Saláta
Az óra ketyeg
2012. július 12., Turucz Renáta

Egy emblematikus helyszín, a Campus Fesztivál már-már védjegyévé vált szimbólum, a nagyerdei Víztorony biztosította a tájékoztató helyszínét és hangulatát. Mint később megtudtuk, az épületre rekonstrukció vár, Fábián István rektor úr tájékoztatása szerint egy több funkciós kulturális helyszínt szeretnének kialakítani: kiállítóterem, kilátó és vendéglátóipari létesítmény lenne egyazon időben a nagyközönség számára.

A rendezvény főszervezője, Miklósvölgyi Péter köszöntötte a meghívottakat, majd ismertette az előkészületek eddigi eredményeit: az elmúlt évek támogatói közül szinte mindenkit újra a szponzorok között tudhatnak, az infrastrukturális rendszer készen áll a fesztiválra, a hazai és külföldi zenei csemegék ellepték a programot. Arra is választ kaptunk, hogy miért hiányzik a repertoárból Ákos. Az énekest a Sziget-csoporttal aláírt szerződés láncolja annak színpadához. A helyi zenekarok fontosságát hangsúlyozva és a nagyközönséggel való megismertetésükben szerepet vállalva, a jövő hét folyamán egy közös fotózásra hívták össze a debreceni bandákat a fesztivál helyszínéül szolgáló stadionba.

A Debreceni Egyetem vezetősége a fesztiválon

Fábián István rektor szerint a város és a Debreceni Egyetem megtalálta a közös hangot, külön kiemelve, hogy a fesztivál szervezői között több mint ötszáz diák található. „A hallgatók részéről pozitív visszajelzéseket kapunk a Campus Fesztiválról, elégedettek a rendezvénnyel. De az elmúlt években egyre nagyobb létszámban ellátogatott a fesztiválra a Debreceni Egyetem vezetősége is. Nem zárkózunk el tőle, hiszen mégiscsak a mi hallgatóinkról és a mi rendezvényünkről van szó.” – mesélte a rektor úr. Beszélgetésünk alkalmával személyes tapasztalataira és élményeire is kitért: „A kínálat hatalmas, és be kell hogy valljam, számos együttest nem is ismerek. Általában csak sétálok a helyszínen, és ami megragadja épp a fülem, azt a koncertet megnézem. Az elmúlt években nagyon sok baráti beszélgetésben vettem részt a Campus Fesztiválon, melyek a mai napig értékesek számomra. Plusz kellemes lehetőséget nyújt, hogy lazíthassunk kicsit.”

A legjobb szponzor a jó idő

Páll László műszaki vezető újkeletű problémákról, az új szabályokhoz való idomulás nehézségeiről, a fesztiválra leselkedhető veszélyforrásokról, és a kidolgozott megoldási stratégiákról számolt be. A fesztiválozók védelméért a tűzoltósággal és a katasztrófa-védelemmel is együtt működnek. A tavalyi fesztivál emlékeiben kutatva, mindenki egyöntetűen bólintott, Páll László szavaira, miszerint a legjobb szponzor a jó idő.


A kulturális és sportolási lehetőségekről is beszámoltak a tájékoztató résztvevői. Idén kerül megrendezésre a negyedik Campus Olimpia, az egyetem főépülete előtt extra sportolási lehetőségek várják majd a mozogni vágyókat, de lesz Irodalmi Sátor és Európai Nyelvek Utcája is a kultúrára szomjazóknak.

Kósa Lajos nem hagyja ki a fesztivál zenei krémjét

Kósa Lajos polgármester megállapította, hogy a város és a szervezők törekvése sikerült, a Campus Fesztivál beilleszkedett a nagy fesztiválok sorába. „Debrecen imázsára pozitívan ható tényező, hogy egy A kategóriás zenei fesztiválnak az otthona. Sokat mondó az a tény is, hogy a fesztiválozóknak körülbelül a fele nem városbeli. Magasan nagy a hírneve és a presztízsértéke.” A polgármestert az esetleges jövőbeli változásokról kérdeztem: „Az új stadion építése miatt új helyszínt kell keresnünk a Campus Fesztiválnak, de nem áll szándékunkban messze vinni a jelenlegitől. Ha túl leszünk az idein, sort kerítünk a következő Campus Fesztivál részletes tervezésére. Személyes ötletem, hogy a Fesztivál néhány darabkáját vigyük be Debrecen belvárosába, például az Ifjúsági Ház megfelelő terep lenne ehhez, illetve a kisebb koncertek számára a Baltazár Dezső tér szolgálhatna helyszínül." A programfüzet áttanulmányozása után elmondta, hogy a Magashegyi és az Apocaliptyca koncertjét semmiképp nem hagyja ki az idei fesztiválon, de a Kiscsillag és a Quimby előadásain is részt kíván venni. „Bár civilként megyek el a Campus Fesztiválra, a hivatásomtól teljesen itt sem tudok elfüggetlenedni.” – tette hozzá.

Végül mindenkit megnyugtatott, hogy a kezdés előtt a szúnyogirtás sem marad el, bár – mondta mosolyogva – azon a fesztiválon ahol megérzik őket, valami nagyon nincs rendben.

A sajtótájékoztató végén Lukács Laci tett ígéretet, hogy az idei koncert nem a szakadó eső miatt lesz felejthetetlen. Az új felállással bemutatkozó Tankcsapda durván oda fog csapni a Campus Fesztivál nagyszínpadán.A szerző további cikkei
Mert kell egy kis KULTúra… „El lehet azt mondani, papíron, tintával, hogy a szíved mivel van teli?”
Mielőtt elindulnál a Campus Fesztiválra… Néhány kérdésedre nem kaptál még választ a fesztivállal kapcsolatban? Nem tudod hol, mikor, mennyiért és mivel léphetsz be?
Civil Pont Sátor a Campuson Elfogyott a lendület a bulihoz? Feltölt?désre vágysz? A Campus Fesztivál a pihenésr?l és a könnyed kikapcsolódásról is gondoskodik
Jelen és Múlt: ötödik felvonás Az OTP VIP a lemezlovasoké, míg az INMEDIO Cafe-ban a retró hangulaté lesz a főszerep.
Negyedik felvonás: Campus Fesztivál A negyedik részben – a Pepsi, a Telekom és a Dréher színpadok után – vegyük szemügyre a Víztorony pódium étlapját.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei