Pályázatok
BrainFactory
2016. szeptember 22., Szabó László

Kitaláltad a legújabb randiappot? Rájöttél, hogy lehet teleportálni? Az INNOVA Észak-Alföld Regionális Fejlesztési és Innovációs Ügynökség Nonprofit Kft-nek és cseh, lengyel, valamint szlovák partnereinek támogatásával hozzá is kezdhetsz a megvalósításhoz. Salya Nóra, az INNOVA projektmenedzsere osztotta meg lapunkkal a részleteket.


 - Az egyetemi gólyatáborban az elsőévesek már találkozhattak a BrainFactory című nemzetközi innovációs online ötletversennyel, melynek megkezdődött a jelentkezési időszaka. Milyen ötleteket vártok?

Salya Nóra: - Elsősorban egyetemistáktól várunk olyan innovatív ötleteket, amik még nem léteznek a piacon, viszont bevezethetőek lehetnek. Mindenkiben felmerülhetnek bizonyos problémákra olyan megoldások melyekkelegyesdolgokatlehetnejobban, vagymásképpencsinálni, ezeket az elképzeléseket szeretnénk, ha feltöltenék az ötletverseny online felületére. Lehet ezakáregyújszerűmódszer, egy szolgáltatás, egy új tárgy, vagyakáregytakarékos, környezetkímélő megoldás, ami jobbá teheti a mindennapjainkat, de akár egy mobilos applikáció is szóba jöhet. A hazai forduló során nevezni egész Magyarország területéről lehetséges. Önállóan és csapatban is lehet jelentkezni, várjuk a forradalmi megoldásokat minden területről, legyen az bármely ipari vagy gazdasági ágazathoz köthető. A hazai forduló október 22-ig tart, addig érkezhetnek be a regisztrációk és feltöltött ötletek a brainfactory.hu oldalra, ahol a versenyszabályzat is olvasható. Ezt novemberben a nemzetközi forduló követi, amelyen a négy résztvevő ország első három helyezettje mérkőzik meg egymással.

 - Kik a külföldi partnerek, segíthetnek-e ők a piacosításban, válhat-e egyből nemzetközivé egy elképzelés?

S.N.: - A BrainFactory projekt csapatát eperjesi,lodzi és prágai, szervezetek alkotják még, melyekről a BrainFactoryV4 Facebook oldala, illetve a brainfactory.hu oldal bővebb tájékoztatást is nyújt az olvasóknak.Jó lehetőség tehát ez a pályázat arra, hogy ne csak Magyarországon, de a visegrádi országokban is ismert legyen egy új innováció. A nemzetközi fordulót követően mind a négy ország tud segíteni a továbbfejlesztésben.

 - Az INNOVA tavaly is hirdetett ötletpályázatot: aki esetleg akkor nevezett, de nem került be a legjobbak közé, az továbbgörgetheti-e a BrainFactory-be a tavalyi elképzelést?

S.N: - Előző évben több mint kétezer regisztrálónk volt, rengeteg ötletet kaptunk, amikkel újra lehet pályázni, akárki jelentkezhet, az is, aki már korábbanis indult vagy akár helyezést is ért el hasonló versenyeken. Csak olyan ötleteket nem tudunk fogadni, amelyek már egy vállalkozás alapját képezik,hiszen a célunk éppen az, hogy a megvalósulásfelévezetőútontámogassukazötleteket.

- Mit lehet nyerni a támogatáson túl?

S.N: - Mind a négy ország nemzeti fordulót rendez saját nyereményekkel, a továbbfejlesztéshez nyújtott támogatáson túl a nemzetközi döntőben már értékes díjakkal honoráljuka legjobbakat.
 A szerző további cikkei
A sámánnak a dob is drog Nemcsak tanulmányozta a sámánokat Hoppál Mihály professzor.
I shot the target Első alkalommal bukkant fel a testnevelés órák között.
Méltó helyen a Tisza István-szobor A DE Főépülete előtt állították fel az intézmény egykori névadójának szobrát.
Új magyar ötletek a világhírnév kapujában Magyar, cseh, lengyel és szlovák innovatív megoldások versenyeznek a Brainfactory ötletverseny nemzetközi fordulójában.
A pálinkától félreütök A nagyerdei mulatságon huszonötezren töltötték az arcukba a kolbászokat.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei