Saláta
Pihenő park a campuson
2011. augusztus 30., forrás: Debreceni Egyetem

A 2011/2012-es tanév kezdetén, a Kassai u. 26. sz. alatti egyetemi campuson nem csak egy új épülettel gazdagodunk, hanem egy új és modern parkkal is. A zöld környezetben, közösségi és pihenő térként is funkcionáló egyetemi campuson tanulhatnak és dolgozhatnak a Kassai úti egyetemi intézmények polgárai.

A Tudományegyetemi Karok szeptember végére olyan parkrendszert varázsol a jelenleg is szabad, beépítetlen területekre, ahol a hallgatók a „fűre lépni szabad” elvet követve belakhatják az egész egyetemi területet.

A park közel 14.000 m² területén a fásítás és füvesítés mellett tanulóasztalok, ülőhelyek, a pihenésre, olvasásra és napozásra is kiválóan alkalmas hullámpadok biztosítják majd a tanórák közötti és utáni szabadidő eltöltésének 21. századi formáját – éjszakai kivilágítással. A környezetet a tervezett díszmedence szintén természetközelivé teszi, sőt a terület fő funkcionális egységeit három domb különíti majd el.

A Lovarda előtti füves részen nézőtérnek is alkalmas találkozási pontot alakítanak ki, ami egy ideiglenes színpad felállításával szabadtéri programok kellemes atmoszférájú helyszíneként szolgálhatná egyetemi rendezvények alkalmával a kulturált szórakozást.

Körösparti Péter, a DEHÖK elnökének tájékoztatása alapján, ebben az évben a hallgatói önkormányzat a minél szebb és kulturáltabb kültéri környezet fejlesztésére helyezte a hangsúlyt, ennek a törekvésnek része, hogy a TEK-kel közösen a Kassai campus parkfejlesztésében is jelentős részt vállalt a HÖK. „Hosszú évek óta tervezzük már, hogy megszépítsük a területet, ami az Informatikai Kar új épületének elkészülésével időszerűvé vált. Amerikában és a nyugati-európai egyetemeken szokás az, hogy a hallgatók jó időben kint ülnek a parkokban és ott tanulnak, ott használják a számítógépeiket. Szeretnénk mi is ehhez ideális környezetet teremteni, az egész parkban wifi elérhetőséget biztosítunk majd.”A szerző további cikkei
Sportképzés Alap- és középfokú kézilabda edzőképzés indítás.
Legyen Ön is Grafológus! Az Interaktív Grafológusképző- és Grafomédia Intézet ősszel induló képzései.
Új professzorok A DE tizenegy oktatója vehette át egyetemi-, és főiskolai tanári címét a professzorok házi ünnepségén október 4-én
Debreceni Egyetem Tanévnyitó 2011. Idén is a Főnix Csarnokban rendezi tanévnyitó ünnepségét a Debreceni Egyetem.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei