Interjú
Lukács Laci
Az idei Campus Fesztivál egy különleges alkalom lesz
A Campus Fesztivál sajtótájékoztatóján a szervezők, a támogatók, a Debreceni Egyetem rektora és Kósa Lajos polgármester mellett a Tankcsapda frontembere, Lukács Laci is szót kapott. A Campus Fesztivállal kapcsolatos elképzeléseiről, az új csapatformációról (melyet először a Campus Fesztivál nagyszínpadán láthatunk), új lemezről, patriotizmusról, bulikról és a tavalyi, kicsit balul elsült, eső áztatta koncertjük máig nyugtalanító érzéseiről mesélt.
Magashegyi Underground
Szeretem, ha lüktet az élet
...kezdetben volt a nyáj és volt a hegy, volt egy kapaszkodó és volt még egy pásztor a kutyájával a tóparti házban, egy lány, akinek énekelt éjjel az ablakában. Egy másik, aki a vizet hordta fel a magashegyre a facsemetéknek, minden reggel ment a tavaszlesre és alá és fölé, ha emelkedett a nap, a hegy mindig érintetlen és természetes maradt. És városba mentek a vágyakkal simán, titokban tartják, hogy a hegyük nincs Budán, se Mecsek se Csergő se Zemplén se Bakony, ott van a dalokban, bennük van hallom, és látom a szelet is pajkosan nevet, ha nincs dolga a szoknyáknál felkap egy követ és csiszolja, zsebébe dugja és rendre hajnalba fellopja őt Magashegyre.... Villáminterjú a Magashegyi Underground énekesnőjével, Bocskor Bíborkával.
Depresszió
Debrecen az egyik kedvenc városunk
A négy tagot számláló zenekar 2000 januárjában adta első koncertjét - mely egyben hivatalos megalakulásának dátuma is - majd 2009-ben nyerte el a mai napig érvényes formáját, kiegészülve Pálffy (soda) Miklóssal. Az elmúlt tizenkét évben a csapat többek között 6 lemezt, 3 DVD-t, 15 videó klipet készített, és több mint 500 koncertet adott. A tavaly megjelent legutóbbi nagylemezük átütő siker volt, a Vízválasztót bemutató koncertsorozatukat a Depresszió történetének legtöbb látogatót vonzó turnéjaként könyvelhetik el. Az idei fesztiválidőszakban az album ismertetése folytatódik, a megállóhelyek közül természetesen a debreceni Campus Fesztivál sem marad ki. A nyári hajtásról a zenekar frontemberét, Halász Ferit kérdeztem.
UFO
Ha citromot kapsz az élettől, készíts belőle limonádét!
A ma már retrónak számító UFO együttes a könnyed, nyári dallamaival idézte meg a várva várt nyaralások fülledt hangulatát a szerda esti Campus partyn. Tíz év szünet után 2010-ben – új taggal kiegészítve a formációt - a csapat újra összeállt. A felbomlás és az újrakezdés miértjéről és nehézségeiről, illetve a jövőbeli tervekről beszélgettem a csapat tagjaival.
Back II Black
Az országban nincs olyan város vagy falu, ahol nem jártunk.
A Back II Black, Magyarország egyik legismertebb show-koncert zenekara, 1996-os fennállása óta számos szakmai és közönség díjat nyert el. A csapat tagjai amellett, hogy kiváló zenészek, közvetlen és felszabadult személyek is egyben. A több éves összeszokottság a színpad mögött is jól érezhető, nem pusztán egy zenekarral, de egyben egy kedves baráti társasággal volt szerencsém interjút készíteni a Vámpírok Buliján adott koncertjük előtt.
Compact Disco
Önmagunk maradtunk
A Compact Disco neve nem ismeretlen az egyetemisták körében. Lovardabeli fellépésük előtt - egy interjú erejéig - van időm kicsit megismerni őket. A csapatot a közvetlen, laza és őszinte jelzőkkel írnám le legegyszerűbben. A zenekar minden tagja külön egyéniség, együtt mégis teljes egészet alkotnak. Walkó Csabát ottlétem alatt is bombázzák az újságírók kérdéseikkel, Sándor Attila Facebookon tartja folyamatosan a kapcsolatot a rajongókkal, Pál Sándor csendesen szemléli a körülötte zajló eseményeket, Lotfi Behnam pedig készségesen ad választ kérdéseimre:
Anima Sound System
Játékként fogjuk fel a zenélést
A Campus Fesztivál T-Mobile Teraszán tarolt az Anima Sound System a péntek esti órákban. Az együttes 15 éves fennállása óta számos stílus- és tagváltáson esett át, mindez azonban mit sem csorbított a hírnevükön és sikerükön. A hazai elektronikus zene élvonalában elhelyezkedő csapat énekesnőjével, Prieger Fannival beszélgettem a fellépésük után:
Irie Maffia
Újra frappáns lett a banda
A 2005-ben megalakult Irie Maffia rövid időn belül Magyarország elsőszámú koncertzenekara lett. Azóta töretlenül haladnak előre, a hazai fesztiválok rutinos és kihagyhatatlan fellépői, soundsystem felállásban pedig a klubbok közönségeit táncoltatják meg éjszakánként. Természetesen az idei Campus Fesztivált sem hagyhatták ki, a koncert és a közönségtalálkozó közti rövid időszakban néhány percre elcsíptem a csapat két férfitagját.
Ocho Macho
Ahol van áram, mi ott zenélünk
Az eredeti ötlet szerint az Ocho Macho egy igazi bulizenekarnak indult, idővel azonban nem csak tagváltásokon, de stílusváltáson is keresztülmentek. A latin hangzást vegyítették a reggae-vel, kialakítva egy vidám, a Karibi szigetvilágra emlékeztet? hangzást. Első maxilemezük 2007-ben jelent meg, az igazi hírnevet azonban a következő évben megjelent albumuk (El Mundo Fantastico) hozta el számukra. A Campus Fesztiválon adott koncertjük után a zenekar egyik tagjával, Krinyóval beszélgettem.
Mystery Gang
Már a csajok terén is nyugodt életet élünk.
A Mystery Gang Rockabilly Trio 1998-ban alakult, sikerük és hírnevük azóta is töretlen. Rajongótáboruknak a Campus Fesztiválon sem okozott csalódást a három muskétás (Egri Péter, Singer és Tamási László). Már gyermekkorukban magukba szívták a rock and roll igazi ízét, ami azóta is életük alakító tényezője és nem csak külsőségekben nyilvánul meg hanem életstílust is jelent számukra. Fellépésük előtt volt szerencsém néhány percet beszélgetni az együttes tagjaival:
Julia Carpenter
A zene által lett teljes az életem
Julia Carpenter (azaz Ács Júlia) a Campus Fesztiválon sem okozott csalódást a bulizni vágyóknak. A teniszezőből lett lemezlovas minden alkalommal száz százalékos teljesítményt nyújt, lendületes, hihetetlen energia árad belőle. A színpadról lelépve azonban egy bájos, barátságos, de két lábbal a földön járó lánnyal beszélgethettem:
Vastag Csaba
Valóra váltották az álmunkat
A 29 éves veszprémi srác számos műfajban kipróbálta magát élete során: volt rock banda és rapszínház tagja, musical énekes, vokalista, a színészet világába is belekóstolt, majd jött az X-Faktor… A zsűrit és a közönséget akkor és azóta is egymással éles ellentétben álló táborokra osztja: valaki számára csupán egy „műmájer”, mások szemében hiteles és tehetséges előadó, aki méltán nyerte el a fődíjat. Hogy ki melyik tábort szeretné gyarapítani, azt szabadon eldöntheti.

Vastag Csabával zárták a félévet mindazok, akik májusban a tanév utolsó CAMPUS Partyján buliztak. Fellépése előtt néhány percre elcsíptük az X-Faktor sármőrét:
   ... 2 3 4 5 6 7 8 9 10   
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Hirdetés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Hirdetés
Blog TOP5
1. Művészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedről szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa bicikliből Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyő vagy műfenyő lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már bicikliből is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidőszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idők egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.