Saláta
Virágzó asztal. Virágzó üzlet?
2012. június 14., Turucz Renáta

Álmodozni jó. Megálmodni valamit, még jobb. Elképzelésünket kivitelezni a legjobb érzés.  Tanúsíthatja mindezt az a 23 éves, a Debreceni Egyetem kommunikáció- és médiatudomány szakán tanuló hallgató is, aki az elmúlt hetekben robbant be dizájntermékével a köztudatba. Szántó Zsolt egy új, rendhagyó és környezetbarát asztalt tervezett meg, amely – reméljük – az olvasók számára is minél hamarabb elérhetővé válik az üzletekben.

Honnan az ötlet, isteni szikra vagy tudatos tervezés?
Az isteni szikra után, elindult egy nagyon komoly, tudatos tervezés. Most pedig már nem is lehetne másképp, hiszen egy elég nagy projektet kell irányítani nap, mint nap.

Miért pont FloBle?
A virág és az asztal szó angol megfelelőinek az összetétele a márkanév. Illetve, a ,,virágasztal” elnevezés talán nem lenne túl hatásos.

Többet rejt magában, mint egy átlagos kávézóasztal. Milyen értékeket közvetít?
A FloBle nem csak egy bútordarab. Ez az asztal képes arra, hogy mosolyt csaljon az emberek arcára. Bár ez már önmagában is nagydolog manapság, de ki kell emelnem a környezettudatosságát is. Kevesebb vágott virág, több élet az otthonokban.

Mit tartottál szem előtt a tervezésnél? Milyen előnyei vannak a bútordarabnak?
A tervezésnél nagyon fontos volt a minimalista dizájn. Letisztult formát szerettem volna, ami bárki otthonában, vagy irodájában jól mutat.

Teljesen saját találmány, vagy voltak segítőtársak is a kivitelezésben?
Ez egy kényes kérdés, mert valójában nem találtam fel semmit. Kerestem egy megoldást a problémámra, és ez lett belőle. Kovács Szabolcs, régi kollegám végzi a grafikai tervezést, míg én minden mást irányítok a háttérben.

Nem csak a helyi média, de az egyik országos kereskedelmi csatorna is felfigyelt Rád. Megugrott a népszerűségi index ezáltal?
Az asztalé mindenképpen, az enyém változatlan. Mondjuk, egy nénitől kaptam egy nagyon aranyos üzenetet, amiben ennyi állt: ,,láttalak a TV-ben”.

Milyen jövője van ma a magyar piacon egy új dizájncikknek?
Úgy gondolom, ha valami jó, mindegy, hogy az aktuális piaca hol helyezkedik el. Csak a sajátomról beszélhetek, de úgy vélem a Floble jövője szépen fog alakulni.

Bízol a hazai gyártókban, vagy külföldön is szerencsét próbálsz?
Amint elindult a gyártás, természetesen más országok is szerepet kapnak, de csak, mint vásárló. Teljes mértékben bízok a hazai gyártókban, mert kiváló szakemberek élnek köztünk.

Mit tudhatunk a bevezető kampányról?
A bevezető kampány összetett lesz, több felületen fog megjelenni. Fénykép és videó is készül. A tartalmáról annyit, hogy nagyon látványosra tervezem, és az átlagtól teljesen eltérőre. Szeretném megmutatni, hogy nem a pénzen múlik egy sikeres kampány, hanem az ötleten.

Mikor fogyaszthatjuk a kávénkat a FloBle mellől, illetve - ami szintén lényeges - milyen árért?
Reményeim szerint, pár héten belül. Az ára pedig mindenki számára elérhető lesz.

Érlelődnek-e már újabb kreatív tervek?
Igen, de ezek percenként változnak, így sajnos semmi konkrétat nem tudok mondani. Egy biztos, hogy termékcsaládot szeretnék létrehozni a FloBle-ből.

Mit tanácsolsz azoknak a hallgatóknak, akik egy - a tiedhez hasonló - ötletet, álmot dédelgetnek? Hogyan tegyék meg az első lépéseket?
Pontosan így. Tegyék meg az első lépést. És van egy jó hírem számukra: nem lesz könnyű. Sőt nehéz lesz. Viszont pontosan ezért tudják, a későbbiekben megbecsülni azt, amit felépítettek. Egy ötlet nagyon kevés, ami sikerre viszi a dolgokat, az a kitartás. Teljesen mindegy ki honnan jött, mivel foglalkozik - ő vagy a szülei - a lényeg, hogy becsülettel tegye a dolgát. Sokszor az okozza a kudarcainkat, hogy még magunkkal is elhitetjük, hogy valamibe energiát fektettünk. A sok csalódás megölheti a lelkesedést, de ez még közel sem ok arra, hogy feladjuk az álmainkat. Butaság lenne azt hinni, hogy engem nem nevettek ki az elején. A különbség köztem és az átlag között az, hogy én másnap reggel ugyanazzal a lendülettel folytattam a dolgom, a céljaim eléréséért. Mára mindenki láthatja az eredményeket, és remélem, hogy aki most magára ismert, az holnaptól, kicsit kitartóbb lesz.

A folytatáshoz sok sikert kívánunk!A szerző további cikkei
Mert kell egy kis KULTúra… „El lehet azt mondani, papíron, tintával, hogy a szíved mivel van teli?”
Mielőtt elindulnál a Campus Fesztiválra… Néhány kérdésedre nem kaptál még választ a fesztivállal kapcsolatban? Nem tudod hol, mikor, mennyiért és mivel léphetsz be?
Civil Pont Sátor a Campuson Elfogyott a lendület a bulihoz? Feltölt?désre vágysz? A Campus Fesztivál a pihenésr?l és a könnyed kikapcsolódásról is gondoskodik
Jelen és Múlt: ötödik felvonás Az OTP VIP a lemezlovasoké, míg az INMEDIO Cafe-ban a retró hangulaté lesz a főszerep.
Az óra ketyeg A visszaszámlálás hivatalosan is elkezdődött a szerda délutáni sajtótájékoztatón. A Campus Fesztivál két hét múlva startol.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei