Interjú
Somlai Tamás
2017. március 1.
„Debrecenben szeretnĂ©k tervezni”
A Debreceni Egyetem sportszervező szakos hallgatĂłja, Somlai Tamás az egyetem mellett profi vĂ­zilabdázĂł, jelenleg a Debreceni VĂ­zilabda SportegyesĂĽlet (DVSE) Ă©lvonalbeli csapatát erősĂ­ti. InterjĂşnkban a fiatal sportolĂł megosztotta velĂĽnk jövőbeni terveit Ă©s arrĂłl is beszámolt hogyan tudja összeegyeztetni a sportot a tanulással.
 
  – Amikor a továbbtanulásomrĂłl döntöttem jelentős szerepet játszott a választásomban, hogy egy sporttal kapcsolatos terĂĽleten szeretnĂ©k elhelyezkedni a kĂ©sőbbiekben. GyerekkoromtĂłl kezdve versenyszerĂ»en sportolok, Ă©vek Ăłta Ă©lvonalbeli csapatokban játszok, de harminc Ă©ves korom után szeretnĂ©m abbahagyni az aktĂ­v sportot. TermĂ©szetesen utána sem szeretnĂ©k elszakadni a vĂ­zilabdátĂłl, akár edzőkĂ©nt is el tudnám magam kĂ©pzelni. Az előző csapatomnál, Miskolcon már besegĂ­tettem a gyerekek trĂ©ningjein, van edzői vĂ©gzettsĂ©gem, viszont akár azt is el tudnám kĂ©pzelni, hogy háttĂ©rmunkát vĂ©gzek egy csapatnál. Erre szerintem tökĂ©letes a sportszervező szak, hogy elsajátĂ­tsam az alapokat – fogalmazott Somlai Tamás. – Persze nehĂ©z összeegyeztetni a tanulmányokat az Ă©lsporttal, az edzĂ©seim pont egybeesnek az Ăłráimmal, ezĂ©rt csak ritkán tudok bejárni az egyetemre. Nagy segĂ­tsĂ©get jelent a Mentorprogram, hiszen kapok magam mellĂ© egy tutort a csoporttársaim közĂĽl, illetve egy mentort, valamint egyĂ©ni tanrendem van. MĂ©g azzal kell megbarátkoznom, hogy csak jegyzetekből tudok kĂ©szĂĽlni a zárthelyikre Ă©s a vizsgákra.
 A DVSE balkezes játĂ©kosa a 2012/13-as szezonban már megfordult a debreceni egyĂĽttesnĂ©l, Ă©s most rövid kitĂ©rő után igazolt vissza a cĂ­visvárosba. DöntĂ©sĂ©nek körĂĽlmĂ©nyeiről is beszámolt.
  – ElsőkĂ©nt a csapat előző edzője, Varga Tamás keresett meg az ajánlattal, aztán törtĂ©nt egy kis változás az edző szemĂ©lyĂ©ben. Ettől fĂĽggetlenĂĽl tovább folytattam a tárgyalást a klubbal a csapatkapitányunkon, Kállay Márkon keresztĂĽl. LĂ©nyegĂ©ben mĂ©g nem tudtam a megállapodáskor, hogy kinek az irányĂ­tása alatt játszom majd, nyilván felmerĂĽltek már lehetősĂ©gek az edző szemĂ©lyĂ©t illetően, Ă©s a legvalĂłszĂ­nĂ»bbnek KomlĂłsi PĂ©ter tĂ»nt.
Amikor korábban itt játszottam nagyon megtetszett a város Ă©s a közeg, szerintem sok lehetősĂ©ge van a profi sportolĂłknak a karrierjĂĽk Ă©pĂ­tĂ©sĂ©re. A jelenlegi edzőnk, KomlĂłsi PĂ©ter szemĂ©lye szintĂ©n sokat segĂ­tett a vĂ©gső elhatározásban. 2012-ben mĂ©g egyĂĽtt játszottunk a DVSE-nĂ©l, már akkor nagyon jĂł viszonyba kerĂĽltĂĽnk, Ă­gy Ă©reztem, hogy jĂł helyem lesz itt – mondta Somlai Tamás, aki egy átalakult csapattal kezdett neki a szezonnak. – A csapat nĂ©hány tagját már ismertem, hiszen voltak, akik már 2012-ben itt játszottak, ám akadtak olyanok is, akikkel csak látásbĂłl ismertĂĽk egymást. Szerintem a szezont megelőző alapozás nagyon jĂłl sikerĂĽlt mind erőnlĂ©ti szempontbĂłl, mind olyan tekintetben, hogy összeszokott a gárdánk. Fiatalos csapatunk van, az edzĂ©sek miatt sok időt töltĂĽnk egyĂĽtt az uszodában, de a trĂ©ningek után is szĂ­vesen vagyunk egyĂĽtt, beĂĽlĂĽnk ebĂ©delni valahová, illetve ha időnk engedi csapatösszetartĂł programokat szervezĂĽnk, nemrĂ©giben pĂ©ldául közösen grilleztĂĽnk – fogalmazott a MiskolcrĂłl visszaigazolt pĂłlĂłs, aki a csapat terveibe is beavatott minket. – KĂ©t nyolcas csoportra – A Ă©s B csoport – osztották az OB I mezőnyĂ©t, mindkĂ©t csoport első nĂ©gy helyezettje jut tovább a felsőházi rájátszásba, a kĂ©t csoport 5-8. helyezettjei az alsĂłházban folytatják a bajnokságot. A szezon elejĂ©n azt tĂ»ztĂĽk ki cĂ©lul, hogy mindenkĂ©ppen a felsőházba kerĂĽlĂĽnk. SzemĂ©ly szerint hosszabb távra tervezek Debrecenben, nagyon szeretem a várost, a tanulmányaim is idekötnek, Ăşgyhogy legalább az egyetemi Ă©veim vĂ©gĂ©ig szeretnĂ©k megragadni itt – fejezte be a beszĂ©lgetĂ©st Tomi.

- Vona Lilla -
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Hirdetés
Blog TOP5
1. Mûvészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedrõl szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa biciklibõl Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyõ vagy mûfenyõ lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már biciklibõl is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidõszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idõk egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.