Felsőoktatás
Az egyetem hősei
2016. április 11.,

A Magyar Vöröskereszt idén ünnepelte az Országos Felsőoktatási Véradóverseny útjára indításának 10. évfordulóját. Az akciólegfőbb célja a fiatalok véradásra való ösztönzése.

A verseny keretében 2006 óta évente közel 40 felsőoktatási intézmény adja le nevezését. A Debreceni Egyetem egy évtizede állandó tagként van jelen a nevezettek listáján. Több mint 22000 hallgatójával a III. kategóriába sorolható, ahol jelenleg a 6. helyen áll.

A véradóverseny segítségével a hallgatók már az egyetemi évek alatt megtapasztalják, hogy egy cseppnyi áldozattal mennyit segíthetnek másoknak. Egyetlen véradással ugyanis akár három ember élete is megmenthető. A levett vérből különböző vérkészítményeket állítanak elő, amelyek számos egészségügyi műveletnél, beavatkozásnál felhasználhatóak. A nemes cselekedet a jótevő számára is hasznos, hiszen a - minden esetben kötelező - vérminta-vizsgálat akár fertőző betegségre is rámutathat. A véradás tulajdonképpen a rendszeres orvosi ellenőrzés kiegészítésének is tekinthető, ám semmiképp sem helyettesíti azt!

A debreceni egyetemistákra jellemző, hogy vidáman, egymást bátorítva mennek a véradásra. Közös programként tekintenek a jótettre. A hallgatók véradásról szóló tájékoztatását ma már különböző, letölthető applikációk is segítik – mondta el Molnár Valéria, a DEHÖK Egészségügyi Bizottságának elnöke.

A véradások fontosságát nem lehet elégszer hangsúlyozni. Csatlakozz Te is az egyetemi véradók táborához, szállj be a versenybe és ments meg három életet
 A szerző további cikkei
Zöld út a hallgatók szívéhez A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság valódi zöld folt a Debreceni Egyetemen.
Boldog sárgulók Közösségi programok, felvonulás és bál.
Utazni szeretne? El?ször ide kell jönnie! 27. alkalommal szervezik meg az Utazási Vásár és Autókiállítást március 24-26. között.
HORTOBÁGY NÉPTÁNCEGYÜTTES Hagyomány, sport, szórakozás és barátság.
Magyar siker Véget ért a BrainFactory online ötletverseny.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei