Sport
Games of Thrones
2015. január 5., Ă–lveti LászlĂł

Hetedik alkalommal rendezték meg Budapesten a Papp László Arénában a Tennis Classicsot. A magyarországi elit tenisz kedvelõinek évente egyetlen alkalommal van csak lehetõsége élõben látni a sportág profi élmezõnyének tagjait. Ez az esemény a Taróczy Balázs által szervezett Tennis Classisc. Az utóbbi évek koncepciója szerint, idén is négy fiatal „trónkövetelõ” és természetesen a legszórakoztatóbb teniszjátékos, a páros király Bahrami lépett pályára az Arénában. Az elsõ találkozón a világranglista 13. Ernests Gulbis az olasz Fabio Fogninival (20.) találkozott és a classicsok történetének egyik legjobb találkozóján a félelmetes és érinthetetlen szerváival, jellegzetes, egyedi játékával (mutatós tenyeres) a lett versenyzõ tie breakben jutott be a döntõbe. A másik elõdöntõn az osztrák Dominic Thiem (39.) csatázott a világranglista jelenlegi 24. helyezettjével a német Philipp Kohlschreiber- el.

A német és osztrák humor jegyében egy nem tipikus „gálaízĂ»” találkozón szintén rövidítésben egy lábközött átütött nyerõvel a fiatal Thiem húzta be a meccset. Ezután jöhetett a gála egyik csúcspontja a páros találkozó. Bahrami mellett Fognini míg Kohlschreiber társa Babos Tímea volt, aki idén nõi páros döntõt játszott Wimbledonban. Na itt aztán volt mindenfajta ütés amiért szeretni lehet ezt a játékot, aki még esetleg nem látta az iráni-francia trükkmester Mansour Bahrami-t játszani, az azonnal keressen rá a youtube-on és örökké hálás lesz nekem.  A döntõben az elsõ gáláján játszó Thiem szoros játékban 9-7-re kapott ki a nap legjobb formájában játszó Gulbistól.  Így a mi kis Westerosunkban a  Lannisterek, Targaryenek, Starkok és Baratheonok harcából Robb Stark került ki gyõztesen. Nagyon várjuk a következõ évadot.A szerző további cikkei
Elindult a teniszszezon A Tenisztábor jĂşnius 19 – jĂşlius 14-ig várja napközis jelleggel a teniszezõ fiatalokat.
Futballkutatók, labdarúgó szaktekintélyek A jövõ focija a tudásra épül...
Sikeres fiatalok A 2014-es szezonban, a DUSE-DEAC versenyzõi szép sikereket értek el.
Folytatódik a debreceni sikersorozat A Doktoranduszok Országos Szövetségének elnökévé újraválasztott Csiszár Imrével beszélgettünk.
Fociegyetem Megnyitotta kapuit a Debreceni Labdarúgó Akadémia edzõközpontja Pallagon.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei