Saláta
Íz-kavalkád az Országh László sétányon
2012. április 11., forrás: unideb.hu

Idén is megrendezte - immár 8. alkalommal - hagyományos főzőnapját az Orvos- és Egészségtudományi Centrum Hallgatói Központja.

Az április 6-i rendezvényen 18 nemzet (amerikai, ciprusi, francia, görög, indiai, izlandi, izraeli, japán, kameruni, koreai, magyar, nigériai, olasz, pakisztáni, palesztin, perzsa, török, vietnami) 23 csapata mutatta be főzőtudományát, hazája különleges ízeit.

Az idei Food Day-n a zsűri a palesztinok által kínált ételkülönlegességeket ítélte a legjobbnak. Második a ciprusi, a harmadik pedig a perzsa csapat lett.

A Debreceni Egyetem mind a 15 karán tanulnak külföldi diákok, ebben a tanévben több mint 3.300-an. Legnagyobb számban az Általános Orvostudományi Kar hallgatói (1.581). Legtöbben - 500-an - Romániából érkeztek, de jelentős a nigériai (304), az izraeli (282) és az iráni (252) diákok száma is.

Távoli és számunkra egzotikus országokat is képvisel egy-egy hallgató: afgán, ausztrál, gambiai, libanoni, mianmari, perui, thaiföldi és togói diák is folytatja tanulmányait a Debreceni Egyetemen.A szerző további cikkei
„OKOS” fesztivál Mindjárt Campus Fesztivál!!!
Kollégiumfejlesztési program Több férőhely, korszerűbb és komfortosabb környezet, nemzetközi színvonal.
Együttműködés a MÁV-csoporttal Együttműködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a MÁV-csoport.
Egyetemi díjazottak Klinikaigazgató, matematikus, sajtófőnök – egyetemi díjeső volt a város napján.
Változatlanul az élvonalban A szeptemberben induló képzésekre jelentkezők száma 15.223.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei