Programajánló
Lubickolni a kavalkádban
2016. május 24., forrás:Egyetemi Élet

Azt már megszokhattuk, hogy a Campus Fesztiválon különböző zenei stílusok képviselőinek produkcióiban gyönyörködhetünk kedvünkre. Ahogy azt is, hogy a nyár közeledtével e hasábokon rendszeresen szemezgetünk a fellépők listájából. Aki kimarad, ne sértődjön meg, ekkora program tüzetes kivesézéséhez egy egész lapszám sem lenne elég.

Szalajti Péter dum-dum ügyi szakértőnk szerint ma az elektronikus zenei szcéna egyik legjobban csengő neve a Camo and Crooked. Az ausztria DJ-producer páros már 2002-ben összefutott, első nagy slágerük a 2007-es Play It. Ha a drum n’bass és a dubstep hívószavakat használjuk esetükben, akkor még körül sem írtuk azt, amit csinálnak. A felszínt kapargatja az, aki csak e műfajok határmezsgyéjére helyezi őket, hiszen annyi mindenből merítenek, hogy az már-már felfoghatatlan. Szalajti Péter nagy rajongójuk, erre a fellépésre különösen készül, mert tervei szerint hamarosan megalapítja a duó debreceni fan-klubját. Pétert a színpad jobb oldalán találják majd azok, akik jelentkezni akarnak, könnyen felismerhetik hatdioptriás szemüvegéről és a hóna alatt tartott laptopról.

Itt lesz Péter másik nagy kedvence, Boris Daenen, azaz Netsky is, aki egy számítógépes vírusról nevezte el magát. A friss hírek szerint múlt héten amúgy igazi vírust kapott be és csúnyán megfázott, de mostanra újra sikerült formába lendülnie. Nemcsak DJ-ként, hanem billentyűsként is tevékenykedik, kiadott már két albumot és produkcióját élő zenészek szerepeltetésével dobja fel. Európán kívül már az Egyesült Államokba is eljutott, és saját karrierjének egyengetése közben időnként arra is szakít időt, hogy producerként segítsen másokat. Szalajti Péter nem tervezi Netsky rajongói klub beindítását is, mert elmondása szerint erre már nem lenne ideje. Nosza, ha valaki kedvet érez hozzá, tegye meg!

Tudják, hogy a sokak által csak irtózva emlegetett patkányok a földkerekség legokosabb állatai közé tartoznak? Ennek fényében érthető, miért választotta furcsa nevét a hazai kocsmapunk egyik zászlóscsapata, a Paddy and the Rats. Ezt írják magukról honlapjukon: „A Paddy and the Rats zenekart 2008-ban alapította az énekes-dalszerző Paddy, Vince-szel, a basszusgitárossal és a gitárossal, Joey-val. Ezek után csatlakozott hozzájuk a dobos Seamus és a két autentikus hangszeres, Sonny, a harmonikás és Sam, a hegedűvirtuóz, aki az élő bulikon ír sípon és skót dudán is játszik. A hat „ír” legény saját elmondása szerint azért lett patkány, mert az olyan az állatok között, mint a punk stílus a zenében. Mocskos és kártékony. Ők pedig pontosan ilyen zenét játszanak. Különböző nemzetek kocsmazenéit ötvözik dögös, koszos punk-rock elemekkel. Legtöbbet az ír nép kocsmazenéjéből és kelta motívumokból emelik saját zenéjükbe, de hallhatóak néhol polka, orosz és cigány elemek, ritmusok is.” Egy városunkban élő ír diák, Seamus O’ Hara már többször látta a bandát itt-ott az országban, sőt egy alkalommal sikerült az asztal alá innia az összes tagot. Elismerően nyilatkozott róluk, dicsérte a srácok kitartását és megígérte, hogy egyszer elviszi őket Írországba is. Úgy hírlik, a híres ír punker, a közelmúltban állítólag új fogsort készíttető Shane MacGowan még nem hallotta a fiúkat, így a velük kapcsolatos véleményét sem tudjuk közölni.

Furcsa ruhákat és sminket visel a színpadon, két gyerekes anyuka és Samunak hívják a testvérét, ki az? Ugye, a Kiss tagjai már eleve kiesnek, Madonna sem jöhet szóba, Kiss Tibi a Quimby-ből meg végképp nem. Azok válaszoltak jól, akik egyből Pásztor Anna nevét kiáltották. Az Anna and the Barbies nevű csapat 2004-ben indult, a Pásztor testvérek alapították és hosszú évek kitartó munkájával sikerült az élvonalba kerülniük. Akik szeretik az extrém külsőségeket, azok biztosan a Campuson is megnézik őket. Kémeink szerint több debreceni egyetemista lány szövetkezett, hogy a zenekar fellépésén Pásztor Anna jelmezben jelennek majd meg. Csak az a kérdés, hogy éppen melyikben?
Kíváncsian várjuk a fejleményeket.

 A szerző további cikkei
Délibábszínház Ha van örömteli visszakapaszkodás az életbe, akkor az Bérczesi Róberté.
Sörforradalom a konyhában Sok gyakorlással otthon is finom sör készíthető.
Nemzetközi konfliktusok Új formái, és gazdasági következményei.
Társasjáték Sokan próbálták ki a DE óriás társasjátékát, amelynek bábui maguk a résztvevők.
Campus Sportfesztivál Siess, Nevezz!
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei