Sport
Sikeres fiatalok
2015. január 12., Ölveti László

Véget ért a 2014-es szabadtéri tenisz versenyszezon, amelyben a DUSE-DEAC utánpótlás versenyzői szép sikereket értek el.  

Június második felében rendezték meg Szentesen a Das Weltautó Vidék Korosztályos Bajnokságot. A lány 14 éves csapat: Aranyi Ágnes, Almási Kitti, Spéder Eszter, Rosa Helena Rubina első helyezést ért el és bejutott az országos döntőbe.  Szintén első helyezést értek el fiú 16 éves párosban: Vinnai Gyula és Barabás Bence.  A lány 12 éves párosban második helyezést ért el Matkó Kata Réka, harmadik lett lány 18 éves párosban Mikó Anita és fiú 16 éves egyéniben Vinnai Gyula.  Az egyesületi pontversenyben a hatvan induló sportegyesület közül egyesületünk a DUSE -DEAC  harmadik helyezést ért el a versenyzőink eredménye alapján.  A versenyen az alábbi versenyzők vettek részt: Matkó Kata Réka, Kőrösi Enikő, Keresztes Paloma, Aranyi Ágnes, Spéder Eszter, Almási Kitti, Rosa Helena Rubina, Klekner Hanga Csenge, Mikó Anita, Balázs Dóra, Klekner Hunor Csege, Szombati Edvin, Kőrösi Bence, Páll Donát Domokos, Vinnai Tamás, Vinnai Gyula és Barabás Bence.   

Július 19-én Ötvös Aranyékszer Kupa néven 12 éves lányok részére első kategóriás kiemelt versenyt rendezett az egyesület a DEAC pályán. Nagy érdeklődés mellett Matkó Kata Réka egyéniben és párosban is harmadik helyezést ért el. Réka ez évi teljesítményével 2015 januárjában a magyar ranglista második helyezettje, valamint a korosztályos válogatott tagja lesz.  

A korosztályos Magyar Bajnokságot augusztus közepén rendezték meg Budapesten. A Lány 14 éves csapat a második helyezést érte el. A csoportmérkőzések során legyőzték a Sopron és a Szeged csapatait, de a döntőben  az MTK csapata jobbnak bizonyult. Aranyi Ágnes egyéniben a dobogó harmadik fokára állhatott fel ezen a megmérettetésen.  

A DEAC férfi csapatában Vinnai Gyula és Barabás Bence szerepelt. Óriási küzdelemben 5:4 re  maradtak alul a Gyöngyös csapatával szemben a csoport elsőségért vívott küzdelemben. Egész éves kiváló teljesítménnyel járultak hozzá a csapat 12 győzelméhez, mellyel csoport másodikként zártak. 2015-ben már a leszűkített és volt első osztályú csapatokkal megerősített hat csapatos másodosztály küzdelmeiben várják a folytatást. A női csapatban Aranyi Ágnes, Almási Kitti, Balázs Dóra, Mikó Anita, Rosa Helena Rubina, Klekner Hanga Csenge szerepelt. Kiváló teljesítménnyel őrizték meg az első osztályú tagságukat.  

Megrendezésre került idén is a Madai Zoltán Veterán Emlékverseny, jövő évre az egyesület beadta a pályázatot a Veterán Vidékbajnokság rendezésére. Ősszel Play & Stay mini tenisz verseny volt a DEAC-on, melyre a határon túlról is érkeztek „teniszpalánták”.   Nagy sikere volt a nyári tenisztábornak is, melyben részt vettek az egyetemi dolgozók gyermekei is nagy létszámban. A teniszedzések mellett a gyerekek futballoztak, squash- és bowling pályára látogattak el, a Botanikus Kert és az állatkert megtekintése is nagy örömöt okozott a kis táborozóknak.  

2014-ben a DUSE – DEAC versenyzői számos dobogós helyezéseket értek el a korosztályos hazai és nemzetközi versenyeken. Az egyesület vezetői bíznak a sikeres folytatásban és továbbra is várják a teniszezni vágyó gyerekeket a DEAC pályán tartott délutáni edzésekre.A szerző további cikkei
Elindult a teniszszezon A Tenisztábor június 19 – július 14-ig várja napközis jelleggel a teniszező fiatalokat.
Futballkutatók, labdarúgó szaktekintélyek A jövő focija a tudásra épül...
Games of Thrones A mi kis tenisz Westerosunk.
Folytatódik a debreceni sikersorozat A Doktoranduszok Országos Szövetségének elnökévé újraválasztott Csiszár Imrével beszélgettünk.
Fociegyetem Megnyitotta kapuit a Debreceni Labdarúgó Akadémia edzőközpontja Pallagon.
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei