Interjú
Hadházi László
2008. október 8.
Hangulat karbantartó
Hadházi László dolgozott több rádió reggeli műsorában, szerkesztő-műsorvezetőként, a Kész Átverés show munkatársa volt két évig, két könyvet írt Litkai Gergellyel közösen, és debreceni.
 Minek tartod magad, rádiós műsorvezetőnek vagy humoristának?
  Miután otthagytam a rádiót, már csak humoristának. De mindig is humorista voltam, hangulat karbantartó.
 Miért hagytad abba a rádiózást? Ennyi év után sem hiányzik az életedből?
  Többször is "megváltak" tőlem, de nem ez volt a jellemző. Nem vagyok én annyira rossz fiú. A rádiózás egyrészt nincs most a csúcson Magyarországon, másrészt - igazság szerint - nem is hiányzik. Hajnalban kelni, elég húzós egy idő után. Eleinte megy, aztán nagyon kemény... Ezt a műfajt nem lehet sokáig csinálni. Főleg, ha közben még ott vannak az esti fellépések, meg azok jobbak is, mint a rádiózás.
 Te az élet mely területeiről gyűjtöd a fellépéseidhez az anyagot?
  Elég sok minden történik velem, feldolgozom a saját élményeimet. Persze nekem is van "geg-csapatom". Ők a barátaim, akikkel ha elmegyünk valahová, történnek dolgok... és azok is bekerülnek a műsorba. Ezt szereti a közönség. A rádiókabaréhoz meg írom a jeleneteket, oda egy másfajta közönség jár el. Nincs nagy eltérés a kettő között, de a dumaszínházban nem lehet fikciókkal megjelenni, ott kell a valóságalap.
 A rengeteg fellépés miatt elfordulhat, hogy vannak, akik már hallották valamelyik poénodat. Nem zavar, ha ez előfordul?
  Ha magamból indulok ki, hogy hányszor hallgattam meg egy Hofi lemezt, akkor nem. Ráadásul nem is tudom elmondani kétszer ugyanazt a műsort. Amikor elkezdem, akkor nagyjából sejtem, hogy mik azok az aktualitások, amiket majd megemlítek, ez egyúttal tapogatózás is, hogy a közönség mire vevő... Mivel régóta csinálom, sok anyagom van. Ezt a produkciót a közönség reakciója viszi tovább, előttük dolgozódnak ki a poénok. Ezt otthon egyedül nem lehet, nem olyan mint az éneklés.
 Szoktál bakizni a színpadon?
  Szoktam, de ebben a műfajban ez nem ciki. Az ember azt mondja, hogy "elszúrtam". Ha őszinte vagy, nem játszod meg a profit, akkor kinevetnek és a közönség hálás lesz. Az viszont nem jellemző, hogy leblokkoljak a színpadon. Ott állok és más dolgom sincs, mint hogy azon gondolkozzak, mit fogok mondani.
 Mi volt a legemlékezetesebb fellépésed?
  Mindig az utolsó a legemlékezetesebb. A múltkor Szolnokon voltunk, szintén egyetemista közönség előtt. Nagyon jó volt, meg Gödöllőn, az is nagyon klassz volt. Azért jöttek, hogy szórakozzanak, mint a Lovardában. Ide is azért jönnek. Ez nekünk a fellegvár. Az egyetemi közönségnek rugalmas az agya, értik a viccet, jól reagálnak és nem szégyenlősek. Nem teljesen homogén a közönség, azért idősebbek is vannak, de mivel azért jöttek, hogy nevessenek, együtt vannak a fiatalabbakkal. Van olyan, ahova csak belöknek minket, mert megrendelik mint meglepetés műsor. Az veszélyesebb, ott jobban kell kapaszkodni.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
Hét Szépe
Érdekel a hét szépe fotózás: Jelentkezz!
Még több kép!
Facebook
Facebook
Eseménynaptár
Hamarosan lesznek ajánlott rendezvények!
Keresés
Hirdetés
Videó
2013. 03. 27.
2013. 03. 20.
2013. 03. 07.
2013. 02. 27.
Hirdetés
Blog TOP5
1. Művészet és dizájn: bátran, szabadon, innovatívan Ha kíváncsi vagy a modern XXI. század legötletesebb alkotásaira és innovatív megoldásaira, kövesd figyelemmel a manzardcafe kreatív blogját!
2. Tippek olvasáshoz Ha nem vagy tisztában vele, hogy melyek napjaink bestsellerei, vagy csak egy kedvencedről szeretnél kritikát olvasni, látogasd meg az ajánlott oldalt.
3. Karácsonyfa bicikliből Azt hiszed, a karácsonyfa csak feldíszített fenyő vagy műfenyő lehet? Felejtsd el! Ez elavult sablon, ma már bicikliből is lehet karácsonyfát építeni.
4. A kávé újratöltve Lassan újra itt a vizsgaidőszak, ennek pedig egyik szinte elengedhetetlen kelléke a kávé. De vajon mi is ez az ital, hogyan készül, honnan származik és hogyan került hozzánk?
5. Minden idők egyik kampánya Most semmiképpen sem egy olcsó, hatékony digitális PR vagy webkettes megoldásról lesz szó, ellenben egy zseniális ötlet kiváló megvalósításáról.