Egyetemi hrek
Boldog sárgulók
2017. mjus 23.,

Közösségi programok, felvonulás és bál: több mint félezer hallgató búcsúzott egész hetes programsorozattal a Debreceni Egyetemtõl.

A Gazdaságtudományi-, valamint Mezõgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar végzõsei számára május 7-13. között szervezett a két kar hallgatói önkormányzata sárgulási hetet. A sárgulásnak kettõs célja van. Egyrészt a végzõsök búcsúznak a várostól, felkeresik a nevezetes helyeket, valamint jelezik az intézménynek, hogy megérettek, mint a búzakalász, tehát készen állnak, hogy tudásukat az egyetem falain kívül is kamatoztathassák.

A 43. alkalommal tartott hét programjai között fõzés, éjszakai túra, malacsütés, stand up comedy és tanár-diák est is szerepelt, ahol az egyetemen eltöltött évek elé állítottak görbe tükröt a fellépõk. A Kazánházban minden este neves fellépõk garantálták a jó hangulatot.
Nem múlhat el sárgulás felvonulás nélkül.A sárgulási menet 32 lovasfogata csikósok felvezetésével a Böszörményi úti campusról indulva járta körbe a várost. A hagyományos népviseletbe öltözött végzõsöket a Kossuth téren is sokan várták.

Barcsa Lajos alpolgármester és Petõ Károly, a Gazdaságtudományi Kar dékánja köszöntötte a sárgulókat. A végzõsök tánc és ének tudásukat is megmutatták a fõtér nagyközönségének. Természetesen a Debreceni Egyetem Fõépülete elõtt is népes tömeg várta a sárgulási menetet. Komlósi Istvána Mezõgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja mellett az intézmény nevében Jávor András rektori fõtanácsadó köszöntötte a végzõsöket:

-Finisben van a kompetencia megszerzése, a diploma elnyerése. Ezzel teljes értékû kollégákká válunk. Azonban ne feledjétek, hogy nemcsak hivatást nyertek ezen aktus befejezésével, az államvizsgával, hanem egy közösség, a debreceni öregdiák kör, az alumni tagjává is váltok. Higgyétek el, hogy ehhez a közösséghez tartozni egy útlevél, egy bónusz, amely egész életeteken végig fog kísérni benneteket. Nemcsak azért, mert a tudásotok kimagasló, és ezt az itt szerzett diplomát mindenütt kiemelkedõen elismerik, hanem hogy hozzájuttok egy olyan kapcsolatrendszerhez is, amely mindig segíteni fog benneteket.

A sárguló hallgatók tánca mellett csikósbemutatóval is készültek a szervezõk. A fogatok visszaérkezését követõen a hagyományos korsóavatóra került sor a Böszörményi úti campus fõépületének aulájában, ahol a karok vezetõivel és oktatóival koccinthattak a sárguló diákok.
A hetet a tanár-diák vacsorával és sárgulási bállal zárták a hallgatók.
 A szerz tovbbi cikkei
Zöld út a hallgatók szívéhez A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság valódi zöld folt a Debreceni Egyetemen.
Utazni szeretne? El?ször ide kell jönnie! 27. alkalommal szervezik meg az Utazási Vásár és Autókiállítást március 24-26. között.
HORTOBÁGY NÉPTÁNCEGYÜTTES Hagyomány, sport, szórakozás és barátság.
Magyar siker Véget ért a BrainFactory online ötletverseny.
Femme 2016 Ösztöndíj program A Femme 2016 program a MOL csoport egyedülálló, idén bevezetett programja.
CAMPUS PONT - SZOLGLTATSOK
Bejelentkezs
A ht legolvasottabb cikkei
Keress
A rovat legolvasottabb cikkei
A hnap legolvasottabb cikkei