Interjú
Lampé Ágnes
„A hírverseny és a média is felgyorsult…”
A Kommunikáció- és Médiatudomány Szakhét egyik vendégelőadója Lampé Ágnes, a 168 Óra újságírója volt, aki előadása után gyakorlati workshopot is tartott a szak hallgatóinak. Nagyon sokat tanultunk az Ágnes által lelkesen elmesélt érdekes történetekből és a workshop feladataiból. Délután – cikkírás közben – bepillantást nyerhettünk az országos szerkesztőség munkatársának napi feladataiba is.
Trill Zsolt
„Amilyen nehezen fogadtak be, olyan nehezen hagyom itt a várost”
Beszélgetés Trill Zsolt színésszel, aki hét év után hagyja itt a Csokonai Színházat, és a Nemzeti Színház társulatának tagja lesz.
Horváth Dávid
Interjú Magyarország NetMiniszterelnökével
Horváth Dávid amellett, hogy az ország első NetMiniszterelnöke, a LaFemme női magazin 50 tehetséges fiataljának egyike, drog- és toxikológiai technikus, a Színház- és Filmművészeti Egyetem televíziós műsorkészítő hallgatója, a Dunaújvárosi Főiskolán pedig kommunikáció és médiatudomány szakos diák – egy igazán sokoldalú egyetemista, aki kora ellenére máris rendkívüli eredményeket tudhat magáénak. Abban a reményben beszélgettünk vele, hogy története másokat is sikerre inspirál majd.
Prof. dr. Ferenc Postma
„A feleségem a fiúkkal a strandokon játszott, én levéltárakba jártam…”
Prof. dr. Ferenc Postma, az amszterdami Vrije Universiteit nyugalmazott oktatója 2012. február 27-én vehette át a Debreceni Akadémiai Bizottság Pro Cooperatione díját. Postma professzor úr az első nyugat-európai tudós, aki ebben a rangos kitűntetésben részesült. Debrecenbe felesége, dr. Margriet Gosker, református lelkész is elkísérte.
Tóth Andrea
„Hiszek a Ti Y generációtokban”
A Bölcsész Centenárium előadás-sorozatnak első vendége Tóth Andrea, brüsszeli parlamenti képviselő volt. A sikeres üzletasszony képviseli a magyar vállalkozó hölgyeket az Európai-Unióban, emellett több vállalkozása van, gyerekeket nevel, előadásokat tart az ország különböző egyetemein. A személyes példamutatást szem előtt tartva szeretné tájékoztatni az egyetemistákat, hogy miként indíthatják be vállalkozásaikat, hogyan legyenek sikeresek és kiegyensúlyozott emberek.
Skafunderz
10 év Skafunderz-módra
2003. február 14-én, első koncertjének dátumán hivatalosan is megszületett a debreceni ska-punk zenekar, a tavaly negyedik nagylemezét kiadó Skafunderz. A tízedik születésnaphoz méltóan, különleges, nyolctagú ska big banddel játszottak a srácok a Lovardában. Az alapító tagokkal, Rácz Tamással (Racze), Kiszely Sándorral (Sanzi) és Jónás Péterrel (Jones) beszélgettünk az elmúlt időszak pillanatairól.
Oláh Gergő
„A 2013-as év szerintem életünk egyik legjobb éve lesz…”
Oláh Gergőt kevés embernek kell bemutatni az országban. Az ő története egy megvalósult XXI. századi magyar népmese. A szegénylegény elindul szerencsét próbálni. Ugyan hetedhét országon túlig nem jutott, de Budapesten, az X-faktorban rátalált a szerencsére. Sokan vágnak neki az útnak, ami a tehetségkutatóba vezet. Abban a reménykednek, hogy ők lesznek az ország kedvencei, beindul zenei karrierjük. Legényünk, Gergő kitűnt ebből a tömegből. Olyan tulajdonságokkal rendelkezik, amikkel a népmesék vándorlegényeiből lett hősei: szerénység, kitartás, becsület, lelkesedés és persze tehetség. A műsor követői hamar szívükbe is zárták, ő lett az X-faktor következő győztese. Szerdán a Campus Party sztárvendégeként átesett a tűzkeresztségen és fellépett élete első egyetemi buliján. Lelkesen, kis izgalommal és szerényen indult meg a színpad felé. Mikor kilépett hatalmas tapsvihar, üdvrivalgás köszöntötte. Fergeteges bulit varázsolt, végig kontaktusban maradt a bulizókkal, akik alig akarták elengedni a színpadról. A fellépés előtt beszélgettünk Gergővel.
