Plyzatok
Magyar siker
2016. december 23.,

Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. általrendezett innovációs ötletverseny hazai gyõztese második helyezést ért el a nemzetközi fordulóban, így hamarosan egyedülálló rehabilitációs eszköz jelenhet meg a gyógyításban.


Véget ért az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. és partnerei által szervezett BrainFactory online ötletverseny nemzetközi fordulója: a döntõ során a részt vevõ négy országból (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) a három legjobb beküldöttötlet jutott be a nemzetközi körbe, így tizenkét új ötlet került a zsûri elé.

Az országonkénti fordulókat követõen minden partner felvette a kapcsolatot saját döntõseivel és támogatást nyújtottak az ötletgazdák számára, fejlesztési javaslatokat tettek, mellyel segíthették a döntõsöket elképzeléseik pontosítására, hiányosságainak javítására.

A hazai döntõsök részérõl elmondható, hogy a továbbjutott versenyzõk, Kövesligeti Eszter, Paku Ákos és Kálmán Lajos, valamint Hausberger János rendkívül komolyan vették a nemzetközi megmérettetést. Ötletüket az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. által szervezett,AJövõmegoldásai - Információsnap keretében be is tudták mutatni, ahazai forduló díjátadóját is ekkor rendezték.

A fejlesztési javaslatok megfontolására, az ötletekbe való beépítésére, illetve az ötletek angol nyelvû feltöltésére a http://brainfactory.hu/ oldalra a nemzetközi forduló zárónapjáig, november 30-ig volt lehetõségük a pályázóknak. A döntõ konklúziója, hogy az ötletek kidolgozása során a legtöbb ötletgazdáknak a költségek összeállításával, egy pénzügyi terv felépítésévelgyûlik megleginkább a baja, talán ez okozta számukra a legnagyobb fejtörést.

A feltöltött ötletek alaposan kifejtett elképzelések voltak, a döntõsök kellõ munkát fektettek a kidolgozásukba, ezt a szoros eredmény is bizonyítja, hiszen a projektek között csak néhány pontnyi különbség döntött. A nemzetközi zsûri által felállított sorrend szerint elsõ helyezett lett Marcin Kolesiñski és Igor ZubryckiFunbots nevû ötlete,amely a robotika területén kívánja innovatív elképzelését bevezetni. Célkitûzésük, hogy elérhetõbbé tegyék a hétköznapi emberek számára és hétköznapi célok felhasználására a robotikát. Második helyezett lett a magyar nyertes, Kövesligeti Eszter GiftedHand nevû rehabilitációs eszköze, ami a kéz ujjainak passzív mozgatását végzi izoláltan és együttesen is, a kéz finom motorikájára is hangsúlyt helyezve. Filip Vrbík cseh versenyzõ Èiperové nevû újítása végzett a harmadik helyen, ami a nyugdíjas emberek foglalkoztatásának növelését célozza meg egy innovatív platformon keresztül.

A BrainFactory projekt a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával valósult meg. visegradfund.org
 A szerz tovbbi cikkei
Zöld út a hallgatók szívéhez A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság valódi zöld folt a Debreceni Egyetemen.
Boldog sárgulók Közösségi programok, felvonulás és bál.
Utazni szeretne? El?ször ide kell jönnie! 27. alkalommal szervezik meg az Utazási Vásár és Autókiállítást március 24-26. között.
HORTOBÁGY NÉPTÁNCEGYÜTTES Hagyomány, sport, szórakozás és barátság.
Femme 2016 Ösztöndíj program A Femme 2016 program a MOL csoport egyedülálló, idén bevezetett programja.
CAMPUS PONT - SZOLGLTATSOK
Bejelentkezs
A ht legolvasottabb cikkei
Keress
A rovat legolvasottabb cikkei
A hnap legolvasottabb cikkei