Kulturális
Társasjáték
2017. július 13., forrás:Egyetemi Élet

Már több százan próbálták ki a Debreceni Egyetem óriás társasjátékát, amelynek bábui maguk a résztvevők. A játék a legutóbbi DEXPO-n debütált, és a siker olyan nagy volt, hogy a tervek szerint a Campus Fesztiválon is ki lehet majd próbálni.

Színes pólóba öltözött vidám fiatalok, akik tarka mezőkön lépkednek, közben pedig egy hatalmas dobókockát gurítanak. Majd továbblépnek, vagy épp a helyükön maradnak. Ilyen látványt nyújtottak kívülről azok a középiskolások és egyetemisták, akik a DEXPO-n kipróbálták a Debreceni Egyetem óriás társasjátékát.

A szabályok szerint a játékban 1-3 személy vehet részt, akik először az óriás dobókockával dobnak. Aki hatost dob, az léphet az első mezőre. Minden játékos kap egy színes pólót, amivel ő maga lesz a bábu. Mindenki annyit léphet előre, amennyit a dobása után a kocka mutat. A pálya összesen 33 mezőt tartalmaz, amelyek között vannak információs-, kvíz-, büntető- és jutalmazó mezők is. A játékosok a mezőre lépve maguk olvassák fel a mezőhöz tartozó információkat. Az óriás társasjáték pályája az egyetem főépületének alaprajzát követi, így egyfajta virtuális bejárásnak is felfogható.

-A játék célja, hogy a résztvevők minél többet megtudjanak a Debreceni Egyetemről,a tanulmányi, szabadidős, kulturális és sport lehetőségekről- mondta Rőfi Mónika, a DE Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ vezetője.

Az óriás társasjáték a Rendezvénykoordinációs Központ és DE BTK Nevelés- és Művelődéstudományi Intézet Művelődéstudományi és Humán Tanulmányok Tanszék együttműködésében készült. A DEXPO-n debütált játék végén DEXPO diplomát is átvehettek a játékosok, akik talárban és sapkában fotózkodhattak, végül ajándékba kaptak egy egyetemi feliratos pólót is.

- A társasjátékot az andragógia BA szak másod- és harmadéves hallgatói készítették „A felnőttképzés módszertana”tantárgyuk keretében a projektmódszer gyakorlására. A DEXPO két napján ők szervezték és vezették a játékot is. Az ötletet a manapság divatos gemifikáció, tehát a játékos formában történő ismeretterjesztés és tanulás adta. Ennek megfelelően nagy volt az érdeklődés, eddig már több mint 150 fiatal próbálta ki az óriás társasjátékot – tette hozzá Márkus Edina, a Művelődéstudományi és Humán Tanulmányok Tanszék oktatója.

A tervek szerint az óriás társasjátékot a DE Rendezvénykoordinációs és Alumni Központ más eseményein is ki lehet majd próbálni. Így várhatóan a DErbin, illetve a Campus Fesztiválon az Egyetem Téren is játszhatnak majd vele az érdeklődők.

 A szerző további cikkei
Délibábszínház Ha van örömteli visszakapaszkodás az életbe, akkor az Bérczesi Róberté.
Sörforradalom a konyhában Sok gyakorlással otthon is finom sör készíthető.
Nemzetközi konfliktusok Új formái, és gazdasági következményei.
Campus Sportfesztivál Siess, Nevezz!
Kultúra-, közösség- és karrierfejlesztés Debrecen – Európa Kulturális Fővárosa 2023.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei