Egyetemi hírek
Sportos virágkarnevál
2016. augusztus 21.,

Több mint kétszázan öltötték magukra a Debreceni Egyetem pólóját, hogy egy óriási csapatot alkotva bringázzanak végig a virágkarnevál útvonalán augusztus 20-án.

Az intézmény oktatói, egykori és jelenlegi hallgatói – köztük több külföldi diák –, valamint családtagjaik virágokkal feldíszített kerékpárokkal vonultak fel. Idén először az egyetem kerékpárkölcsönző flottáját, az UniBike-ot is lehetett használni. A kerékpárosok után az egyetem különleges, elektromos hajtású virágkocsija kapott főszerepet, melynek alapját a Műszaki Kar oktatói és hallgatói fejlesztették és építették.

Az egyetem 2008-ban csatlakozott először a virágkarneválhoz, így idén már kilencedik alkalommal indított kocsit. Mivel 2016-ban két kiemelkedő sporteseményt is rendeztek – a labdarúgó Európa-bajnokságot és az olimpiát –, ezért az intézmény, a Testnevelési Egyetemmel közösen, a sportot választotta a kompozíció központi témájául.A szerző további cikkei
Zöld út a hallgatók szívéhez A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság valódi zöld folt a Debreceni Egyetemen.
Boldog sárgulók Közösségi programok, felvonulás és bál.
Utazni szeretne? El?ször ide kell jönnie! 27. alkalommal szervezik meg az Utazási Vásár és Autókiállítást március 24-26. között.
HORTOBÁGY NÉPTÁNCEGYÜTTES Hagyomány, sport, szórakozás és barátság.
Magyar siker Véget ért a BrainFactory online ötletverseny.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei