DE
Orvostanhallgatók az AIDS ellen
2013. december 2.,

A HIV fertõzés megelõzésére hívták fel ismét a figyelmet a debreceni orvostanhallgatók 2013. december 1-én, az AIDS világnapján.

A Magyar Orvostanhallgatók Szövetségének, ezen belül a Debreceni Orvostanhallgatók Egyesületének a kezdetektõl fontos tevékenysége az AIDS-prevenció. Sajnálatos módon a HIV-fertõzöttek száma világszerte egyre nõ, Magyarországon is egyre több új beteget regisztrálnak, ezért is szükség van a megfelelõ tájékoztatásra. Az Egészségügyi Világszervezet (WHO) 1988-ban nyilvánította világnappá december 1-ét. 

A Debreceni Orvostanhallgatók Egyesületének tagjai ezen a napon általános és középiskolákban felvilágosító elõadásokat tartottak Debrecenben és környékén, illetve a város különbözõ pontjain próbálták felhívni az emberek figyelmét erre a sokakat érintõ súlyos betegségre.

Már negyedik éve jótékonysági koncertet is szerveznek az orvostanhallgatók az AIDS világnapja alkalmából. Idén december 4-én 19 órától a Debreceni Egyetem Zenemûvészeti Karának Liszt termében kerül megrendezésre a koncert. A színvonalas mûsorban az Orvostudományi Kar oktatói és hallgatói lépnek fel elõadóként. A belépés díjtalan, a támogatásokat pedig az Egyesület AIDS- prevenciós lehetõségeinek bõvítésére fordítják. A rendezvény fõvédnökei Dr. Fülesdi Béla, a DE OEC centrumelnöke, Dr. Mátyus László, az Általános Orvostudományi Kar dékánja és  Dr. Duffek Mihály, a Zenemûvészeti Kar dékánja A szervezõk minden érdeklõdõt szeretettel várnak.A szerz tovbbi cikkei
Zöld út a hallgatók szívéhez A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság valódi zöld folt a Debreceni Egyetemen.
Boldog sárgulók Közösségi programok, felvonulás és bál.
Utazni szeretne? El?ször ide kell jönnie! 27. alkalommal szervezik meg az Utazási Vásár és Autókiállítást március 24-26. között.
HORTOBÁGY NÉPTÁNCEGYÜTTES Hagyomány, sport, szórakozás és barátság.
Magyar siker Véget ért a BrainFactory online ötletverseny.
CAMPUS PONT - SZOLGLTATSOK
Bejelentkezs
A ht legolvasottabb cikkei
Keress
A rovat legolvasottabb cikkei
A hnap legolvasottabb cikkei