Szubjektív
Hazai EFOTT Miskolcon
2014. szeptember 18., forrás:Egyetemi Élet

A fesztivál öt napján összesen 91193 ember bulizott, amivel az EFOTT rekordot döntött. Ennyire otthon nem debreceni helyszínen még korábban nem éreztük magunkat, az biztos. 

 

A Debreceni Egyetem lett a házigazdája a miskolci egyetemvárosban rendezett idei EFOTT-nak, lépten-nyomon a DE molinói hirdették, hogy a debreceni az ország legnagyobb egyeteme, így nem is volt csoda, hogy erre a tényre alaposan megnőtt a debreceniek száma a fesztiválon, nagyjából nem lehetett olyan koncertet találni, ahol ne ismerősök lettek volna. 

Minden fesztiválnak van egy sajátos íze, hangulata, ami miatt visszajárnak rá a fiatalok, az EFOTT-nak pedig pont az, hogy egyetemi a közege, olyanokkal is össze lehet találkozni, akikkel esetleg fél évvel korábban együtt buliztatok egy konferencia után az ország másik végében. Vagy láttatok egy más város egyetemén továbbtanult régi barát ismerősei között facebookon egy jó csajt – ő is ott lesz. A koncertek, bulik nagyjából hasonlóak minden nyári zenei rendezvényen, a helyi ízek tudják megbolondítani, így a miskolci fesztivál az EDDA és a Paddy and the Rats számára volt igazi hazai pálya, nagyszínpados fellépéseik komoly nézőközönség előtt zajlottak, sajnos Pataky Attilát nem vitték el közben az ufók, pedig azért az komolyan nemzeti emlékezethellyé tudta volna avatni a miskolci egyetemvárost. 

A Soerii & Poolek műsora az EFOTT-on egyenesen kötelező, idén is akkora élményt adtak, hogy azt tovább is közvetítettük fizikus cimborámmal, akivel minden évben ezen a fesztiválon találjuk meg egymást a Brutális nyár című szám bűvöletében. Amikor egy buli közben szinte lassított felvételként látod, hogy egy nagy állat közeledik feléd, egyenesen feléd, céllal, tudatosan csak a te irányodba, messziről is a szemedbe nézve, az picit félelmetes még Soerii & Poolek közben is, ám amikor odaért, csupán ennyit üvöltött: „Ti nyomjátok itt a legdurvábban.” Elismerésül még ajándékot is adott, amit mi egy mögöttünk álló lányra hagyományoztunk, ha már annyiszor letapostuk a lábát. Az EFOTT-on tehát még akkor is cimbora vagy, amiért egyébként otthon már bordán ütnének, ezért is van varázsa ennek a nyári fesztiválnak, ami ebben az évben tökéletes időjárást kapott, a sátrasok árnyas helyeket, ahogy a frissen összebújt szerelmesek is. A szülők mindig mondták régen, hogy ne vigyek haza betegséget egy fesztiválról sem, idén a szerelmet a „tárgyával” együtt sikerült, ami egész jó ahhoz képest, hogy a tavalyin pont a fesztiválon szakítottam. 

Meglátjuk, mi lesz jövőre, ha nem jön be, visszaviszem, remélem csereszabatos és az EFOTT 2015-ben is új élményeket tartogat.A szerző további cikkei
Kultúra-, közösség- és karrierfejlesztés Debrecen – Európa Kulturális Fővárosa 2023.
Újabb elismerés az Egyetemi Életnek „Az év diáklapja” kategória felsőoktatási szekciójában, ért el helyezést.
Tizedjére is együtt veletek A tizedik - július 19-től 23-ig tartó - Campus Fesztiválon remek zenekarokra szórakozhatunk.
Első egyetemi sörkurzus Pillanatok alatt beteltek a helyek.
A szakma az interneten is fontos A Magyar Irodalom- és Kultúratudományi Intézetnek honlapja megújult.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Két év Franciaországban Külföldön tanulmányokat folytatni, megismerni egy másik kultúrát, nagyon fontos.
Kollégiumfejlesztési program Több férőhely, korszerűbb és komfortosabb környezet, nemzetközi színvonal.
Egy álom megvalósulása A debreceni férfi kézilabda újjászületése.
Kultúra-, közösség- és karrierfejlesztés Debrecen – Európa Kulturális Fővárosa 2023.
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
Két év Franciaországban Külföldön tanulmányokat folytatni, megismerni egy másik kultúrát, nagyon fontos.
A hónap legolvasottabb cikkei
Újabb elismerés az Egyetemi Életnek „Az év diáklapja” kategória felsőoktatási szekciójában, ért el helyezést.
Tizedjére is együtt veletek A tizedik - július 19-től 23-ig tartó - Campus Fesztiválon remek zenekarokra szórakozhatunk.
Zöld út a hallgatók szívéhez A DEHÖK Környezetvédelmi Bizottság valódi zöld folt a Debreceni Egyetemen.
A jelen és a jövő reménységei A férfiak mellett egyre inkább érdemes figyelni női labdarúgóink teljesítményére.
Kultúrák ízletes találkozója Nemzetközi ízkavalkád, országok gasztronómiai fesztiválja.