Sport
Idén is nagy siker a Buzánszky!
2016. október 15., Kovács Mikós

Sok éves hagyományra tekint vissza a Buzánszky Jenő Labdarúgó Egyetemi Kupa küzdelemsorozata, amely az idei szezonban is több száz hallgatót mozgat meg hétről hétre. Az idei viadalra 69 alakulat adta le a nevezését három divízióba sorsolva, vegyük hát sorra ezek állását néhány körrel a zárás előtt!

A legalsó osztálynak megfelelő, divízió 3-as mezőnyben 43 gárda szerepel nyolc csoportra osztva. Az ’A’, ’B’ és ’C’ jelű csoportokban hat, míg a maradék ’D’, ’E’, ’F’, ’G’ és ’H’ jelzésűekben öt alakulat verseng. Lapzártánkig az ’A’ group listavezetője, azaz az FC Oldalpha$$ teljesített a legmeggyőzőbben, akik már három összecsapáson vannak túl és ezeket egyaránt győzelemmel zárták. Rajtuk kívül a Hulk City valamint a D-Mix a ’B’-ből, az Org. Donors és az Uni Cum Laude a ’D’-ből és a DEAC-MK, Töröttboca Juniors az ’E’ csoportból is joggal pályáznak a play-off körös tagságra. A többiek még vagy kevés meccset vívtak, vagy alul teljesítettek idáig, így őket azért nem említjük név szerint.

A másodosztályban is hasonló a helyzet, hiszen van néhány csapat, akiket már most ki tudunk emelni remek teljesítményeik miatt. Persze vannak csapatok, akik még csak egy mérkőzést, vagy akár még annyit sem játszottak, így róluk nehéz lenne bármit is mondani. Az ’A’ jelű négyes mondhatni a halálcsoport, ugyanis három gárda is azonos pontszámmal áll az élen (BEFU, AEK aTehén, BDSRSTNT). Nem sokkal tisztább a kép a ’B’ jelű kvartettben sem, itt a négy pontos Wantedet három ponttal követi a Werdel, s eggyel az SS lazio. A ’C’ jelzésű négyes nagy valószínűséggel a külföldi hallgatókból álló Samba KSA és BSL párharcát hozza majd, már ami a csoportelsőséget illeti. Szinte megjósolhatatlan még a ’D’-s azonosítóval ellátott csoport erősorrendje, hiszen itt mindösszesen még egy találkozón vannak túl a sportolók, melyen egyébként az SFCP 9-1 arányban múlta felül a hangzatos nevű P!nathinaikosz csapatát.

Végül, de cseppet sem utolsó sorban az egyetemi premier liga, azaz a Divízió 1 alakulásáról is ejtsünk néhány szót! A hagyományokhoz hűen idén is tíz együttese kvalifikálta magát a legmagasabb osztályba, melyeket két darab ötcsapatos csoportba sorsoltak a szervezők. Az ’A’ jelű ötösben a sors szeszélye folytán több orvostanhallgatókra építő gárda is helyet kapott, ám a helyezéseket illetően nehéz lenne még tippelni, hiszen két összecsapáson vannak még túl a felek. Ezeken egyébként a Strikaz 6-1-re verte a Retek FC alakulatát, valamint a Suhancos játszott egy 3-3-as döntetlen szintén a Retek FC-vel. A ’B’ csoportban már több minden történt! Az tisztán látszik, hogy a Made In Italy idén is bejelentkezett a bajnoki címért, ám az idén már a csoportban is akad ehhez két remek kihívója a Sinter FC, valamint a Botafogó gárdáinak személyében.

Hogy végül kinek sikerül elhódítani az ország egyik legnagyobb presztízsű egyetemi bajnoki címét az még a jövő kérdése! Addig is jó szórakozást és sportélményekben gazdag meccseket kívánunk a résztvevőkenk!
 A szerző további cikkei
A jelen és a jövő reménységei A férfiak mellett egyre inkább érdemes figyelni női labdarúgóink teljesítményére.
Nemzetköz Sportnap Nagy sikerrel zárult az először megrendezett Nemzetközi Egyetemi Sportnap.
Az utánpótlás biztosított A jövő nemzedékéről lesz most szó.
Megvannak az idei bajnokok! Nagyszabású gálaműsor és bemutató mérkőzés kíséretében rendezték meg a BJLEK nagydöntőjét.
Átadták a Sporttudományi Oktatóközpontot A többórás rendezvényen számos hazai híresség és sportoló tette tiszteletét.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei