Egyetemi hrek
Teljes integráció
2013. december 2., forrás: unideb.hu

Megszûnnek a centrumok január 1-tõl a Debreceni Egyetemen. A törvényi változásokat sajtótájékoztatón ismertették november 26-án az intézmény vezetõi.

 A Debreceni Egyetemet is érintõ változásokról döntött 2013. november 25-i ülésén az országgyûlés. A testület elfogadta a „Magyarország 2014. évi központi költségvetését megalapozó egyes törvények módosításáról” szóló T/12513. számú törvényt, amely kimondja, hogy az oktatási intézmények 2014-tõl nem hozhatnak létre centrumokat.

 - Az elfogadott törvénymódosítás számos olyan pontot tartalmaz, ami meghatározza a jövõben az egyetem életét, mûködési rendjét, de összességében nem éri változás az egyetem fundamentumát. Megszûnnek január 1-tõl a centrumok (Agrár- és Gazdálkodástudományok Centruma, Orvos- és Egészségtudományi Centrum, Tudományegyetemi Karok), így az intézmény más szervezõdésben - tanszékek, intézetek, karok - mûködik tovább. A törvénymódosítással teljesebbé válik a 2000-ben elkezdõdött integrációs folyamat, mindez azonban számos feladatot jelent a közeljövõben az egyetem számára - mondta Szilvássy Zoltán. A rektor hangsúlyozta: a változások sem az oktatást, sem a kutatást, sem a gyógyítást nem veszélyeztetik, mindössze szervezeti átalakítást jelentenek.

 Bács Zoltán, az egyetem gazdasági fõigazgatója a szoros határidõre hívta fel a figyelmet, hiszen a törvény hatályba lépéséig mindössze öt munkahét áll az intézmény vezetésének rendelkezésére.

 - Néhány hét alatt csak a kulcsfontosságú intézkedéseket lehet meghozni, amelyek megalapozzák majd az új mûködési struktúrát mind a gazdálkodás, mind a mûködtetés területén - hangsúlyozta a gazdasági fõigazgató. Hozzátette: az új szervezeti rendszer 2014 elsõ félévében áll fel.

 Szilvássy Zoltán rektor kiemelte: a feladatokat továbbra is el kell látni, ezért nem várható, hogy a törvény végrehajtása létszámleépítést okozna a Debreceni Egyetemen. Az csak a karok fölötti szuperstruktúrát érinti.A szerz tovbbi cikkei
„OKOS” fesztivál Mindjárt Campus Fesztivál!!!
Kollégiumfejlesztési program Több férõhely, korszerûbb és komfortosabb környezet, nemzetközi színvonal.
Együttmûködés a MÁV-csoporttal Együttmûködési megállapodást kötött a Debreceni Egyetem és a MÁV-csoport.
Egyetemi díjazottak Klinikaigazgató, matematikus, sajtófõnök – egyetemi díjesõ volt a város napján.
Változatlanul az élvonalban A szeptemberben induló képzésekre jelentkezõk száma 15.223.
CAMPUS PONT - SZOLGLTATSOK
Bejelentkezs
A ht legolvasottabb cikkei
Keress
A rovat legolvasottabb cikkei
A hnap legolvasottabb cikkei