Sport
Games of Thrones
2015. január 5., Ölveti László

Hetedik alkalommal rendezték meg Budapesten a Papp László Arénában a Tennis Classicsot. A magyarországi elit tenisz kedvelőinek évente egyetlen alkalommal van csak lehetősége élőben látni a sportág profi élmezőnyének tagjait. Ez az esemény a Taróczy Balázs által szervezett Tennis Classisc. Az utóbbi évek koncepciója szerint, idén is négy fiatal „trónkövetelő” és természetesen a legszórakoztatóbb teniszjátékos, a páros király Bahrami lépett pályára az Arénában. Az első találkozón a világranglista 13. Ernests Gulbis az olasz Fabio Fogninival (20.) találkozott és a classicsok történetének egyik legjobb találkozóján a félelmetes és érinthetetlen szerváival, jellegzetes, egyedi játékával (mutatós tenyeres) a lett versenyző tie breakben jutott be a döntőbe. A másik elődöntőn az osztrák Dominic Thiem (39.) csatázott a világranglista jelenlegi 24. helyezettjével a német Philipp Kohlschreiber- el.

A német és osztrák humor jegyében egy nem tipikus „gálaízű” találkozón szintén rövidítésben egy lábközött átütött nyerővel a fiatal Thiem húzta be a meccset. Ezután jöhetett a gála egyik csúcspontja a páros találkozó. Bahrami mellett Fognini míg Kohlschreiber társa Babos Tímea volt, aki idén női páros döntőt játszott Wimbledonban. Na itt aztán volt mindenfajta ütés amiért szeretni lehet ezt a játékot, aki még esetleg nem látta az iráni-francia trükkmester Mansour Bahrami-t játszani, az azonnal keressen rá a youtube-on és örökké hálás lesz nekem.  A döntőben az első gáláján játszó Thiem szoros játékban 9-7-re kapott ki a nap legjobb formájában játszó Gulbistól.  Így a mi kis Westerosunkban a  Lannisterek, Targaryenek, Starkok és Baratheonok harcából Robb Stark került ki győztesen. Nagyon várjuk a következő évadot.A szerző további cikkei
Elindult a teniszszezon A Tenisztábor június 19 – július 14-ig várja napközis jelleggel a teniszező fiatalokat.
Futballkutatók, labdarúgó szaktekintélyek A jövő focija a tudásra épül...
Sikeres fiatalok A 2014-es szezonban, a DUSE-DEAC versenyzői szép sikereket értek el.
Folytatódik a debreceni sikersorozat A Doktoranduszok Országos Szövetségének elnökévé újraválasztott Csiszár Imrével beszélgettünk.
Fociegyetem Megnyitotta kapuit a Debreceni Labdarúgó Akadémia edzőközpontja Pallagon.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei