Pályázatok
Magyar siker
2016. december 23.,

Az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. általrendezett innovációs ötletverseny hazai győztese második helyezést ért el a nemzetközi fordulóban, így hamarosan egyedülálló rehabilitációs eszköz jelenhet meg a gyógyításban.


Véget ért az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. és partnerei által szervezett BrainFactory online ötletverseny nemzetközi fordulója: a döntő során a részt vevő négy országból (Csehország, Lengyelország, Magyarország, Szlovákia) a három legjobb beküldöttötlet jutott be a nemzetközi körbe, így tizenkét új ötlet került a zsűri elé.

Az országonkénti fordulókat követően minden partner felvette a kapcsolatot saját döntőseivel és támogatást nyújtottak az ötletgazdák számára, fejlesztési javaslatokat tettek, mellyel segíthették a döntősöket elképzeléseik pontosítására, hiányosságainak javítására.

A hazai döntősök részéről elmondható, hogy a továbbjutott versenyzők, Kövesligeti Eszter, Paku Ákos és Kálmán Lajos, valamint Hausberger János rendkívül komolyan vették a nemzetközi megmérettetést. Ötletüket az INNOVA Észak-Alföld Nonprofit Kft. által szervezett,AJövőmegoldásai - Információsnap keretében be is tudták mutatni, ahazai forduló díjátadóját is ekkor rendezték.

A fejlesztési javaslatok megfontolására, az ötletekbe való beépítésére, illetve az ötletek angol nyelvű feltöltésére a http://brainfactory.hu/ oldalra a nemzetközi forduló zárónapjáig, november 30-ig volt lehetőségük a pályázóknak. A döntő konklúziója, hogy az ötletek kidolgozása során a legtöbb ötletgazdáknak a költségek összeállításával, egy pénzügyi terv felépítésévelgyűlik megleginkább a baja, talán ez okozta számukra a legnagyobb fejtörést.

A feltöltött ötletek alaposan kifejtett elképzelések voltak, a döntősök kellő munkát fektettek a kidolgozásukba, ezt a szoros eredmény is bizonyítja, hiszen a projektek között csak néhány pontnyi különbség döntött. A nemzetközi zsűri által felállított sorrend szerint első helyezett lett Marcin Kolesiński és Igor ZubryckiFunbots nevű ötlete,amely a robotika területén kívánja innovatív elképzelését bevezetni. Célkitűzésük, hogy elérhetőbbé tegyék a hétköznapi emberek számára és hétköznapi célok felhasználására a robotikát. Második helyezett lett a magyar nyertes, Kövesligeti Eszter GiftedHand nevű rehabilitációs eszköze, ami a kéz ujjainak passzív mozgatását végzi izoláltan és együttesen is, a kéz finom motorikájára is hangsúlyt helyezve. Filip Vrbík cseh versenyző Čiperové nevű újítása végzett a harmadik helyen, ami a nyugdíjas emberek foglalkoztatásának növelését célozza meg egy innovatív platformon keresztül.

A BrainFactory projekt a Nemzetközi Visegrádi Alap támogatásával valósult meg. visegradfund.org
 A szerző további cikkei
Zöld út a hallgatók szívéhez A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság valódi zöld folt a Debreceni Egyetemen.
Boldog sárgulók Közösségi programok, felvonulás és bál.
Utazni szeretne? El?ször ide kell jönnie! 27. alkalommal szervezik meg az Utazási Vásár és Autókiállítást március 24-26. között.
HORTOBÁGY NÉPTÁNCEGYÜTTES Hagyomány, sport, szórakozás és barátság.
Femme 2016 Ösztöndíj program A Femme 2016 program a MOL csoport egyedülálló, idén bevezetett programja.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei