Saláta
Száz éves a Víztorony
2012. július 13., hallgato.com

Négy éve, hogy a Campus Fesztivál beköltözött a debreceni Nagyerdőre. A fesztivál helyszíne egyedülálló, természeti-, és épületbeli adottságaival kiemelkedik a hazai fesztivál kínálatból.

A négy napos buli fő programhelyszíne a hamarosan megújuló Nagyerdei Stadion, és az évek alatt fesztivál jelképpé váló Víztorony.  Ez a helyszín jó találkozási pont ismerősöknek, pároknak, és barátoknak egyaránt. Könnyű megtalálni, hiszen impozáns méreteivel, fantasztikusan szép megvilágításával jócskán kiemelkedik a sokhektáros fesztivál területből. Programkínálata minden évben több ezer embert csábít a tőszomszéd Pódium Színpadra, jó pár fesztiválozónak a Budapest Bár, vagy a Dumaszínház fellépőinek műsora egybeforr a 20 méter magas vasbeton épület esti fényeivel, máshol el sem tudná képzelni kedvenc műsorát.

A Víztorony létrehozásának tervei 100 éve születtek meg. A Fried és Adorján építési vállalkozó által tervezett és kivitelezett torony tartálya a város korabeli vízigényének negyedét, 1000 m3 vizet tárolt. A víztorony 4 elkülönített szinttel rendelkezik. Eredetileg az alsó szintre és a teraszra kávézót képzeltek el a tervezők, de ez sosem valósult meg. A ma is működő, többször felújított, védett épületté nyilvánított víztorony tulajdonosa a Debreceni Egyetem. Fábián István rektor a Campus Fesztivál sajtótájékoztatóján már az épület felújítási terveiről is beszélt.  Pályázni fognak a teljes rekonstrukcióra, aminek eredményeként kilátóként és kiállítótérként is funkcionálna az idén 100 éves épület.

A Víztorony Pódium július 26-án nyitja meg kapuit. Dumaszínház minden este, folk, és country előadók, valamint a magyar világzene egyik legelismertebb énekesnője is tiszteletét teszi, jön a számos nemzetközi sikert háta mögött tudó Palya Bea is.A szerző további cikkei
Óriási Campus Party szerdán CHILDREN'S Party, Magyarország legnagyobb egyetemi buliján!!
Legyél TE a Fórum Arca!!! Egyetemisták között is keresik a Fórum Arcát! (x)
Tárgyalásokat a felsőoktatásért A Felsőoktatási Dolgozók Szakszervezetének petíciója
Sajtóközlemény Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának sajtóközleménye a felvételi keretszámokról
Borászati kihelyezett tanszék Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a tarcali Tokaji Borvidék Szőlészeti és Borászati Kutatóintézet
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei