Szubjektv
Hangos siker volt az Éjféli Koncert
2017. mrcius 30., forrás:Egyetemi Élet

Komoly- és könnyûzene, stand-up comedy és néptánc produkciók, sõt még Dart Vader is megjelent a 43. Éjféli Koncerten a Zenemûvészeti Karon.

A komolyzene és a móka igenis megfér egy teremben – konstatálhatták az Éjféli Koncert vendégei március 24-én. A Debreceni Egyetem Zenemûvészeti Karának Hallgatói Önkormányzata rengeteg meglepetéssel és kiváló fellépõkkel várta a Liszt termet megtöltõ közönséget.

- Az Éjféli Koncert a nevetés, a hangszerek és a szórakozás egy olyan „szerelemgyereke”, ami nemcsak nálunk Debrecenben, de az egész országban egyedi – emelte ki Erdei Enikõ, a Zenemûvészeti Kar Hallgatói Önkormányzatának elnöke.

A Medichoir Hallgatói Kórus nyitotta meg az estét, mûsorukban komolyzenei darabok mellett gospel és könnyûzenei dallamok is felcsendültek. Koncertjükre a koronát a Harry Potter-filmekbõl ismert Varázs címû darab tette fel. A 4 For Dance táncformáció mozdulataival egyszerre nevettette és ejtette ámulatba a koncertterem közönségét, majd Janklovics Péter humorista gondoskodott a fergeteges hangulatról, aki poénjai mellett énekelt, táncolt és nagy adag iróniával elemezte a tehetségkutatók világát. Az éjféli finálét megelõzõen a Szimfonik Harsona Együttes mozgatta meg a közönséget. Éjfélkor a hagyományos 12 gongszót követõen a hallgatók szórakoztató, tréfás mûsora tette emlékezetessé az éjszakát. A diákok a televízió és a filmek világára építették mûsorukat: a Star Wars-sorozatot, a reklámokat, a híradókat, az esti mesét, a mexikói dallamokat és a ‘70-es éveket is megidézték. Az est fénypontjaként Duffek Mihály, a kar dékánja mutatkozott be Dart Vader szerepében. A rendezvényt hajnalig tartó Jazz Café zárta a Zenemûvészeti karon.A szerz tovbbi cikkei
Délibábszínház Ha van örömteli visszakapaszkodás az életbe, akkor az Bérczesi Róberté.
Sörforradalom a konyhában Sok gyakorlással otthon is finom sör készíthetõ.
Nemzetközi konfliktusok Új formái, és gazdasági következményei.
Társasjáték Sokan próbálták ki a DE óriás társasjátékát, amelynek bábui maguk a résztvevõk.
Campus Sportfesztivál Siess, Nevezz!
CAMPUS PONT - SZOLGLTATSOK
Bejelentkezs
A ht legolvasottabb cikkei
Keress
A rovat legolvasottabb cikkei
A hnap legolvasottabb cikkei