Pályázatok
Informatikus-sörtesztelőket keres a Misys
2014. május 26.,

Az itthoni cégek közül nagyon kevesen tudnak felmutatni a pályakezdőknek egy olyan karrier utat, amely versenyezhet a külföldi lehetőségekkel. A Misys most induló kreatív toborzási kampányával vállalati sörtesztelőket keres, hogy felhívja a pályakezdő fiatalok figyelmét a náluk újonnan meghirdetett 150 fejlesztői munkahelyre. Kernács Jánossal, a Debreceni Egyetem egykori diákjával beszélgettünk arról, hogy ő hogyan látja a pályakezdő informatikusok helyzetét ma Magyarországon, és hogy miért a Misys Digital Channels mellett döntött.

A londoni székhelyű, nemzetközi szoftvergyártó cég, a Misys 2014. február 10-én vásárolta fel a magyar alapítású, immáron 17. éve Európa meghatározó digitális bankolással foglalkozó válallatát, az IND Group-ot. Ennek során a vállalat Digital Channels divíziójaként folytatja tovább misszióját, hogy segítsenek az embereknek jobban megérteni mindennapi pénzügyeiket, és ezáltal megkönnyítsék számukra pénzügyeik menedzselését. A Misys Digital Channelsnél olyan szakembereket keresnek, akik hisznek abban, hogy egyetlen sor a kódban, vagy a jól megtervezett ikon a felhasználói felületen hozzájárul a termék és a cég sikeréhez. A Misys Digital Channels vezetői nem csupán versenyképes munkakörnyezetet és anyagi kompenzációt kínálnak fel a régi és újonnan csatlakozó kollégáknak, hanem a világ első „vállalati sörét”. A cég minden irodája helyi sörfőzdékkel kooperálva dolgozik a saját receptúráján és minden évben versenyen dől el, hogy melyik is az év hivatalos Misys vállalati söre. 

 

Kernács János, a Debreceni Egyetem egykori hallgatója már hatodik éve tagja a Misys Digital Channels-nek. A kezdetekkor alapvető feltétel volt nála, hogy piacvezető, de egyben fiatalos és laza céghez kerüljön. „A Misys valóban az egyik legnagyobb húzónév az iparágban. Egy nagyon fiatalos, dinamikus vállalat, ahol biztos, hogy egy percig sem unatkozhat az ember. Folyamatos a pörgés nálunk és rengeteg tapasztalatot lehet szerezni, nagyon rövid idő alatt. Ráadásul nem kell Londonba költöznünk ahhoz, hogy egy igazán sikeres karrier utat futhassunk be, mivel a Misys-nak köszönhetően már nemzetközi karrierlehetőség is megnyílt előttünk” - mesélte János. „A cég filozófiája nekem nagyon szimpatikus, mivel érezhető, hogy nem az a cél, hogy minél olcsóbban szerezzék meg a programozókat, hanem hogy valódi tehetségek, innovatív, kreatív személyiségek erősítsék a csapatot. Arra ösztönöznek minket, hogy elérjük, hogy egy dologban a világon a legjobbak legyünk és segítenek is, hogy ezt megvalósítsuk - mondta az egykori diák. 

 

A Misys Digital Channels sikerét János abban látja, hogy egy teljesen új személetmódot vitt a fejlesztésbe azáltal, hogy az elterjedt rendszerszintű megközelítés helyett a végfelhasználói igényekre fókuszál. „A szoftverek, amiket fejlesztünk, milliónyi ember életét könnyítik meg, egyszerűbbé téve számukra banki tranzakcióikat. A Misys missziója nem más, mint hogy a Föld összes lakosa frusztráció mentesen bakolhasson, nagyon jó érzés,  hogy egy ilyen jó ügyért tehetek én is nap mint nap.” – tette hozzá János. Nagy motivációt jelent számára az is, hogy a kemény munkát béren kívüli juttatásokkal, céges rendezvényekkel jutalmazzák. „Minden héten van gyümölcsnap, péksüteménynap, levesnap, nemrégiben pedig bevezették a sörnapot is. Saját kézműves receptúra alapján, helyi sörfőzdék segítségével készítjük el a söröket és minden évben versenyen dől el, hogy melyik az év hivatalos vállalati söre. Egy munkahelyen általában tabunak számít az alkohol, de itt még ezt is sikerült megdönteni. Jól tükrözi ez a Misysnál uralkodó innovatív szemléletmódot” - mondta el a Debreceni Egyetem egykori hallgatója.  

 

Ahhoz viszont, hogy valaki komolyan tudjon fejlesztéssel foglalkozni, szerinte elengedhetetlen, hogy naprakész legyen a technológiai újdonságok terén. „Ebben tulajdonképpen minden friss diplomás hatalmas előnnyel indul, csak nem tud róla. Azért, mert minden cégnek megvannak a saját régi bevált technológiái, amiket nehezen cserélnek le. Amikor azonban egy váltás mellett döntenek, akkor tipikusan egész iparágak állnak át 1-2 év alatt egy teljesen új technológiára. Aki az aktuális trendekben jártasságot szerez, az pillanatok alatt óriási versenyelőnnyel indul akár 10-20 éve dolgozó fejlesztőkkel szemben” - magyarázta János, aki saját bőrén tapasztalja, hogy minden eddiginél könnyebben és gyorsabban lehet elhelyezkedni a mérnök-informatikus szakkal.  

 

De hiába a gyors elhelyezkedés, ha végül nem a megfelelő cégnél kötünk ki. Fontosnak tartja, hogy olyan vállalatot válasszunk, ahol folyamatosan tudunk fejlődni, tanulni és ahova szívesen járunk be nap mint nap. „A mérnök-informatikus képzés napjainkban egy nagyon keresett szakma, látható ez a robbanásszerű bővülési tendenciákból, már ha csak a Misys-t nézzük is. Itt pedig valóban élményszámba megy dolgozni, igazán innovatív környezetben, egy nagyon fiatalos és sikeres csapatban, a vezetőség által profi módon motivált emberek között. Remek tanulási és fejlődési lehetőség ez nekünk, mivel arra inspirálnak minket, hogy folyamatosan fejlesszük magunkat, hogy egyre jobbak és jobbak legyünk. Nagyon hálás és büszke vagyok, hogy a csapat tagja lehetek” - mesélte János. 

 

 

További részleteket a http://corporatebeertasters.com/ weboldalon olvashatsz.A szerző további cikkei
Zöld út a hallgatók szívéhez A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság valódi zöld folt a Debreceni Egyetemen.
Boldog sárgulók Közösségi programok, felvonulás és bál.
Utazni szeretne? El?ször ide kell jönnie! 27. alkalommal szervezik meg az Utazási Vásár és Autókiállítást március 24-26. között.
HORTOBÁGY NÉPTÁNCEGYÜTTES Hagyomány, sport, szórakozás és barátság.
Magyar siker Véget ért a BrainFactory online ötletverseny.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei