Egyetemi hírek
Újabb elismerés az Egyetemi Életnek
2017. június 14., forrás:Egyetemi Élet

A DUE Médiahálózat 27. alkalommal kiírt Tehetségkutató Diákmédia Pályázatának „Az év diáklapja” kategória felsőoktatási szekciójában, ért el helyezést a Debreceni Egyetem lapja.

A Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete huszonnegyedik alkalommal rendezte meg május végén az Országos Ifjúsági Sajtófesztiválját Budapesten a Várkert bazárban, amelyen átadták az év diáklapja és diákújságírója díjakat is.

A Debreceni Egyetem kéthetente megjelenő, szeptemberben már az ötvenhatodik évfolyamába lépő újságja, az Egyetemi Élet „Az év diáklapja” kategória felsőoktatási szekciójában egyetlen, nem fővárosi intézményként részesítették dicséretben.
Az év diáklapja idén a Forum Publicum a Nemzeti Közszolgálati Egyetem újságja lett. Második helyen végzett a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem lapja a Let’s Get To Know. Az idei bronzérmes a TátKontúr újság (Eötvös Loránd Tudományegyetem). Dicséretben részesült még a Pesti Bölcsész Újság (Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Kar) és a Szinapszis a Semmelweis Egyetem lapja.

Az Egyetemi Életet az elmúlt két évtizedben több díjjal is kitüntették: 1998-ban az év diáklapja, 1999-ben az EFOTT hivatalos lapja címeket érdemelte ki, 2004-ben a Magyar Egyetemi és Főiskolai Sajtó Egyesület a Pro Sperare különdíjjal tüntette ki, amit az a hallgatói lap érdemelhetett ki, melynek munkatársai a legtöbbet tették azért, hogy környezetükben és így országosan is növekedjen a hallgatói újságírás szerepe. 2016-ban a DUE Tehetségkutató Diákmédia pályázatán „Az év diáklapja” kategória felsőoktatási szekciójában harmadik díjjal ismerték el.

Ölveti László főszerkesztő a díjátadó után elmondta: az elismerés mellett a Diák- és Ifjúsági Újságírók Országos Egyesülete által szervezett nyári médiatáborra százezer forintos részvételi támogatást is kapott a szerkesztőség, amit a Debreceni Egyetem Kommunikáció- és Médiatudományi Tanszék hallgatóinak ajánlanak fel.

A díjátadón a Debreceni Egyetem hallgatója, az év diák-videóújságírója kategória, felsőoktatási szekciójában Metercsik József Dávid harmadik helyezést ért el.
 A szerző további cikkei
Délibábszínház Ha van örömteli visszakapaszkodás az életbe, akkor az Bérczesi Róberté.
Sörforradalom a konyhában Sok gyakorlással otthon is finom sör készíthető.
Nemzetközi konfliktusok Új formái, és gazdasági következményei.
Társasjáték Sokan próbálták ki a DE óriás társasjátékát, amelynek bábui maguk a résztvevők.
Campus Sportfesztivál Siess, Nevezz!
CAMPUS PONT - SZOLGÁLTATÁSOK
Bejelentkezés
A hét legolvasottabb cikkei
Keresés
A rovat legolvasottabb cikkei
A hónap legolvasottabb cikkei