Egyetemi hrek
„OKOS” fesztivál
2017. jlius 5., forrás: unideb.hu

Kétezer négyzetméteren, 15 standdal és 30 színpadi programmal várja a fesztiválozókat a Debreceni Egyetem az idei, jubileumi Campus Fesztiválon. Az Egyetem Tér a tudományos látnivalók mellett különleges zenei csemegéket is kínál.

A Campus Fesztivál a családias jelleg mellett a Debreceni Egyetem jelenléte miatt is különleges a hazai fesztiválkínálatban. A fesztivál fõbejárata melletti Egyetem Tér igazi “interdiszciplináris” rendezvényhelyszín: az agrártól az orvosláson át a természet és társadalomtudományokig minden tudományág megjelenik. Idén 15 standon mutatkoznak be érdekességeikkel az egyetemi egységek.

Elsõ ízben jelenik meg saját programokkal a Debreceni Egyetem Egyetemi és Nemzeti Könyvtár, többek között könyvszelfivel és szabadpolcos cserebere állvánnyal várják az olvasni szeretõ fesztiválozókat. Nem maradnak el a visszatérõ programok, a látványos kémiai kísérletek, a néprajzi érdekességek sem. A színpadon felépnek majd többek között a Dumaszínház tagjai, az AudMax beszélgetések keretében pedig közismert médiaszemélyiségekkel lehet találkozni. Itt zenél majd az egyetem gyakorlóiskolájának diákjaiból álló Funbasstix zenekar, illetve idén is különleges zenei programban közremûködnek az intézmény professzorai. A programokat Bács Zoltán kancellár ismertette a Campus Fesztivált beharangozó sajtótájékoztatón, július 3-án.

- Ebben az évben már a 0. napon, tehát július 19-én megnyílik az Egyetem Tér. A látványos tudományos érdekességek mellett izgalmas színpadi programokat tervezünk és idén már 10. alkalommal rendezzük meg a Campus Sportfesztivált, amely minden évben százakat mozgat meg. A kispályás foci, strandröplabda és kosárlabda bajnokságokra már határon túli csapatok is neveznek – sorolta a kancellár.

Kósa Lajos országgyûlési képviselõ, parlamenti frakcióvezetõ a tájékoztatón hangsúlyozta, hogy a nagyerdei infrastrukturális fejlesztések egyedülálló környezetet teremtenek a debreceni Campus Fesztiválnak. Barcsa Lajos alpolgármester a rendezvény városi turizmust élénkítõ hatását emelte ki, bízik abban, hogy ebben az évben megdõl majd a tavalyi, 98 ezres látogatórekord.
A szervezõk az összefogásban látják az idén tizedik jubileumát ünneplõ fesztivál sikerének titkát.

 
- Példaértékû az együttmûködés az egyetem, Debrecen vezetése, a városlakók és a szervezõk között, így értük el azt, hogy a Campus ma már az ország egyik legjelentõsebb könnyûzenei eseménye. Július 19-e és 23-a között 17 programhelyszínen 220 zenei produkcióval és további 200 egyéb programmal várjuk a látogatókat. A legnépszerûbb hazai elõadók mellett fellép majd többek között a The Prodigy, Lukas Graham, Alle Farben és a 2 Unlimited is – mondta Miklósvölgyi Péter fesztiváligazgató.

Páll László, a fesztivál mûszaki igazgatója a tájékoztatón kiemelte, hogy most elõször lesz körbejárható az egész stadion, minden oldalon alakítanak ki rendezvényhelyszíneket. A folyamatos fejlõdésnek köszönhetõen a Campus 2017-ben bekerült a külföldön is elismert nyári rendezvények közé, megkapta a legkomolyabb európai minõsítõ szervezet, az EFFE legmagasabb szintû minõsítését. A programigazgató, Süli András hozzátette: ilyennel csak néhány rendezvény rendelkezik Magyarországon.
 A szerz tovbbi cikkei
Kollégiumfejlesztési program Több férõhely, korszerûbb és komfortosabb környezet, nemzetközi színvonal.
Együttmûködés a MÁV-csoporttal Együttmûködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a MÁV-csoport.
Egyetemi díjazottak Klinikaigazgató, matematikus, sajtófõnök – egyetemi díjesõ volt a város napján.
Változatlanul az élvonalban A szeptemberben induló képzésekre jelentkezõk száma 15.223.
Egészségipari kutatási együttmûködés A világjárványok és a kórházi fertõzések megelõzésére is egyedülálló megoldást hozhat.
CAMPUS PONT - SZOLGLTATSOK
Bejelentkezs
A ht legolvasottabb cikkei
Keress
A rovat legolvasottabb cikkei
A hnap legolvasottabb cikkei