Interjú
Janicsák Veca
Nehezebb viselni a győzelmet, mint a vereséget
A gyönyörű hangú és bájos Janicsák Veca országszerte ismert énekesnővé vált az elmúlt hónapok során. Három évvel ezelőtt a Csillag születik-ből ugyan kiesett, a kudarc azonban nem tántorította el, hogy egy másik tehetségkutatóban bebizonyítsa tudását. Sikerét mi sem bizonyítja jobban, hogy az X-Faktoros dalokat tartalmazó lemeze dupla platina lett, első saját dala, a Kék angyal fantasztikus sikerrel nyitott a videómegosztó oldalakon (eddigi videóit összesen több, mint tízmillió alkalommal nézték meg), Facebook csoportjának pedig 152.000 tagja van. Nagy elismerés számára, hogy gyermekkori példaképe, Ákos kérte fel egy duett eléneklésére. Az X-Faktor legjobb énekesnőjét kérdeztem a műsorban szerzett tapasztalatokról és élményekről.
Fluor
Az a hülyegyerek vagyok, akinek a klipekben látnak.
A huszonhárom éves srác hosszú utat tett meg ahhoz, hogy ma az ország egyik legnépszerűbb előadója legyen. Fülbemászó, szókimondó és provokatív dalaival a slágerlisták élére tört, kitörölhetetlenül beírta magát a magyar pop zene világába. Interjúnk alkalmával – amely elvárásaimhoz képest kellemes csalódás volt – a múltról, a jelenről és a jövőről faggattam a tinik egyik kedvenc sztárját.
Summer Sisters
Az éneklés a mindenünk
Nyári Aliz és Nyári Edit számára, bár zenei karrierjük már gyermekkorukban elkezdődött, az X-Faktor hozta el az igazi sikert. Summer Sisters néven váltak országszerte ismertté. Aliz és Edit szüleiktől örökölték tehetségüket, négy illetve hét éves korukban már zongoráztak, majd szinte észrevétlenül nőttek bele a zene és a színpad világába. A tehetségkutató műsor nyújtotta élményekről kérdeztem a lányokat:
Vastag Tamás
A nyelvezet más és az üzenet a fontos.
Az idei nőnapi CAMPUS Party valóban hatalmas meglepetést tartogatott. Mindenki Mr. X-et, azaz Vastag Csabát várta a színpadra, de helyette öccse, Vastag Tamás szórakoztatta a közönséget. Tamással a fellépés előtt beszélgettünk.
Szomszédnéni Produkciós Iroda
Soha nem tudhatjuk, hogy ez a humor meddig fog tartani…
Tóth Szabolcs, aki eredetileg építészmérnöknek tanult és Bálint Ferenc, aki újságírást végzett, 2001-ben hozták létre humortársulatukat Kolozsváron. Azóta Magyarországon és a határokon túl is osztatlan sikernek örvendenek, különleges humorukkal nem csak nevettetnek, de el is gondolkodtatnak a különböző etnikai kérdésekről, családi problémákról. Beszélgetésünk alkalmával először Szabolcsot kérdeztem a kezdetekről:
Péterfy Bori
A Labamba című szám egyáltalán nem tartozik a kedvenceink közé!
Péterfy Bori régebben az Amorf Ördögökben szerepelt, aztán később a tagok megunták ezt a produkciót, és úgy döntöttek Borira építenek egy új zenekart. Így születetett meg a Péterfy Bori és a Love Band. Az éneklés mellett Bori Magyarország egyik legtehetségesebb színésznője is, aki jelenleg a Nemzeti Színházban szerepel. A családról, színházról, zenei tervekről kérdeztem a művésznőt.
Nagy Feró
Most egy szerencsésebb világban élek
Nagy Feró évtizedeken keresztül a figyelem középpontjában tudott maradni, megosztó személyiségének köszönhetően. Életműve végeláthatatlan: számos nóta atyja, a Beatrice és az ős-Bikini frontembere. Emlékezetes alakítást nyújtott Laborc szerepében, az István a királyban, szerepelt filmekben, rádiós és televíziós műsorokat vezetett. A bulvár média egyik felkapott alakja arról is mesél, hogyan lett a nemzet csótányából az ország egyik mentora.
Bárdos András
Soha nem fogok már híradóban dolgozni…
A híradósból lett író nemrég megjelent Love Story című könyvét a Friss Café vendégeként, az Alexandra Pódiumon mutatta be a debreceni közönségnek. Bárdos András, aki a Színház és Filmművészeti Egyetem rektorhelyettese, azt is elárulta, miért távozott a tévétől és mit jelent számára a tanítás.
Varga Livius
Mikor fellépünk olyan érzésem van, mintha leülnénk a tűz köré szalonnát sütni!
Minden Quimby koncertnek van egy megfejthetetlen varázsa: különleges a hangulat és rengeteg felszabaduló energia áramlik. Néha az az érzésem, hogy a fiúk nem is ezen a világon járnak. Varga Liviussal, a Quimby egyik frontemberével fejtegettem az együttes varázslatos erejének a titkát.
Demjén Ferenc
A zenei kultúra oszlopos tagja
Demjén Ferenc a magyar zenei társadalom azon tagjai közzé tartozik, aki nem csak több mint negyven éve áll a színpadon, de az időstől a fiatalig számos rajongóval rendelkezik. Nincs olyan, akinek ne lenne legalább egy kedvenc Rózsi-dala, amelyhez kellemes emléke fűződik. Idén új albummal örvendeztette meg rajongóit.
Kormos Anett
A stand up egy kétségbeesett utolsó próbálkozás volt
Kormos Anett, a hazai stand up világában a gyengébbik nem egyedüli képviselője. Kommunikáció szakon végzett, vagy ahogy ő mondja ő „egy diplomás semmirekellő”. Én azonban inkább azt mondanám: egy nagyon is színes egyéniség. Újságíró, komikus, édesanya, feleség, és nem utolsósorban novellaíró is. Habár híresen sokat izgul egy-egy fellépés előtt, én mégis egy nyugodt és vicces beszélgetést készítettem vele.
Lukács Laci
Minden dal a saját gyerekünk...
"Ha nem hiszed el hogy az élet,
Tényleg' örökké tart,
Hiába úszol belefulladsz pedig
Ott van a másik part..."

Kevés olyan rockzenekar van a hazai palettán, akik nemcsak minőségi zenét képesek játszani, hanem dalszövegeik is értékes mondanivalót közvetítenek a hallgatók számára. Tény, hogy a Tankcsapda ezen zenekarokhoz tartozik, a dalok 20 év múlva ugyanúgy megállják majd a helyüket a hazai rockéletben, ahogy manapság. Lukács Lacival, a zenekar énekesével és szövegírójával beszélgettem a kezdetekről, a jövőbeli tervekről és a csapat fennállásának húsz évéről.
   ... 1 2 3 4 5 6 7 8 9 10   
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Hirdetés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Hirdetés
Blog TOP5
1. Művészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedről szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa bicikliből Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyő vagy műfenyő lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már bicikliből is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidőszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idők egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.