Csiszár Imre
„Minden doktori iskolában értékes képzés zajlik”
2012. december 19-én elnököt választott az immár köztestületi formában működő Doktoranduszok Országos Szövetsége: az új vezető a Debreceni Egyetem Történelmi és Néprajzi Doktori Iskolájának PhD-hallgatója, Csiszár Imre lett. Az új szervezet feladatairól és programjáról kérdezte az elnököt Kőmíves Péter Miklós.
Halász János
„Örülnék, ha gyermekeim is itt tanulnának majd”
Halász János, az Emberi Erőforrás Minisztérium parlamenti államtitkára 1987-ben matematikusként végzett egyetemünkön. Az EÉ többek között arról kérdezte, hogyan emlékszik vissza az itt töltött évekre, s karrierje hogy vezetett a politikusi pálya felé.
Wolfie
Nők, költészet, hiphop – A Punnany Massif a Lovardában
A költészet a zene és a magyar nyelv mindig fantasztikus dolgok összetevői. Van egy zenekar, ami mindhárom összetevőből még attól is fantasztikusabb végeredményt: fergeteges koncerteket, számos vidáman tomboló, dalszöveget kiabáló, dudorászó rajongót tud összehozni. Nem alkudnak meg, hűek maradnak a zene szeretetéhez, irányelveikhez és az ő múzsájuk nem egy hölgy, hanem maga a női nem. Ez a zenekar a Punnany Massif, ami a magyar hiphop szcéna egyik legnépszerűbb formációja. Saját műfajban alkotnak: ez a társadalom funk. A szövegüket minden elképzelhető hangszerrel, nagybőgővel, dobbal, hegedűvel, gitárral… és DJ-k közreműködésével öntik zenei formába. Az eredmény frenetikus. Dalszövegeikben ugyanúgy ott a társadalombírálat, mint az életigenlés. Bár Pécs és Debrecen korántsem szomszédos település mégis Halloween éjszakáján, a Lovardában fergeteges Punnany Massif koncert részesei lehetettek a debreceni egyetemisták. Ennek apropóján beszélgettünk a zenekar egyik frontemberével Wolfie-val.
Senánszky Petra
Az uszonyos gyorsúszás legnagyobb és legfiatalabb csillaga
Még csak tizennyolc éves, de máris a lábai előtt hever Európa, sőt az egész világ. Uszonyos gyorsúszásban ő a felnőtt világbajnok, háromszoros felnőtt Európa-bajnoki bronzérmes, kétszeres junior Világ és Európa bajnok, többszörös világcsúcstartó és hatszoros felnőtt országos bajnok, negyvenegyszeres korosztályos országos első. És még sorolhatnám eredményeit. Ő Senánszky Petra, Debrecen és az ország büszkesége. Idén ősztől a egyetemünk polgára. A világbajnok hallgatóval beszélgettünk.
Lukács Laci
Számolj vissza!
A Tankcsapda trió új energiáktól fűtött albummal rukkolt ki november elején. A saját kiadásban, nem mindennapi módon terjesztett anyagról, s a csapat mindennapjairól beszélgettünk az alapító énekes, basszusgitáros Lukács Lászlóval, aki épp egy próbáról érkezett.
   1 2 3 4 5 6 7 8 9 ...  
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Hirdetés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Hirdetés
Blog TOP5
1. Művészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedről szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa bicikliből Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyő vagy műfenyő lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már bicikliből is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidőszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idők egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.