Egyetemi hrek
Gyere be, hogy kimehess!
2013. oktber 9., unideb.hu

Külföldi ösztöndíjak, szakmai szervezetek és az egyetem képviselõi várják az érdeklõdõket a 15. Külügyi Börzén október 15-én a Fõépület Díszudvarán.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Külügyi Bizottsága és a Rektori Hivatal Külsõ Kapcsolatok Igazgatósága közös szervezésében megvalósuló rendezvény mindenki számára nyitott és látogatható.

A Debreceni Egyetem idén 15. alkalommal rendezi meg Külügyi Börzéjét, amelyen külföldi lehetõségekrõl tájékozódhatnak az érdeklõdõk. A 24 kiállító között megjelennek a mobilitási programokat (Erasmus, CEEPUS, ISEP, japán és korai egyetemi cserekapcsolatok) bonyolító egyetemi egységek, a nyelvvizsga központok (DExam és Origo), a különbözõ országos képviseletek (DAAD, Alliance Française, American Corner Debrecen és Fulbright) és több helyi és nemzetközi hallgatói szervezet. Az új programok között képviselteti magát a Campus Hungary, amelyrõl az intézményi kapcsolattartótól és az országos képviselõtõl egyaránt lehet majd a standon kérdezni. Az ide látogatók hasznos tanácsokat kaphatnak pályázásról, önkéntes nyári munkáról, a most zajló nemzetközi projektekrõl.

Az érdeklõdõk felmérhetik a nyelvvizsga-tudásukat és hasznos tippeket kaphatnak a külföldi tartózkodáshoz. A nap során élménybeszámolót tartanak a már külföldön járt hallgatók, emellett kerekasztal-beszélgetés is lesz a programok képviselõivel.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, sok diák ilyenkor dönti el, hogy belevág egy ösztöndíj megpályázásába, vagy megpróbál elnyerni egy külföldi szakmai gyakorlatot.

A szervezõk várnak minden egyetemistát, aki szeretne egy rövidebb idõszakot külföldön tölteni, mert ne feledjük: felejthetetlen élményekkel térhet haza mindenki, aki már belekóstolt az ösztöndíjak világába!A szerz tovbbi cikkei
Köszönet a Rektorhelyettesnek Munkatársai, barátai, tisztelõi, diákjai köszöntötték Jávor Andrást.
„A 2013/14-es tanévet megnyitom…” Ünnepi tanévnyitó szenátusi ülés a Fõnix csarnokban.
Kosárlabda Akadémia Megkapta a szövetségi akkreditációt a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club és a Debreceni Sportcentrum által közösen alapított kosárlabda-akadé
Száz év képekben Az elmúlt 100 évet felölelõ fényképalbumot jelentetett meg a Centenárium alkalmából a DEOEC.
CAMPUS PONT - SZOLGLTATSOK
Bejelentkezs
A ht legolvasottabb cikkei
Keress
A rovat legolvasottabb cikkei
A hnap legolvasottabb cikkei