Egyetemi hírek
Gyere be, hogy kimehess!
2013. október 9., unideb.hu

Külföldi ösztöndíjak, szakmai szervezetek és az egyetem képviselői várják az érdeklődőket a 15. Külügyi Börzén október 15-én a Főépület Díszudvarán.

A Debreceni Egyetem Hallgatói Önkormányzatának Külügyi Bizottsága és a Rektori Hivatal Külső Kapcsolatok Igazgatósága közös szervezésében megvalósuló rendezvény mindenki számára nyitott és látogatható.

A Debreceni Egyetem idén 15. alkalommal rendezi meg Külügyi Börzéjét, amelyen külföldi lehetőségekről tájékozódhatnak az érdeklődők. A 24 kiállító között megjelennek a mobilitási programokat (Erasmus, CEEPUS, ISEP, japán és korai egyetemi cserekapcsolatok) bonyolító egyetemi egységek, a nyelvvizsga központok (DExam és Origo), a különböző országos képviseletek (DAAD, Alliance Française, American Corner Debrecen és Fulbright) és több helyi és nemzetközi hallgatói szervezet. Az új programok között képviselteti magát a Campus Hungary, amelyről az intézményi kapcsolattartótól és az országos képviselőtől egyaránt lehet majd a standon kérdezni. Az ide látogatók hasznos tanácsokat kaphatnak pályázásról, önkéntes nyári munkáról, a most zajló nemzetközi projektekről.

Az érdeklődők felmérhetik a nyelvvizsga-tudásukat és hasznos tippeket kaphatnak a külföldi tartózkodáshoz. A nap során élménybeszámolót tartanak a már külföldön járt hallgatók, emellett kerekasztal-beszélgetés is lesz a programok képviselőivel.

Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, sok diák ilyenkor dönti el, hogy belevág egy ösztöndíj megpályázásába, vagy megpróbál elnyerni egy külföldi szakmai gyakorlatot.

A szervezők várnak minden egyetemistát, aki szeretne egy rövidebb időszakot külföldön tölteni, mert ne feledjük: felejthetetlen élményekkel térhet haza mindenki, aki már belekóstolt az ösztöndíjak világába!A szerző további cikkei
Köszönet a Rektorhelyettesnek Munkatársai, barátai, tisztelői, diákjai köszöntötték Jávor Andrást.
„A 2013/14-es tanévet megnyitom…” Ünnepi tanévnyitó szenátusi ülés a Főnix csarnokban.
Kosárlabda Akadémia Megkapta a szövetségi akkreditációt a Debreceni Egyetemi Atlétikai Club és a Debreceni Sportcentrum által közösen alapított kosárlabda-akadé
Száz év képekben Az elmúlt 100 évet felölelő fényképalbumot jelentetett meg a Centenárium alkalmából a DEOEC.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei