DE
Nemzetközi geocaching találkozó
2013. május 17., Szabó László

 

Több mint 300 versenyző és megannyi érdeklődő vett részt a háromnapos DEocaching 2013 rendezvényen április harmadik hétvégéjén. A Debreceni Egyetemen tavaly indult program aktív kikapcsolódást nyújtott a hétvégére a család minden tagjának.

Előre elrejtett, úgynevezett geoládákat kellett gps-koordináták alapján megtalálniuk a nyolc országból érkező versenyzőknek Debrecenben és környékén április 19-21. között. A geocaching játék népszerűségét mutatja, hogy a világon több mint kétmillió ilyen ládát helyeztek már el a szabadidős tevékenység rajongói, Debrecenben és vonzáskörzetében kb. 550 megtalálnivaló akad, ezek száma az elmúlt három évben megsokszorozódott – köszönhető ez részben a városunkban (és egyetemünkön) működő DEocaching Cacher Club tagjainak. A verseny idejére Debrecenben újabb kb. kétszázötven geoládát helyeztek ki a szervezők.

„A profik számára többnapos geoláda-vadászatot szerveztünk, a városunkba érkező több mint 150 előre nevezett játékos harmada huszonnégy órás, non-stop versenyben is részt vett. A szabadidős tevékenységre nyitott családoknak, hallgatóknak és diákoknak, a kíváncsi amatőröknek biztosítottuk, hogy 1-5 fõs csapatokban, egy kisebb méretű pályán próbára tegyék tudásukat és belekóstoljanak a játékba. A harmadik célcsoportot a legkisebbek, a gyerekek alkották, akiknek április 20-án egész nap színes gyermekprogramot kínáltunk, amiből természetesen nem hiányozhatott a geocaching sem” – tájékoztatott Fazekas Attila szervező, a DEocaching Cacher Club nevében.

A Debreceni Egyetem Kassai úti campusa április 19-én alakult át a geocaching helyi bázisává, szombaton– korosztálytól függetlenül – sok amatőr geocachert láthattunk, hogy aktívan keresgélnek a Kassai campuson – és, habár úgy tűnt, nem az előző éjjel elhagyott lakáskulcsot.A szerző további cikkei
A sámánnak a dob is drog Nemcsak tanulmányozta a sámánokat Hoppál Mihály professzor.
I shot the target Első alkalommal bukkant fel a testnevelés órák között.
Méltó helyen a Tisza István-szobor A DE Főépülete előtt állították fel az intézmény egykori névadójának szobrát.
Új magyar ötletek a világhírnév kapujában Magyar, cseh, lengyel és szlovák innovatív megoldások versenyeznek a Brainfactory ötletverseny nemzetközi fordulójában.
A pálinkától félreütök A nagyerdei mulatságon huszonötezren töltötték az arcukba a kolbászokat.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei