Pályázatok
„Gyere EGY-KÖRre!”
2014. február 19., forrás:Egyetemi Élet

Március és június között rendezik az EGY-KÖR 2 – egyetemisták és főiskolások zöld (környezeti) esettanulmány versenyét, melynek elsődleges célja,hogy tizenöt felsőoktatási intézményben, így nálunk is, a hallgatókat közelebb vigye a környezettudatos mindennapi élethez. A verseny előkészítéseként március 12-én roadshow -t tartanak, ennek a célja, hogy a hallgatók interaktív előadások, és filmvetítések segítségével gyakorlati tanácsokat kapjanak a fenntartható egyetemista élethez, közelebb kerüljenek a környezeti konfliktusokhoz, azok kezeléséhez. 

 

A roadshow március 12-én, szerdán, 14–16 óra között lesz. Helyszín: DE Agrártudományi Központ főépülete, II. előadó, vitaindító előadást tart dr. Kuti István egyetemi docens, DE GVK. Meghívott előadó: dr. Zilahy Gyula egyetemi docens, Corvinus Egyetem.

 

Már a roadshow-t megelőzően is, február 15-től várjuk háromfős csapatok jelentkezését az esettanulmány versenyre, a www.gyereegykorre.hu oldalon. A verseny háromfordulós, az első feladat március 13-án lesz elérhető.

1. forduló (online): a hallgatók saját (lakóhely vagy felsőoktatási intézmény) környezetükben tapasztalt konfliktusokkal foglalkoznak. A helyi konfliktus feltérképezését (a témaválasztás indoklása, helyzet, szereplők bemutatása stb.) három-négy oldalban mutatják be. A feladatot március 13-án írják ki, egy hónap áll rendelkezésre, hogy az anyagot feltöltsék a honlapra. Ötven csapat jut tovább a második fordulóba.

2. forduló (online): Nyolc-tíz oldalban az első fordulóban beadott téma részletes elemzésea cél (stakeholderek, a konfliktus okai, megoldási módok részletes bemutatása). Tíz csapat jut tovább a döntőbe. A feladatot április 30-án írják ki.

3. forduló (személyes): egy adott környezeti konfliktus elemzését kívánja meg az összes döntőbe jutott csapattól, a második fordulót követően minden döntőbe jutott csapat tiszta lappal indul. A döntőt június 20-án rendezik Budapesten.

Szálljatok versenybe Ti is az alábbi nyereményekért:

A DE-ről elsőként regisztrált csapat tagjainak thermo bögrét adunk ajándékba, melyeket a roadshow-n adunk át.

1. forduló után az első tíz leggyorsabb és szakmailag is helytálló anyagot feltöltő csapat kap 10.000 Ft/fő értékben túraboltutalványt.

2. forduló után az első három továbbjutó csapat kap szakmai alapon 25.000 Ft/ fő értékben túraboltutalványt.

Fődíj (döntő): 1. helyezett: fejenként 130.000 Ft értékű biciklivásárlási utalvány (összesen 390.000 Ft). 

2. helyezett: fejenként 100.000 Ft-os utalvány ökoszállás vagy kalandpark igénybe vételére (összesen 300.000 Ft). 

3. helyezett: fejenként 35.000 Ft-os biocsomagutalvány (összesen 105.000 Ft).

További információért forduljatok a helyi szervezőkhöz, dr. Ráthonyi-Odor Kingához

(odor@agr.unideb.hu) és Ráthonyi Gergelyhez (rathonyi@agr.unideb.hu).A szerző további cikkei
Délibábszínház Ha van örömteli visszakapaszkodás az életbe, akkor az Bérczesi Róberté.
Sörforradalom a konyhában Sok gyakorlással otthon is finom sör készíthető.
Nemzetközi konfliktusok Új formái, és gazdasági következményei.
Társasjáték Sokan próbálták ki a DE óriás társasjátékát, amelynek bábui maguk a résztvevők.
Campus Sportfesztivál Siess, Nevezz!
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei