széchenyi István Egyetemen megrendezett ülésén a szervezet elnökévé választotta a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciája (HÖOK) Közgyűlése Körösparti Pétert, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának (DEHÖK) elnökét.
BELGA
Ez az okosság benne
Akik tudják, hogy mit kíván a magyar nemzet, legalizálnak, szerelmesek, mindig felkészítenek a hangulatra, parodizálnak, ismerik az összes királyt a házból, van egy Zsolti nevű békájuk és ebben az évben lettek 15 évesek. Valószínű sokan rájöttek, hogy a kikről van szó, akik nem, feltétlenül olvassanak tovább. Akik igen… ők is!
Tóth Gabi
„Majd megmutatjuk jövő héten, hogy mi lesz ebből.”
A DEN ebben az évben is gondoskodott arról, hogy még véletlenül se unatkozzunk két szerda között. Kedden P.A.S.O. és Magashegyi Underground koncerten melegíthetett be mindenki egy szerda esti Campus party előtt, ahol a Kerozin és Tóth Gabi után dj. PéGé zenélt hajnalig, csütörtökön pedig a Paddy and the Ratsel és a Belgával búcsúztak az idei Egyetemi Napoktól. A most is fellépő Tóth Gabi koncertezik, a 2013-as X-faktor egyetlen női mentora, és klipet forgat. Az emberek vagy imádják vagy utálják, de egy olyan jelenséggé nőtte ki magát a 2005-ös Megasztár óta, akiről mindenkinek megvan a véleménye, és bár keményen zsűrizik az X-faktorban, változatlanul egy kedves, vagány és közvetlen nő, akivel öröm beszélgetni.
Máthé Gábor
Olimpiai bajnok debreceni teniszező
Aranyéremmel érkezett haza Szófiából augusztus elején Máthé Gábor a fiatal debreceni teniszező. A július 26. és augusztus 5. között rendezett 22. nyári Siketlimpián tizenhárom sportágban ötvenhét sportoló képviselte a magyar színeket, ez a verseny Gabi élete egyik legfontosabb megmérettetése volt. A fiatal tehetség gyerekkora óta versenyzik a Tatár TC színeiben, jelenleg a hazai felnőtt magyar ranglista 19. helyén áll, továbbá vezette a hallássérültek világranglistáját, s ezzel az egyik legeredményesebb debreceni teniszező.
Prof. dr. Szilvássy Zoltán rektor
„A szívem mélyén mindig orvos maradok…”
2013. július elsejétől négy éven át vezeti rektorként a Debreceni Egyetemet Szilvássy Zoltán professzor. Szülővárosa Zirc, középiskolai tanulmányait Balatonfüreden, az egyetemet pedig Szegeden végezte. Majd dolgozott Pécsett, és 1999-től folyamatosan Debrecenben, az akkori Orvostudományi Egyetemen, illetve a jelenlegi Debreceni Egyetemen.
Körösparti Péter
Debreceni elnök a HÖOK élén
Augusztus 30-i hatállyal lemondott a Hallgatói Önkormányzatok Országos Konferenciájának (HÖOK) elnöki posztjáról NagyDávid. A szervezet irányítását szeptember 1-től Körösparti Péter, jelenlegi elnökhelyettes, a Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának elnöke irányítja ügyvivő elnökként.
Biczó Bence
Arany az Universiádén
Biczó Bence a 2012/13-as tanévtől tanul a Debreceni Egyetem Gazdálkodástudományi- és Vidékfejlesztési Kar Sportszervező szakán. A 2013-as Kazanyban megrendezett Universiádén arany érmet szerzett a Debreceni Sportcentrum versenyzője, legerősebb számában 200 pillangón, igen szoros mezőnyben.
   1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...  
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Hirdetés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Hirdetés
Blog TOP5
1. Művészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedről szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa bicikliből Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyő vagy műfenyő lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már bicikliből is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidőszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idők egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.