Interj
Hadházi László
2008. oktber 8.
Hangulat karbantartó
Hadházi László dolgozott több rádió reggeli mûsorában, szerkesztõ-mûsorvezetõként, a Kész Átverés show munkatársa volt két évig, két könyvet írt Litkai Gergellyel közösen, és debreceni.
 Minek tartod magad, rádiós mûsorvezetõnek vagy humoristának?
  Miután otthagytam a rádiót, már csak humoristának. De mindig is humorista voltam, hangulat karbantartó.
 Miért hagytad abba a rádiózást? Ennyi év után sem hiányzik az életedbõl?
  Többször is "megváltak" tõlem, de nem ez volt a jellemzõ. Nem vagyok én annyira rossz fiú. A rádiózás egyrészt nincs most a csúcson Magyarországon, másrészt - igazság szerint - nem is hiányzik. Hajnalban kelni, elég húzós egy idõ után. Eleinte megy, aztán nagyon kemény... Ezt a mûfajt nem lehet sokáig csinálni. Fõleg, ha közben még ott vannak az esti fellépések, meg azok jobbak is, mint a rádiózás.
 Te az élet mely területeirõl gyûjtöd a fellépéseidhez az anyagot?
  Elég sok minden történik velem, feldolgozom a saját élményeimet. Persze nekem is van "geg-csapatom". Õk a barátaim, akikkel ha elmegyünk valahová, történnek dolgok... és azok is bekerülnek a mûsorba. Ezt szereti a közönség. A rádiókabaréhoz meg írom a jeleneteket, oda egy másfajta közönség jár el. Nincs nagy eltérés a kettõ között, de a dumaszínházban nem lehet fikciókkal megjelenni, ott kell a valóságalap.
 A rengeteg fellépés miatt elfordulhat, hogy vannak, akik már hallották valamelyik poénodat. Nem zavar, ha ez elõfordul?
  Ha magamból indulok ki, hogy hányszor hallgattam meg egy Hofi lemezt, akkor nem. Ráadásul nem is tudom elmondani kétszer ugyanazt a mûsort. Amikor elkezdem, akkor nagyjából sejtem, hogy mik azok az aktualitások, amiket majd megemlítek, ez egyúttal tapogatózás is, hogy a közönség mire vevõ... Mivel régóta csinálom, sok anyagom van. Ezt a produkciót a közönség reakciója viszi tovább, elõttük dolgozódnak ki a poénok. Ezt otthon egyedül nem lehet, nem olyan mint az éneklés.
 Szoktál bakizni a színpadon?
  Szoktam, de ebben a mûfajban ez nem ciki. Az ember azt mondja, hogy "elszúrtam". Ha õszinte vagy, nem játszod meg a profit, akkor kinevetnek és a közönség hálás lesz. Az viszont nem jellemzõ, hogy leblokkoljak a színpadon. Ott állok és más dolgom sincs, mint hogy azon gondolkozzak, mit fogok mondani.
 Mi volt a legemlékezetesebb fellépésed?
  Mindig az utolsó a legemlékezetesebb. A múltkor Szolnokon voltunk, szintén egyetemista közönség elõtt. Nagyon jó volt, meg Gödöllõn, az is nagyon klassz volt. Azért jöttek, hogy szórakozzanak, mint a Lovardában. Ide is azért jönnek. Ez nekünk a fellegvár. Az egyetemi közönségnek rugalmas az agya, értik a viccet, jól reagálnak és nem szégyenlõsek. Nem teljesen homogén a közönség, azért idõsebbek is vannak, de mivel azért jöttek, hogy nevessenek, együtt vannak a fiatalabbakkal. Van olyan, ahova csak belöknek minket, mert megrendelik mint meglepetés mûsor. Az veszélyesebb, ott jobban kell kapaszkodni.
CAMPUS PONT - SZOLGLTATSOK
Bejelentkezs
Ht Szpe
Facebook
Facebook
Esemnynaptr
Hamarosan lesznek ajnlott rendezvnyek!
Keress
Vide
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Hirdets
Blog TOP5
1. Mûvészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedrõl szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa biciklibõl Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyõ vagy mûfenyõ lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már biciklibõl is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidõszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idõk egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.