Kulturlis
Társasjáték
2017. jlius 13., forrás:Egyetemi Élet

Már több százan próbálták ki a Debreceni Egyetem óriás társasjátékát, amelynek bábui maguk a résztvevõk. A játék a legutóbbi DEXPO-n debütált, és a siker olyan nagy volt, hogy a tervek szerint a Campus Fesztiválon is ki lehet majd próbálni.

Színes pólóba öltözött vidám fiatalok, akik tarka mezõkön lépkednek, közben pedig egy hatalmas dobókockát gurítanak. Majd továbblépnek, vagy épp a helyükön maradnak. Ilyen látványt nyújtottak kívülrõl azok a középiskolások és egyetemisták, akik a DEXPO-n kipróbálták a Debreceni Egyetem óriás társasjátékát.

A szabályok szerint a játékban 1-3 személy vehet részt, akik elõször az óriás dobókockával dobnak. Aki hatost dob, az léphet az elsõ mezõre. Minden játékos kap egy színes pólót, amivel õ maga lesz a bábu. Mindenki annyit léphet elõre, amennyit a dobása után a kocka mutat. A pálya összesen 33 mezõt tartalmaz, amelyek között vannak információs-, kvíz-, büntetõ- és jutalmazó mezõk is. A játékosok a mezõre lépve maguk olvassák fel a mezõhöz tartozó információkat. Az óriás társasjáték pályája az egyetem fõépületének alaprajzát követi, így egyfajta virtuális bejárásnak is felfogható.

-A játék célja, hogy a résztvevõk minél többet megtudjanak a Debreceni Egyetemrõl,a tanulmányi, szabadidõs, kulturális és sport lehetõségekrõl- mondta Rõfi Mónika, a DE Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetõje.

Az óriás társasjáték a Rendezvénykoordinációs Központ és DE BTK Nevelés- és Mûvelõdéstudományi Intézet Mûvelõdéstudományi és Humán Tanulmányok Tanszék együttmûködésében készült. A DEXPO-n debütált játék végén DEXPO diplomát is átvehettek a játékosok, akik talárban és sapkában fotózkodhattak, végül ajándékba kaptak egy egyetemi feliratos pólót is.

- A társasjátékot az andragógia BA szak másod- és harmadéves hallgatói készítették „A felnõttképzés módszertana”tantárgyuk keretében a projektmódszer gyakorlására. A DEXPO két napján õk szervezték és vezették a játékot is. Az ötletet a manapság divatos gemifikáció, tehát a játékos formában történõ ismeretterjesztés és tanulás adta. Ennek megfelelõen nagy volt az érdeklõdés, eddig már több mint 150 fiatal próbálta ki az óriás társasjátékot – tette hozzá Márkus Edina, a Mûvelõdéstudományi és Humán Tanulmányok Tanszék oktatója.

A tervek szerint az óriás társasjátékot a DE Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ más eseményein is ki lehet majd próbálni. Így várhatóan a DErbin, illetve a Campus Fesztiválon az Egyetem Téren is játszhatnak majd vele az érdeklõdõk.

 A szerz tovbbi cikkei
Délibábszínház Ha van örömteli visszakapaszkodás az életbe, akkor az Bérczesi Róberté.
Sörforradalom a konyhában Sok gyakorlással otthon is finom sör készíthetõ.
Nemzetközi konfliktusok Új formái, és gazdasági következményei.
Campus Sportfesztivál Siess, Nevezz!
Kultúra-, közösség- és karrierfejlesztés Debrecen – Európa Kulturális Fõvárosa 2023.
CAMPUS PONT - SZOLGLTATSOK
Bejelentkezs
A ht legolvasottabb cikkei
Keress
A rovat legolvasottabb cikkei
A hnap legolvasottabb cikkei