Egyetemi hírek
Boldog sárgulók
2017. május 23.,

Közösségi programok, felvonulás és bál: több mint félezer hallgató búcsúzott egész hetes programsorozattal a Debreceni Egyetemtől.

A Gazdaságtudományi-, valamint Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar végzősei számára május 7-13. között szervezett a két kar hallgatói önkormányzata sárgulási hetet. A sárgulásnak kettős célja van. Egyrészt a végzősök búcsúznak a várostól, felkeresik a nevezetes helyeket, valamint jelezik az intézménynek, hogy megérettek, mint a búzakalász, tehát készen állnak, hogy tudásukat az egyetem falain kívül is kamatoztathassák.

A 43. alkalommal tartott hét programjai között főzés, éjszakai túra, malacsütés, stand up comedy és tanár-diák est is szerepelt, ahol az egyetemen eltöltött évek elé állítottak görbe tükröt a fellépők. A Kazánházban minden este neves fellépők garantálták a jó hangulatot.
Nem múlhat el sárgulás felvonulás nélkül.A sárgulási menet 32 lovasfogata csikósok felvezetésével a Böszörményi úti campusról indulva járta körbe a várost. A hagyományos népviseletbe öltözött végzősöket a Kossuth téren is sokan várták.

Barcsa Lajos alpolgármester és Pető Károly, a Gazdaságtudományi Kar dékánja köszöntötte a sárgulókat. A végzősök tánc és ének tudásukat is megmutatták a főtér nagyközönségének. Természetesen a Debreceni Egyetem Főépülete előtt is népes tömeg várta a sárgulási menetet. Komlósi Istvána Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kar dékánja mellett az intézmény nevében Jávor András rektori főtanácsadó köszöntötte a végzősöket:

-Finisben van a kompetencia megszerzése, a diploma elnyerése. Ezzel teljes értékű kollégákká válunk. Azonban ne feledjétek, hogy nemcsak hivatást nyertek ezen aktus befejezésével, az államvizsgával, hanem egy közösség, a debreceni öregdiák kör, az alumni tagjává is váltok. Higgyétek el, hogy ehhez a közösséghez tartozni egy útlevél, egy bónusz, amely egész életeteken végig fog kísérni benneteket. Nemcsak azért, mert a tudásotok kimagasló, és ezt az itt szerzett diplomát mindenütt kiemelkedően elismerik, hanem hogy hozzájuttok egy olyan kapcsolatrendszerhez is, amely mindig segíteni fog benneteket.

A sárguló hallgatók tánca mellett csikósbemutatóval is készültek a szervezők. A fogatok visszaérkezését követően a hagyományos korsóavatóra került sor a Böszörményi úti campus főépületének aulájában, ahol a karok vezetőivel és oktatóival koccinthattak a sárguló diákok.
A hetet a tanár-diák vacsorával és sárgulási bállal zárták a hallgatók.
 A szerző további cikkei
Zöld út a hallgatók szívéhez A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság valódi zöld folt a Debreceni Egyetemen.
Utazni szeretne? El?ször ide kell jönnie! 27. alkalommal szervezik meg az Utazási Vásár és Autókiállítást március 24-26. között.
HORTOBÁGY NÉPTÁNCEGYÜTTES Hagyomány, sport, szórakozás és barátság.
Magyar siker Véget ért a BrainFactory online ötletverseny.
Femme 2016 Ösztöndíj program A Femme 2016 program a MOL csoport egyedülálló, idén bevezetett programja.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei